אי סימטריה?

DICKPARRY

New member
אי סימטריה?

אני בן 37 ובני הקטן צילם אותי ללא חולצה ונוכחתי לראות שכתף ימנית יותר נמוכה מכתף שמאל, בצילום מאחור זה פחות נראה לעין אבל בצילום מקדימה מיד רואים את האי סימטריה הזו. שאלתי: 1-האם האי סימטריה הזו בין הכתפיים יכולה לגרום לי בעיות בחוליות הגב? 2-האם זו בעיה של חוליות שלא ישרות ,או שזו בעיה של שרירים לא שווים? 3-האם יש אפשרות לשפר מצב זה בפיזוטרפיה או במתיחות או באיזה ספורט מסוים.? *חשוב לציין שחיפשתי תמונות ישנות שלי ללא חולצה וראיתי שבגיל צעיר יותר(5 שנים אחורה)הייתי גם עם האי סימטריה הזו. תודה מראש

א-סימטריה

שלום, אין אדם סימטרי. אצל כולנו קיימת מידה מסויימת של א-סימטריה אבל בד"כ זו אינה נראית לעין אם לא מחפשים אותה. לשאלתך, במקרה כמו שלך קרוב לוודאי שלא הא-סימטריה היא שתגרום לבעיה בגב אל שבעיה בגב היא שגרמה לא-סימטריה. לא ניתן לומר בוודאות ללא בדיקה וצילומים. לגבי שיפור המצב, כפי שציינת, בתמונות לפני 5 שנים המצב דומה על כן קרוב לוודאי שזה היה המבנה שלך עוד מגיל ההתבגרות. פיזיותרפיה ופיתוח שרירים עשוי לטשטש את ההבדלים אבל לא להעלים אותם. פנה לבדיקת אורטופד כדי להרגיע אותך, קרוב לוודאי שיאמר לך שאין לך מה לדאוג ולא צריך לעשות כלום. בברכה,

למעלה