אי דיווח לחולה על מחלה חמורה

dvaldman

New member
אי דיווח לחולה על מחלה חמורה

רופא מומחה שלח אותי לבדיקות אקו לב שהעלו ממצאים חמורים, בחזרתי אליו הוא עדכן את התיק האישי שלי במידע מהבדיקה אך לא עדכן אותי . כתוצאה מכך מזה שנתיים אני וגם רופאת המשפחה לא ידעו מאומה עד לאחרונה שהחלה התדרדרות מהירה . שאלתי: האם חובתו של הרופא לדיווח מסודר בכתב וגם לחולה מעוגנת בכללי האתיקה והפרקטיקה.

בהחלט כן!

לפי חוק זכויות החולה מגיע לחולה לקבל מידע על מצבו הרפואי אלא אם כן מתקיים אחד החריגים בחוק.

dvaldman

New member
האם אין זכות מתנגשת

במידה והרופא חושב כי דיווח מסודר יכול לפגוע בבריאות החולה הרגיש למצבו ובפרט בנושאי לב וזאת למרות שהוא לא פסיכולוג. האם שיקול דעת כזה יכול להצדיק את אי העברת המידע הרפואי הנכון לחולה

dvaldman

New member
בבחינת נהחוק - מצורף , קיימת בעייה

אני מצרף את החוק - כתוב הרופא רשאי ולא חייב . כלומר יש לו שיקול דעת. חוק זכויות החולה, התשנ"ו-19961 זכות המטופל למידע רפואי 18.(א) מטופל זכאי לקבל מהמטפל או מהמוסד הרפואי מידע רפואי מהרשומה הרפואית, לרבות העתקה, המתייחסת אליו. (ב) חבר בצוות המטפל רשאי למסור למטופל מידע רפואי בתחום עיסוקו בלבד ובתיאום עם האחראי על הצוות. (ג) על אף הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) רשאי מטפל להחליט שלא למסור למטופל מידע רפואי מלא או חלקי המתייחס אליו, אם המידע עלול לגרום נזק חמור לבריאותו הגופנית או הנפשית של המטופל או לסכן את חייו; החליט המטפל כי אין למסור למטופל מידע כאמור בסעיף קטן זה, יודיע מיד על החלטתו לועדת האתיקה ויצרף את המידע שלא נמסר למטופל ואת נימוקיו לאי מסירתו. (ד) ועדת האתיקה רשאית לאשר את החלטת המטפל, לבטלה או לשנותה. (ה) בטרם תיתן ועדת האתיקה את החלטתה, רשאית היא לשמוע את המטופל או אדם אחר. המשך שאלתי : במקרה זה מדובר על מרפאת מומחים השייכת לקופת חולים האם החוק תופס גם ברמה הזאת וגם ברמת רופא המשפחה או בבית חולים בלבד.

dvaldman

New member
אבל , מה לגבי המילה "יכול" שבחוק ..

כפי שרשום בסעיף הרלוונטי בחוק שצרפתי קודם החיוב לדווח לחולה יכול שהוא אופצינלי היות ולכל המשכותו מתייחסים לחובה בלשון " יכול" . האם זה מותיר פתח מיפלט לרופא אשר לא מעוניין לדווח לחולה מסיבותיו הוא.

dvaldman

New member
מה קשה להרים את הכפפה ?

בחוק מתייחסים לחובת דיווח או אופציית דיווח לחולה . הסיווג לא ברור על רקע ניסטח החוק המצותת בהתייחסותי הקודמת

darvl

New member
באמת החוק לא מגדיר חובת דיווח ...

זה מוזר אך אכן מקריאת החוק נראה כאילו החוק אגן אינו מחייב רופא לדווח לחולה על מחלתו . אך יתכן שקיימת התייחסות לכך בחקיקת משנה . מעניין מהי התשובה לשאלה חשובה זו : חיי לדווח , או אופצייה לדווח לחולה

החוק והפסיקה

אמנם בחוק רשום 'רשאי' אבל בבתי המשפט , בפסקי דין נוטים לפרש זאת כחובה , אלא אם קיימות נסיבות מיוחדות וחריגות המאפשרות לא לדווח. חוק זכויות החולה עשה מהפך רציני בנושא זכויות החולה בבתי החולים, אבל החובות הללו היו קיימות עוד לפני החוק, בפסיקה.

למעלה