אי צדק בעולם.

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
וזו סיבה לתקוף ללא סיבה?

רק כי אתה רואה מישהו שאתה חושב שהוא רע, שלא עושה כלום, אתה תתקוף אותו? אתה רואה 4 בני אדם תוקפים אורק, והאורק ללא נשק. אתה תניח שהאורק הוא רע ותחסל אותו בלי לשאול שאלות? איפה המוסר? ולא הם הביאו את זה על עצמם, אנשים כמוך, וכמו האלפים מלכחי העשב הביאו את זה עליהם!

...

אני יודע זה שזה לא צודק. ותאר לעצמך מצב כזה: אורק צץ מבין העצים ורץ אליך במהירות, אתה לא הייתה חושב שיכול להיות שהוא מסוכן? ??? האלפים מלכחים עשב?

DDN

New member
כן כן אבל,

תבדיל בין אורק שרץ אליך במהירות, ואז הוא כאילו רץ עם השלט "סכנה" זוהר לו באדום על המצח, לבין אורקים שסתם הולכים לתומם, ונראה כי אדישים למי שהולך לידם בשביל. האורקים שאני דיברתי אליהם, ניגשו אל אותם בני אדם כדי לשאול כיוונים! הם יצאו מתוך הנחה שהם רוצים להרע ותקפו אותם! החבורה של הד"שים שהגיעה, הסיקה אוטומטית שהאורקים הם הרעים, אפילו שציינתי שרק לאחד האורקים מבין ה4 יש נשק, ושהוא משתמש בו כדי להדוף את התוקפים אחורה. ועדיין תקפו את האורקים.

מירטל

New member
שה"מ שנרדם בשמירה.

בעיקרון- זה הגורם לכל הבעיות האלה, ולמה??? א. כי שלושת הגזעים שציינת הם גזעים לוחמים. חבורת לוחמים בדרגה אחד שתפגוש מטווח 0 חבורה ( באותו גודל ) של אורקים זה חבורה מתה. למה? כי לאורקים יש בממוצע אותו נק"נ וכישורי לחימה ללוחמים שבחבורה- ז"א שאם מתנהל קרב הוגן ( ולא מוטה לטובת הד"שים ע"י השה"מ) צריכים להיות לד"שים ולאורקים אותם אבידות ( למה אין סמיילי לחיוך מרושע?) - חבורה ממוצעת שתפגוש בחבורה של אורקים בגודל שלה זו חבורה מתה ( ודי כבר עם זה! אורקים יתקפו קודם את החלשיעם יותר - הקוסם והגנב שאינם מוגנים טוב, ואחר כך הם ניגשים לטפל בלוחמים- ואז יש להם כבר יתרון מספרי!). הנטייה האובססיבית של שה"מים לראות באורקים שק חבטות ודרך קלה לקבל נק"נ משכיחה את העובדה המרתקת שמדובר בגזעים לוחמים שלרוב הלוחמים ההמוצעים שלו יש יכולת לחימה מעולה ותתכסיסי קרב שלא היו מביישים אף דמות לוחם וותיק. אבל אני משערת לעצמי שזה לא מה שמעניין אותך ואתה תמשיך להתייחס אל הגזעים האלה כאל דרך לתת נק"נ ( ואז גם אל תאשים את השחקנים שלך- נהוג אם נותנים לך אתה לוקח- ואם הם באים בחבילות קטנות שאין הרבה סיכוי שהוא יצליח לפגוע בך עדיף!). אתה מדבר על הגזעים האלה כעל אוייבים טיבעיים: אין סיכוי שיהיה לך דמות ( ד"ש או דב"ש) שאתה תפתח אותה- אין שום סיכוי שהנפח העירוני יהיה אחד משלושת הגזעים האלה ( והם מוכשרים בזה כמו הגמדים ואם מדובר בכלי נשק גדולים - כמו חרב דו ידנית או חנית- שגמדים אינם יכולים להשתמש בהם- עדיף אורק!), אין שום סיכוי שהם יפגשו בתוך עיר את אחד הגזעים האלה - כאזרח כמוהם ( או יותר - כי הם הגיעו מרחוק), אין שום סיכוי שהאורק שהם כרגע קטלו היה עובד של המכרה שנמצא בעיירה, למה? כי הם ה"גזעים הרעים" ושק החבטות של הד"שים, אז למה לפתח אותם? בואו נגלה אותם מעיר! או נשלח אותם לגטאות ! ואחר כך נתפלא למה הם שודדים את הכירכרות שלנו! נתפלא למה האורקים מתעבים בני אדם תוקפים אותם בכל הזדמנות. נו באמת. הגזעים האלה נוטים לרשע- זה אומר שהם יעשו הכל לטובתם האישית. לפעמים הם יהפכו לשודדי דרכים- אבל זה לא מונע מהם להשתלב בחברה ( אפילו זאת שנוטה לסדר טוב) אם זה יהיה מה שיעבוד לטובתם האישית. ובקשר אליך: הדמויות שנטו לסדר טוב ותקפו את האורק המסכן עדיין נוטות לסדר טוב? הפלאדין החביב שלך עדיין זוכה לברכת האלים? למה? הם עשו דבר מרושע בהחלט - הם הרגו דמויי אדם חף מפשע שרצה להזהיר אותם- לא הייתה חושב פעמיים האם צריך להפוך את כל הדמויות למרושעות - אבל בגלל שזה אורק.. נו טוב- אז מה? זה רק אורק.

DDN

New member
אם כבר אמרת ככה,

אז למען האמת (ונטייה זה דבר שלא השתמשנו בו במשחק), ה"רוצח" של האורק, שהיה סייר שנטה לטוב לכאורה, נקנס בסכום רציני של XP על הדבר הזה. למה? כי הוא טוען שהוא איש טוב והגון. במבוא שעשיתי לעולם שלי, הובהר שהאורקים הם לא האורקים ה"רגילים", אלא שיש להם מדינה ותרבות משלהם. כל הטופיק הזה היה על כך שיש שחקנים, שלא משנה באפיזודה, חיים לפי הסטריאוטיפים הכלליים. ואני מסכים איתך, חבורה אורקית ששווה לחבורה אנושית תקצור אותם בלי מלח.

מירטל

New member
תשובה

כן - טוב מאוד שלא השתמשתם בנטייה. בעיקרון- כאשר דמות מתנהגת בהתאם לנטייה שלה לא קונסים אותה בנק"נ אלא משנים לה אתה הנטייה. ברור שה"סייר" שלך מעדיף להקנס בנק"נ ולא לשנות את הנטייה שלו לרשע ( למרות שלדעתי האישית- במקרה הזה מומלץ לשקול ברצינות הפיכה של הדמות ללוחם רגיל).

DDN

New member
ויי ויי

אין לך מושג כמה קנסתי את השחקנים על משחק לא נכון. למען האמת, לא הרבה, אבל רוב הנק"ן שהם קיבלו היה מורכב מהדברים הבאים: 50% קידום עלילה ומשחק בעזרת הראש. "כניסה לתוך הדמות", פתרון חידות וקישור פיסות מידע ביחד. או. . . .דברים יצירתיים. 25% דברים ממש מקוריים שתרמו להנאה של הקבוצה, דיאלוגים שנונים, דברים שלא היו הכרח אבל הוסיפו (וכרגע לא עולה לי דוגמא לראש) 20% נצחונות על מפלצות. 5% משהו ממש יוצא דופן, לדוגמא. היה בקבוצה שלי קרב בין שתי ספינות, אז אם אני לא טועה, זה היה גיל שהינדס את הקרב בצורה ממש מרשימה, הוא הוביל את הקבוצה לנצחון וזכה על זה בבונוס נכבד. ואני לא מאמין בלשנות מקצוע בגלל נטייה. אלא אם כן זה פלאדין.

Gilgam69

New member
נטייה לא משתנה כל כך מהר

אני הייתי שם כשהסייר ירה חץ ופילח את גרונו של האורק אבל הוא לא עשה זאת מתוך רשעות או מתוך זדוניות, הוא פעל בדיוק כמו חבורת האיכרים שאיימה על האורקים. אני אישית לא הייתי קונס אותו אפילו ב-XP בגלל שהוא פעל מתום לב. וגם אם מניעיו היו פחות מטהורים שינוי נטייה הוא לא דבר שמתרחש בין רגע: אני לא קם בבוקר טוב, הורג מישהו סתם כך ומיד הופך לרשע, הולך ותורם את כל כספי למקדש, מעלה קרבן ועוזר לעניים ובשעת השקיעה אני כבר טוב שוב. שינוי נטייה הוא שינוי הדרגתי.

DDN

New member
נכון אבל,

כשהDM ציין כמה פעמים, רמזים על זה שהאורקים הם לא רעים בסיפור, הוא אמר "לא אכפת לי, הם אורקים" וירה את החץ. למרות שהDM שאל אותו כמה פעמים: "אתה בטוח?"

מירטל

New member
תלוי

נטייה משתנה באופן הדרגתי. נדמיין את הסיטואצייה הבאה: דמויות רוכבות ביער - פתאום מתוך אחד הצדדים פורץ אדם צעיר- הוא נושא חרב ולבוש בשיריון עור- הוא לבד ( והחבורה מונה מספר אנשים) התגובה הראשונית של דמות הנוטה לסדר טוב (וחייםבים לציין עם אינטלגנציה ממוצעת ) היא לצעוק :" אחריו! הוא תוקף אותנו!" ולתקוע לו חץ בגרון. עכשיו- נראה לכם הגיוני שדמות כזו יכולה להמשיך להיות פלאדין? אם כן, מה הגבול? הוא יכול לרצוח תינוק (כי מישהו החביא אותו בשיחים והוא הרעיש והם תעדיפו לתקוע חרב במקום לבדוק מה יש שם?) ועדיין להישאר פלאדין? לדעתי האישית- אותה דמות שעשתה את זה ראוייה לתואר רוצח ( ולו בגלל שחוץ מדמויות שכמה אנשים בפורום משחקים לא תעזר לתקוף לבד חבורה שלמה של אנשים חמושים), לדעתי האישית אדם כזה הוא רוצח. ועכשיו- תחליפו את האדם באורק- האם זה כל כך משנה?

DDN

New member
את בסדר?

נראה לך הגיוני שדמות הנוטה לסדר טוב תעשה דבר כזה? את ציינת אינטליגנציה ממוצעת, האינטליגנציה הממוצעת תכתיב שהאיש הזה לא יתקוף אותם, כי הם הרבה והוא אחד. וכן, אדם כזה באמת ראוי לתואר רוצח, גם לדעתי.

Gilgam69

New member
לאו דווקא

זה מאוד תלוי בסביבה הכוללת. כמו שדני אמר כמה פעמים (אלק) שאורקים לא רעים ובלה בלה בלה, אם החבורה מסתובבת ביער שהם יודעים שחיים בו רק יצורים מרושעים או יצורים משני צורה לא סימפטיים והיער עצמו ממוקד בלב ממלכה מרושעת שכל אנשיה רוצחים, אנסים וגנבים, אז יש פה לגיטימציה מסוימת... שוב, זה תלוי בסיטואציה ובסביבה. בקיצור זה נתון לשיקול דעת של הדמות.

מירטל

New member
לא.

לא נראה לי שדמות יכולה לקרוא לעצמה הוגנת וטובה אחרי שהיא עשתה מעשה כזה. ועכשיו בוא נשנה את הסיטואציה- דמויי אדם בודד פורץ מתוך השיחים- חבוט ופצוע נושא חרב ופונה אל לא רק חבורת הדמויות אלא גם מספר איכרים- הדמיות כמובן צועקות אחריו! והורגות אותו. עכשיו אם אני אשאל אותך את השאלה הזאת אנשים בטח יעשו פרצוף וישאלו איזה דמויי אדם? אם זה היה גמד, זוטון או אלף הייתם קוראים לו רוצח. אם הדמוי אדם היה גובלין, קובולד או אורק הוא היה גיבור. בדיוק כמו שנאצי הורג נאצי אחר הוא רוצח- אבל אם הוא הורג יהודי- זה בסדר.

DDN

New member
MY POINT EXACTLY

יש לנו אפליה על רקע גזעני במשחק.

מירטל

New member
עדיין

גם היטלר היה מגדיר את עצמו כאדם טוב והגון. נטיות נדרשות בכדי לשמור על אחדות ולמנוע מצב שבו אנשים מרושעים שמגדירים את עצמם כהגונים וטובים יורים באנשים ברחוב. אני עדיין חושבת שכדאי שתחשוב עוד פעם על הסייר. ובקשר לאפלייה: אי פעם טענתי שזה לא נכון? בדיוק על זה אני מדברת - על שה"מ שנרדם בשמירה- אם אתה בתור שה"מ מרשה לאדם עם נטייה טובה להרוג אורק בלי שום סיבה כדאי לחשוב אם לך אין יד בזה.

DDN

New member
מה יכולתי לעשות?

הערתי לשחקן "אתה בטוח?", אסור לי לומר לו: אתה לא יכול לעשות את זה

מירטל

New member
לא.

כמו שאמרתי קודם- אני אף פעם לא אקבל שה"ם שימנע משחקן לעשות משהו ( מלבד אותו מקרה נדיר שבו הדמות נשלטת ע"י מישהו או משהו אחר). אבל אם אתם משחקים ע"פ אותו חוק שסייר חייב להיות בעל התנהגות טובה כדאי שתשקול ברצינות את המשך הגדרת הדמות כ"סייר" ולא כ" לוחם שהיה פעם סייר". חוץ מזה- סביר להניח שהדבר הזה לא יוסיף לפופלריות שלהם בקרב האורקים- אמרת שאצלך הם בעלי מדינה משלהם- מה יקרה לדמות הזאת כאשר היא תגיע לשם? תפגוש אנשים שהגיעו משם?

Tarkun

New member
נכון, אי-אפשר לשנות נטייה מיידית

(חוץ מבאמצעים קסומים), לכן, אני ממליץ מאוד לשחק עם הגבלות נטייתיות, כי כך אתה יכול להגיד לשחקן ´אתה לא יכול להרוג אותו, זה נוגד את הנטייה שלך´; אני זוכר שפעם השה"מ שלי אמר לי את זה, אז די התעצבנתי, אבל עכשיו אני מסכים איתו. בנוגע לאורקים, אתם צריך להבין משהו: זה לא תירוצים של ´מי התחיל?´, האורקים או האחרים?. העולם של D&D (המבוסס על ימה"ב) הוא עולם שעומד על כוח (בין אם פיזי ובין אם פוליטי או פיננסי), ומכאן - גם על אלימות. אתה צריך להרוג אורקים כי בא לך! כי אתה החזק! ולא לחשוב ´האם האורק עשה לי משהו?´ ועל שאלות דומות. כוח ועוצמה הם אבני-היסוד! מה שכן, אני בעד לתפוס את האורקים (אם זה אפשרי) ולחקור אותם, ואז להרוג (או אם הוא עשה לך טובה - ואני בספק - אז אפשר לשחרר אותו (אחרי לקחתם לו ת´כסף)). אני לא דוגל בכך ש-D&D זה משחק שכוח ונק"ן הם הדברים הכי חשובים בו - No Way! אני רק חושב שתפיסת העולם היא כזאת, תקנו אותי אם אני טועה לדעתכם.

למעלה