אי במטבח. שאלות.

goanin

New member
אי במטבח. שאלות.

יש לי מטבח 3.5X3.
יש מקום לאי קטן בנוסף למטבח ההיקפי?
זה עניין יקר, או רק תוספת של ארונות מטבח ושיש?
אני רואה שאנשים שמים כיריים על האי. מאיפה מגיע הגז? מתחת לרצפה?? אני נורא רוצה לעשות אי. אשמח לתובנות והמלצות מכם. תודה !!

efratcn

New member
נשמע לי קטן

המטבח שלנו יהיה 3.6 על כמעט 6 מ' וזה ממש לא גדול ויש בו אי בגודל בינוני.

איריסג

New member
חצי אי זה אי שהוא לא FREE STANDING במרכז

המטבח - ועוברים אותו מכל הכיוונים - אלא אי שמחובר בקצה צר אחד שלו - לאחת מהצלעות של המטבח, ומשמש כדלפק עבודה וישיבה.

איריסג

New member
במימידים האלה

ובהנחה שכרגע מדובר על מטבח ר' (זאת אומרת רק שתי צלעות) את יכולה להכניס אי שהוא בקושי מטר רוחב על מטר וקצת אורך. זה קטנצ'יק ולא משמעותי, ובטח שלא תוכלי לשים עליו כיריים. זה משהו שהוא בקושי בגודל של שולחן אוכל קטן. אם מתוכנן לך מטבח בצורת ח' (זאת אומרת שיש לך 3 צלעות) - אז אין בכלל על מה לדבר. כלל האצבע אומר שמסביב לאי במטבח צריך מכל צד מעבר של לפחות מטר בין האי לארונות שמאחוריו. אם את מוסיפה את עומק המטבח עצמו (כ-60 ש"מ מכל צד) - אז על החלק הרחב (ה 3 וחצי) בקושי נשאר לך 20 ס"מ.... ( מטר מעבר + 60 ס"מ ארונות - מכל צד = 3.2 מ')

Yuli Gama

New member
איך זה כיריים על אי? יש למישהו ניסיון?

גם אנחנו חושבים לעשות את זה.

איריסג

New member
היולנו הרבה מאד התלבטויות בעניין הזה

אצלנו מתוכנן אי יחסית די גדול (רוחב 1.4 אורך 2.2) ועליו תכננו למקם כיריים + כיור משני. זה מאד נוח לעבוד כי זה מאפשר משטח עבודה די נרחב מסביב לכיריים. בסופו של דבר ויתרנו על העניין, בעיקר משום שהתקרה המתוכננת אצלנו במטבח היא תקרה מאד גבוהה (כ-3.5 מר' גובה) - ולכן הארובה של קולט האדים המתוכנן היתה אמורה להיות מאד מאד מסיבית וארוכה - מה שבעיננו קילקל את המראה של המטבח - ולוותר על קולט אדים לא רצינו. אבל אם אין בעיה כזו - זה אחלה דבר בעיני כיריים על אי.

fireman

New member
לא הייתי חושב על זה אפילו

עם גודל כזה של מטבח בניגוד לדעתה של איריס....אני חושב שכיריים על האי זאת הטעות הכי גדולה שאפשר לעשות. שוב, יפה במגזינים, בבית ומטבח עובד....לא פרקטי בכלל.

avi5199

New member
לדעתי אי זה מיותר ולא נוח

ועושים את זה רק בשביל הרושם. בשלנים אמיתיים זקוקים למרחבים פתוחים במטבח, וגישה מהירה וקלה בין המכשירים ונקודות העבודה והאי שתקוע באמצע רק מפריע לתנועה.

אני חולקת על שניכם בנושא האי

אנחנו בשלנים רצינים והמטבח עובד המון שעות יש לנו אי גדול שהוא בעצם המטבח כולו, יש כיור לשטיפת ירקות ופלטת גז גדולה. נוח מאד, כולם יכולים לעבוד סביבו יש לכולם מקום לכל אחד ותפקידו בכח. יש גם מקום ישיבה עבורנו הוא בדיוק מה שרצינו, לא מגזיני פשוט ונוח. חבל שהדעות שלכם נחרצות מבלי לבדוק את אורח החיים והצרכים של אותה משפחה. אולי תופתעו שלא לכל האנשים יש את אותם צרכים!!.

avi5199

New member
ברור שלא לכל האנשים יש אותם צרכים

יש אנשים שיותר חשוב להם שהמטבח יהיה יפה ומרשים ומודרני ויש אנשים שיותר חשוב להם שהמטבח יהיה פרקטי. מטבח שכולו אי זה כבר משהו שונה לחלוטין ממטבח רגיל שבמרכזו תקוע אי, כך שצריך ללכת מסביב כדי להגיע מהכירה לכיור או למקרר ושכשפותחים את דלתות הארונות למטה, נחסם המעבר.

אי במטבח לא מתאים לכל אחד

כמו שלא לכל אחד מתאים מטבח פתוח. אני באופן אישי לא יכולה לסבול שמסתובבים סביבי כאשר אני מבשלת וכולם יודעים שכאני מתחילה זה הרגע להתנדף לי מהעיניים לכן בישול על אי ממש לא מתאים לי. בנוסף, לא יכולה לסבול את הלכלוך שיתפשט מסביב, מעבר לאי, כמו שפריץ של עגבניה, נתזי טיגון וכו'. הרבה יותר קל לי לנקות את הקיר שמאחורי הכיריים מאשר את כל הרצפה במטבח (גם אי אפשר לדעת איפה הנתזים נעצרים... )

אה ושכחתי את הסיבה העיקרית שבגללה

לא רציתי אי מתפקד: אני לא מוכנה לוותר על ארון הטיפטופים (שמתי מצדדיו חלונות אבל לא ויתרתי עליו) משום שאני מבשלת יום יום, ככה שיש לי יום יום סירים ומחבתות ביבוש. אין לי שום רצון לנגב את הסירים כדי להכניס לארון מיד וגם לא לראות מול העיניים כל חיי מתקן ייבוש עם סירים עליו. מעל אי אי אפשר לשים ארון טיפטופים כזה. העניין הוא שאם מבשלים על אי, אפילו שיש שם כיור, הוא בדרך כלל קטן ולא מתאים לשטיפת כלים גדולים ואז מתחילה נדידה של כלים מצד לצד... בקיצור, לא בשבילי...

איריסג

New member
נו, את יודעת - המתקן ייבוש כלים

שפעם היה בכל מטבח (טרום תקופת מדיח הכלים) - מעל הכיור - זה ארון שהחלק התחתון שלו הוא רשת (ה"רצפה" של הארון) ושמים בו את הכלים לייבוש.

נונשון1

New member
מטרת האי

לדעתי המטבח צריך להיות פונקציונאלי. ז"א שאם עובדים במקום מסויים, אז שתהיה גישה למקום סמוך להניח דברים שלא יפריעו באמצע, או לשים מסביב דברים שישרתו אותנו. כאשר המטבח מאוד גדול ואנו נמצאים מול משטח העבודה הארוך, מהר מאוד נערמים מהצדדים שלנו כל מיני דברים שמפריעים ואז צריך לקחת אותם ולנייד ממקום למקום. במטבח גדול לעבוד ליד הפינה זה נוח כי אפשר להעביר דברים למשטח הסמוך. לכן היתרון של האי במטבח גדול, הוא מאפשר שטח עבודה זמין לכל המשטחים שהוא סמוך אליהם. הבעיות אם האי רחוק מידי הוא לא פרקטי כי זה כמו ללכת למשטח אחר במטבח המקורי. אם האי קרוב מידי זה יוצר מעברים צרים וזה נהיה מחניק

נונשון1

New member
מטרת האי

לדעתי המטבח צריך להיות פונקציונאלי. ז"א שאם עובדים במקום מסויים, אז שתהיה גישה למקום סמוך להניח דברים שלא יפריעו באמצע, או לשים מסביב דברים שישרתו אותנו. כאשר המטבח מאוד גדול ואנו נמצאים מול משטח העבודה הארוך, מהר מאוד נערמים מהצדדים שלנו כל מיני דברים שמפריעים ואז צריך לקחת אותם ולנייד ממקום למקום. במטבח גדול לעבוד ליד הפינה זה נוח כי אפשר להעביר דברים למשטח הסמוך. לכן היתרון של האי במטבח גדול, הוא מאפשר שטח עבודה זמין לכל המשטחים שהוא סמוך אליהם. הבעיות אם האי רחוק מידי הוא לא פרקטי כי זה כמו ללכת למשטח אחר במטבח המקורי. אם האי קרוב מידי זה יוצר מעברים צרים וזה נהיה מחניק

למעלה