אי ספיקת לב.

יצחק1631

New member
אי ספיקת לב.

אימי בת כ 85 מזה כמה שנים סובלת מאי ספיקת לב היא הושפזה כבר כמה פעמים עם בצקות ברגלים דפיקות לב חזקות מים בראות סיטורציה כ 90 ולפעמים נמוך יותר.מטופלת באפיקסבן (מקודם קומדין) אומופרדקס פוסיד קרדילוק ספירונולקטון גלוקומין
עד לפני כשנה וחצי קיבלה גם דיגוקסין אבל לפני כשנה בביקור אצל קרדיולוג המליץ על הפסקת דיגוקסין וכך היא הפסיקה ואחרי חצי שנה היא הושפזה במצב קריטי כהגדרת הרופא במחלקה.עם דפיקות חזקות שהגיעו ל150 אחרי כמה ימים של אישפוז כאשר הרופאים ראו שאין שינוי למחרת בבוקר כאשר הגעתי לבקרה הרופאה חקרה אותי על דיגוקסין (עם אישפוזה אני דיווחתי על הפסקת דיגוקסין לפי המלצת קרדיולוג) ושאלה למה הפסיקו ואז סיפרתי לה כמובן שאיני יודע למה אבל זה מה שהרופא המליץ. ואז ראיתי שמצבה של אימה פתאום השתפר ואז הרופאה סיפרה לי שנתנה לה דיגוקסין בלילה.אך כאשר שוחררה היא לא קיבלה במרשם דיגוקסין ולכן שאלנו למה הרופא אמר שזה כדור לא כל כך טוב עדיף שלא.לפני כשלושה שבועות שוב אושפזה מאותן סיבות והפעם גם מים בראות (נעשה צילום לפני האישפוז) וגם הפעם היא טופלה בדיגוקסין היא שוחררה כעבור כארבעה ימים ובקרוב יש לה ביקור אצל קרדיולוג.השאלות שלי הן
האם לבקש מהרופא לחדש את דיגוקסין?
האם להסכים לעשות צינטור (רופא משפחה אמר לפי האקו לב קרדיולוג יכול להמליץ על צינטור)
תודה וערב טוב

תשובה

לאור מורכבות החולה, מחלות הרקע והשינויים התכופים מומלץ כי ההחלטות הטיפוליות ייקבעו ע"י קרדיולוג מטפל במסגרת קופ"ח
בברכה

למעלה