אי הבנה...

צורי 8

New member
אי הבנה...

אני לא מבין מה הקטע במלווה, ממה נפשך: הרי אחד שמפחד מהמשטרה לא ינהג חודשיים, ואחרי החודשיים הוא יתחיל לנהוג ולא הרווחנו כלום, ואם זה אחד שלא מפחד אז הוא ינהג גם בלי מלווה ויקבל שלילה, אז מה המשטרה מרוויחה מכל העניין? (אלא א"כ יש לה אינטרס לתת דו"חות...)

ranzz

New member
ואולי הבן אדם באמת יעזר במלווה?

זה שההורים בישראל לא יודעים לחנך את ילדייהם לציית לחוק ונותנים להם לנסוע בלי מלווה (ואני מכיר כמה כאלה) זה גרוע מאוד, אבל ההודעה שלך עדיין פסימית מדי. למשטרה באמת יש אינטרס לתת דוחו"ת, בגלל זה הם אוכפים עבירות מהירות שעל פי מחקרים הם לא גורם מרכזי לתאונות, אבל זה כלל לא קשור לעניין. נהיגה בליווי נהג וותיק היא דבר מצויין, אני יודע שאי אפשר לראות את זה בתקופת המלווה עצמה ושאפילו אי אפשר לחשוב על לנהוג עם מלווה במשך חצי שנה, אבל למסתכל מהצד זה בהחלט דרך לחנך את הנהג הצעיר. רוב הנהגים (ללא לעשות הכללה, אפילו שזה אפשרי ביותר) שעוברים טסט ממש לא יודעים לנהוג, הם לא יודעים איך להתנהג בכביש. כל מה שהם יודעים לעשות זה להזיז ת'אוטו (ולעשות חנייה מקבילה פשוט מדהימה בדיוק של 3.48 ס"מ מהמדרכה), לכן הם צריכים לרדת בהדרגה ממורה לנהיגה שמורה להם על כל צעד לכביש, למבוגר שמוכר להם (ב90% מהמקרים זה ההורה שלהם) ואיתו הם יכולים להסתגל לחוקים האמיתיים בכביש, וגם ללמוד איך להתנהג לאוטו עליו הם נוהגים לאחר שהם נהגו רק על אוטו אחד בחייהם - של המורה לנהיגה (שוב, אני מדבר על רוב המקרים).

צורי 8

New member
אז קודם כל, יש לי

רשיון כבר חצי שנה, וודאי שאני חושב כמוך שמלווה זה דבר מאד הגיוני וחשוב, אני רק אומר שבאחוז גבוה-אני מדבר סטטיסטית לחברה שאני נמצא בה-לא תמיד יש להורים אוטו או שלא תמיד בכל נסיעה של הילד יש להם זמן לנסוע איתו, ויצא שכרו בהפסדו וכמו שכתבתי כבר, יש לציין שאני אישית לא נהגתי כלל במשך החודשיים היות ולא היה לי מלווה ומצד שני פחדתי לנהוג ללא מלווה, וכמובן שבתור נהג חדש, זה שלא נהגתי חודשיים הקשה עלי מאד לאחר מכן!

ranzz

New member
אני לא אומר שהמערכת מושלמת.

יש עוד הרבה שינויים שיש להכניס לאופן שבו אדם מקבל רשיון נהיגה כדי לשפר את תרבות הנהיגה בישראל, וגם להוסיף הגיון לשיטה. אבל ממה שידוע לי - בעיקרון, לרוב לאנשים שעוברים טסט יש מלווה בהישג יד.

לפי דעתי

מלווה זה הכרחי,כשאני עברתי טסט לא הייתי מוכן להתמודד עם הכביש ועם המכונית החדשה שלי(לא של המורה שנהגתי במשך חצי שנה),בחודשיים של המלווה למדתי הרבה,למדתי איך להשתלב כמו שצריך(ולא כמו בשיעורי נהיגה שהכול פנוי) דבר שהכרחי לנהיגה בארץ.עם המלווה אתה מלטש את יכולות הנהיגה שלך בגלל שאתה לא עושה רק מה שהכרחי לעבור טסט אלא אתה לומד כדי לנהוג כמו שצריך. הנהיגה עם מלווה שיפרה את הביטחון שלי ביכולת לנהוג. חוץ מזה שלא נראה לי שאף הורה לא יתן לילד שלו לנהוג לבד באוטו בלי לנהוג עם מלווה קודם.

פהpumiky

New member
אם אדם מפחד מהמשטרה..אז

יש סיכוי גדול שהוא כן יסע עם מלווה... והנסיעה עם מלווה נותנת המון בטחון...זה בעצם השלב הלימודי שבה אחרי הלימוד עם המורה...פה אין לך כבר רשת בטחון, והאחריות היא כולה שלך, המלווה נותן לך את הבטחון עד כמה שאפשר וזה עוד שלב בעצם לפני היציאה לכביש לבד... אני חושבת שהדבר החכם ביותר שעשה משרד הרישוי\תחבורה זה לעשות חודשיים חונך..אני אפילו הייתי מגדילה לעוד חודש את התקופה הזאת...

ranzz

New member
אבל למה כתבתם בדיוק מה שכתבתי

מילה במילה..

ranzz

New member
זה לא עובד ככה

הפורום לא יגיע לשום מקום אם כל בן אדם יגיב לשרשור מבלי לקרוא אותו לפני. (כלל ברזל בפורומי תפוז).

פהpumiky

New member
סליחה..

אתה יודע אני בסך הכל בן אדם ולפעמים טועים...אל תיקח את זה אישי מיידי

למעלה