אי החזרת צק ביטחון

מיריז1

New member
אי החזרת צק ביטחון

הבן שלי שכר יחידת דיור לשנתיים. עקב אי שביעות רצון הדדית סוכם שהוא יעזוב מוקדם יותר ושילם להם עד התאריך החדש שסוכם.כשהם באו לבדוק את הדירה החלו למצוא נזקים כגון כיור מלוכלך, חלון רשת שקצת רופף במסילה, שלט מזגן סדוק מעט ודרשו שרכב שלו שחונה בכביש השייך לכולם יוזז כי הוא לא גר בשכונה יותר.אמרנו שנתקן מה שדרשו. הם סרבו להחזיר את שאר הצקים שניתנו מראש לכל השנה וכמובן לא את צק הביטחון, גם איימו שישתמשו בצקים כדי להזמין גרר שיגרור את הרכב שלו. כמו כן דרשו שכירות לעוד יומיים בטענה שהוא עדיין לא תיקן ומסר את הדירה למרות שהחזיר להם את המפתח והדירה ריקה ונקייה.הם איימו שהם יפקידו את הצק של חודש ינואר (למרות ששולם מחצית במזומן).האם חוקית הם יכולים להפקיד את הצקים אחרי שחתמו על פינוי מוקדם, קיבלו כסף מזומן והסכמנו לתקן את הרשת ולקנות שלט חדש? מה אני יכולה לעשות כדי שיחזירו לי את הצקים?

מה כתוב בחוזה?

בכללי זה נשמע לא הכי חוקי, במיוחד נושא הגרר (יש שלט שאוסר על מי שאינו תושב השכונה לחנות שם?). האם נושא סגירת החוזה סוכם בכתב?
הייתי מציעה להתייעץ עם עו"ד ובמידת הצורך להעביר לבעלי הדירה מכתב מעו"ד המבהיר את החוק בנושא.

משהו קטן וחשוב: העובדה שהוא מסר את המפתח והשאיר את הדירה נקייה לא משנה במידה והשאיר דבר שאינו תקין שאינו מאפשר להשכיר את היחידה לאחר. מהצד השני, אם זה מסתכם בכיור מלוכלך ובחלון רשת רופף זו קטנוניות מוגזמת, במיוחד אם הוא התחייב לתקן תוך פרק זמן סביר.

מיריז1

New member
אי החזרת צק

בנושא הגרר בררנו במשטרה וגם הם אמרו שהרחוב שייך לכולם וכל עוד הרכב לא מפריע לתנועה אלא חונה בחניה שאיננה כחול לבן זה בסדר ואם יזמינו גרר זה כמו גניבה. נכון הם קטנוניים והדרישות לא שפויות. בכל מקרה אפנה לעו"ד. תודה רבה

alondr

New member
לגבי השיקים

אם הבן כבר לא גר שם והשכ"ד שולם עד 15/1 אז אתם לא חייבים להם כלום ואין בעייה לבטל את השיקים - אם הם למוטב בלבד.
אם הם פתוחים זה בעייתי מכיוון שבתאוריה יתכן שעברו כבר לצד ג' ואז אסור לבטל...
הם נשמעים בעלי דירה דפוקים וכאלה שלא הייתי מתקרב אליהם וכמובן מפיץ את העניין בכל מקום אפשרי...
כמו שייעצו לך הייתי פונה לעו"ד ומוציא מכתב דרישה להחזיר את השיקים - לגבי השלט - החלפת שלט עולה מקסימום 200 ₪ וחלון רשת רופף נשמע לי כמו בלאי סביר
ולדעתי הם מנסים לנצל את תמימותו של בנך ...
ולגבי הגרירת רכב אם זו דרך ציבורית שינסו... אני הייתי מגיש תלונה במשטרה על איומים.

מיריז1

New member
אי החזרת צ'

שולם עד ה-9 לינואר ואינני יכולה לבטל כי אני לא מוצאת את הנספחים של הצקים.תודה. גם לי נשמע בלאי טבעי הרשת הרופף אבל הם רוצים שיחליף את כל הרשת שהיא תקינה. יש לציין שהוא צבע וניקה את הדירה. תודה רבה

alondr

New member
חשוב מאוד לשמור ספחים

בכל מקרה תנסי לבדוק בחשבון הבנק שלך באינטרנט שם ניתן לראות צילומי שיקים שנפדו ולראות את השיק של חודש קודם - והחודש הבא אם לא דילגת על שיק אמור להיות עוקב
בכל מקרה אם הם לא מפסיקים עם האיומים הייתי פונה לעו"ד ומוציא מכתב התראה

im mitzi

New member
את הצ'קים החודשיים הוא חייב להחזיר

מאחר והוסכם על תאריך יציאה חדש הצ'קים כבר לא רלוונטים.
מה שהוא כן יכול להשאיר בידיו עד שהליקויים (כביכול) יתוקנו זה הצ'ק בטחון, שזו מטרתו.

מיריז1

New member
אי החזרת צק

תודה רבה על התשובה, זה מה שאני הצעתי להם. תשאירו בידכם את צק הביטחון זה דמו ולכך הוא נועד, הכיור נוקה ולבן ונקי, את השלט למזגן אפשר לקנות רק אם מביאים את השלט המקורי והם מסרבים לתת לי.אבל את הצ'קים על השכירות הם מחויבים להחזיר ולכך הם מסרבים ומאיימים להפקיד בטענעה שמבחינתם הוא עדיין גר שם עד שלא יתוקנו הדברים

im mitzi

New member
אז תבקשי שהם יתנו לך פתרון

ניסית לפנות לחברה עם הדגם של המזגן? לרוב זה אמור להספיק בשביל החלפת שלט.
במידה וזה לא מספיק, תבקשי מהם שיתנו לך את הפתרונות, עדיף שתשלחי להם את זה גם בדואר רשום כך שתהיה לך אסמכתא לכך במידה והם באמת יפקידו את הצ'קים תהיה לך סיבה לתבוע אותם.

מיריז1

New member
אי החזרת צק

פנינו לחנות שמוכרת מזגנים והם ביקשו שנביא את האורגינלי שהם מסרבים לתת. הצעתי שהם יחליפו ואני אחזיר את הכסף והם סרבו. וכל זה קשור לצק ביטחון ולא לשאר הצקים של השכירות שהם מסרבים להחזיר.תודה רבה על התשובה

alondr

New member
כמו שאמרתי

ביטול מיידי של כל השיקים כולל שיק הביטחון והשיק לעירייה/מיים/חשמל אם קיימים וכל החובות שולמו
- הפסיכים הללו עוד באמת מסוגלים להפקיד אותם ולהמשיך להתנהל רק בדואר רשום....
גם אם נגרם נזק לשלט - הם מחוייבים לעשות הכל כדי להקטין את הנזק ולאפשר לך להחזיר את המצב לקדמותו ולפי תאורך הם עושים הכל כדי להקשות עלייך - במידה וזה יגיע הלאה
לבית משפט - שם מאוד לא אוהבים התחכמויות כאלה

yotzimmeabait

New member
מה עוזרת התנהלות בדואר רשום?

אפשר לקבל אסמכתא שהגיע *משהו* אבל מי יודע מה היה כתוב שם?

אתה שומר עותק אצלך

וכל עוד הצד השני לא מוכיח אחרת לגבי אותו מכתב שנשלח אליו בדואר רשום עם אישור מסירה...

נכון שבתיאוריה הם יכולים להדפיס בעצמם מכתב בו כתוב שהוא רושם אותם בצוואה ומעניק להם את הדירה הפרטית שלו במתנה, אבל בבית משפט לרוב יתייחסו לזה אחרת (ועדיין אני חושבת שהמקרה הזה יכול להיפתר הרבה לפני בית משפט).

אני הייתי פונה לעורך דין !

שיתן להם מכתב תביעה שכל מה שניתן להם נעשה ע"פ חוק
(פעם אחרונה שבדקתי אסור לכם לפי חוק לבטל את הצקים ..אבל אם עורך דין בשטח אז לכי תדעי ..)

במקרה הזה מותר להם לבטל את הצ'קים

היות שסוכם על סיום החוזה באופן שמקובל על שני הצדדים, למעשה למשכירים אין שום עילה להחזיק בצ'קים ועל אחת כמה וכמה לפדות אותם, ולכן אין שום מניעה לבטל את הצ'קים.

אני מקווה שאת עו"ד כשאת רושמת את זה

יש מלא מקרים דומים באינטרנט עם תשובות שדי סותרות את שלך..

לא צריך להיות עו"ד בשביל לדעת את זה

אם החוזה הסתיים ואין ביניהם יחסי שוכר-משכיר, אין שום סיבה שהם יגבו ממנו שכ"ד, ולכן אין שום סיבה שהצ'קים יהיו סחירים. אם הם יפקידו את הצ'קים, הם אלו שיעברו על החוק.

החוק היבש טוען אחרת..

ממליצה לך לקרוא את החוקים ולשאול אפילו עו"ד או אפילו לרשום בגוגל " בעל הבית לא מחזיר צ'קים "

a wild rose

New member
צר לי, אבל את טועה.

אמנם אני לא עו"ד, אבל לאחרונה מצאתי את עצמי בבירורים בנושא דומה והחוק במצב כזה לטובת השוכר לשעבר, בדגש על הלשעבר: ברגע שלא מתקבלת תמורה על תשלום שניתן, זה חוקי לחלוטין לבטל את הצ'קים/לעצור תשלומים, ולבעלי הדירה אין שום עילה נגדו במקרה הזה, ואם הם יפנו לבית משפט הם ידחו על הסף (והם צריכים להיות ממש לא חכמים בשביל לעשות את זה). אם היה מדובר בהפרת חוזה חד צדדית זה באמת לא היה חוקי, אבל כאן סוכם בין הצדדים שהחוזה מסתיים ושהקשר ביניהם מסתיים - אז על מה בדיוק הם צריכים את הצ'קים שלו?!

אני אספר לך מה עברתי לאחרונה: רכשתי רהיטים בהזמנה מראש, בעלי העסק לא עמדו בעסקה ולא קיבלתי את הרהיטים גם אחרי שעבר פרק הזמן המובטח וכפול ממנו. פניתי לחברת האשראי ודרשתי לבטל את התשלום (לפני שנגבה), אחרי בירור לגבי העסקה ולאחר שהבהרתי שלא קיבלתי תמורה לכספי, החיובים בוטלו והובהר לי מחברת האשראי שהסיפור סגור ושלבית העסק אין מה לבוא אלי בדרישות. עשיתי את זה במקביל להתייעצויות עם מספר גורמים, וגם אני נתקלתי בתגובות כמו שלך ובאזכור של "החוק היבש" וטענות שבעלי העסק יכולים לתבוע אותי בבית משפט על כך שלא שילמתי להם, כשכל המייעצים האלו ראו לנכון להתעלם מהעובדה שלא קיבלתי תמורה לכסף... והמקרה שמספרת עליו פותחת השרשור זהה לחלוטין - אין שום מניעה בחוק שהוא יבטל אמצעי תשלום על דבר שאינו מקבל, והעובדה שבעלי הדירה מאיימים שישתמשו בצ'קים ששילם על שכ"ד כדי לשלם על כך שיגררו לו את הרכב ממקום ציבורי, לא ממש מעידה על הבנה שלהם של החוק במדינה מתוקנת.

מה שכן, את צ'ק הפיקדון לא הייתי ממליצה לו לבטל לפני התייעצות עם עו"ד, אבל לפי התיאור אם הם ישתמשו בצ'ק הפיקדון תהיה לו עילה לתבוע אותם - היות שהוא לא עשה שום נזק שמחייב שימוש בו, ואפילו התחייב לטפל בנזקים בעצמו.

את זאת שמטעה...

מספיק שרשמת " לא צריך להיות עו"ד " זה רק מראה שאת הולכת לפי מה שאת חושבת ולא באמת קראת או שאלת

קניית מוצר אינה דומה להשכרת דירה את עשית עסקה באשראי והחוק אומר אחרת לגבי הצרכן לאומת דירה שהמשכירים שכן החוזה או אחרת לגמרי

רק שתביני החוק היבש אומר שאי אפשר לבטל כלום כל עוד אין חוזה רשום מה שאומר שעל אותה אישה לשלוח להם מכתב שאם לא יחזירו את הצקים הם יבוטלו ואז לאחר מכן מותר לה לבטלם..
לבוא ולומר דיברנו עם בעל הבית והסכמנו..כל עוד שום דבר לא רשום על נייר או במייל זה לא יהיה קביל בבית משפט ובאף מקום אחר ולכן בעל הבית יכול לתבוע אותם..
אי אפשר לומר דיברנו ,החזרנו מפתח והם מתלוננים עדיין על כך וכך..
הם יכולים להתלונן עד מחר אבל בנתיים הצקים בידיים שלהם ומבחינתם יש חוזה ושום דבר אחר לא משנה את זה

סתם שתדעי
http://www.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?MessageID=692291

או תקראי בפורום דיני חוזים את אותה תשובה היא קיבלה גם שם...

למעלה