"אי" במטבח - האם נחוץ?

סיגלי41

New member
"אי" במטבח - האם נחוץ?

אני מתלבטת בדבר נחיצות אי במטבחי.(הארכיטקט לוחץ וכן הנגר....). שטח המטבח (כ-20 מ"ר) מאפשר זאת, אבל נראה לי שזה מיותר. מה רע בסתם שולחן וכסאות ? חוץ מזה, האם יש מגבלות וחוקים באשר ליציאת מרזב אל הרחוב? תודה.

לא, החלטה בהחלט אישית. זה לא מקרר, או ציוד חיוני אחר במטבח. מדובר בפריט שאפשר וצריך להתיחס אליו במסגרת העיצוב הכללי של ארונות המטבח. אם את לא רואה בו צורך, אז הוא באמת מיותר. ולגבי המרזב, אסור לשנות את החזיות הפונות אל מחוץ לבית. עוד על הנושא תוכלי לשאול במחלקת ההנדסה של הרשות שלך.

ITCHAKG

New member
יציאת מרזב אל הרחוב

בדרך כלל הדרישה של משרד מהנדס העיר היא שלא תהייה שפיכה חופשית של המים על המדרכה אלא לבצע בקצה התחתון קטע אופקי מתחת למדרכה ש"חודר" את אבן השפה ונשפך אל הכביש. לגבי אי במטבח קבלת תשובה עניינית מקודמי.

איריסג

New member
עניין של טעם וצורך ומקום

קודם כל - כדי שהאי לא יהיה מטרד - צריך שמכל כיוון שלו יהיה מרווח של לפחות מטר - מטר ועשרה מהארונות והשייש. שנית - אי זה דבר נפלא כאשר (כמו במקרה שלנו למשל) יש שני בשלנים בבית, שאוהבים לבשל יחד - ואז זה מוסיף משטח עבודה נוסף וזה מאד נוח. שלוש ואחרון - אני באופן אישי מאד לא מחבבת איים שהישיבה בהם היא על כיסאות בר גבוהים - זה נראה נורא יפה בג'ורנלים אבל זה לא פרקטי ברמות לטעמי - זה לא נוח, כשיש ילדים את לא ממש רוצה שהם ינסו לטפס על כיסא גבוה ולא יציב וזה לא ממש מאפשר ישיבה לאורך זמן ליד השולחן. לכן האי שאנחנו עושים מחולק למשטח עבודה בגובה השייש ולמשטח ישיבה בגובה שולחן סטנדרטי . וכדי שיהיה גם משטח עבודה - אני חושבת שצריך אי שהוא לפחות בגודל שאנחנו עושים (1.4 על 2 מטר). לעשות סתם דלפק ישיבה שעומד באמצע המטבח - אני לא בטוחה שהייתי עושה.

סיגלי41

New member
נגר וארכיטקט....

כן, יש להם אינטרס. הנגר - ברור ואולי הארכיטקט מקבל אחוזים (הוא הפנה אותי אל הנגר). יחד עם זאת, יש להם הנסיון והראיה המקצועית. הסכמתי איתם שהמטבח יהיה יפה יותר עם אי מאשר סתם עם שולחן וכסאות. אני אעשה אי מדורג כמו שאתם עושים. המידות 2.3 על 90 סמ והמרחק בינו לבין הארונות יהיה 1.2. חוץ מזה, כיף שיש את הפורומים כדי להיזכר שיש אנשים טובים וקשובים בארץ הזאת, ולא רק שכנים נודניקים, שרק מנסים להכשיל ולהציק (כשבונים....). תודה.

fireman

New member
ככה זה שבונים.

בבניה לכל שאלה אפשר לקבל 20 תשובות מ20 אנשים שונים, כל אחד "מומחה" בדרכו שלו ויודע לתת שכל. אני חושב ש"אי" ברוב המקרים הוא סוג של מכשול במטבח אלא אם יש בו צורך ממשי והוא הכרחי בגלל חוסר באחסון לאורך הקיר בגלל מבנה המטבח. אם אין שום אילוץ לעשות אותו אני חושב ששגוי מאוד לעשות אותו ועל אחת כמה וכמה אם את יוצאת מנקודת העדפה ראשונית שלא לעשות אותו. אין שום סיבה לעשות אי בשביל להגיד "יש לי אי" או בגלל שהאדריכל שלך רוצה בסופו של דבר לבוא ולצלם את המטבח שלך עם האי ולהשוויץ בפני לקוחות פוטנציאלים או בגלל שהנגר רוצה לנפח את החשבון שהוא מגיש לך עוד קצת ואין ספק שהוא מנפח.

ואני חושבת שאי אף פעם

לא נעשה בשל אילוץ, אלא בשל רצון הרי אי ניתן לעשות רק במטבח רחב ידיים ומרובע (פחות או יותר), מה שאומר שמקומות איחסון יהיו לרוב האי נועד הרבה יותר לאחוות הבישול- לבשל כשהגב לא מופנה כלפי כולם הרבה יותר נעים וכיף לבשל כשמישהו יושב מולך, כשאתה לא יוצא משיחת היום כי הגב שלך לכיוון הסובבים, כשאתה במעיין "עונש". חוץ מזה שכשאין לך אי, קשה להבין את המשמעות שלו ואת הנקודות היחוביות שבו, לכן לפעמים נראה שהמצלות מצד הארכיטקט והנגר הן אינטרס נטו, לא שאין פה אינטרס, אבל הם גם לפעמים מציעים דברים שלקוחות קודמים שלהם נהנים מהם כיום ויציעו זאת לכל מי שהמטבח שלו מאפשר זאת. אגב גם אנחנחו כמו איריסג הורדנו את גובה האי באיזור הישיבה, גם על מנת ליצור ישיבה על כסאות רגילים וגם על מנת ליצור הפרדה ברורה בין חלקי האי- כשהחלק של הבישול מצופה בשיש והחלק של הישיבה מצופה בבוצר בלוק.

avi5199

New member
למה לתקוע "אי" כשאפשר פשוט לשים שולחן עבודה

יפה ומסיבי מעץ וכ"ד ... שאפשר להזיז אותו לצורך ניקוי או לפי הנוחיות שלך ? וגם לשבת לידו לאכול . לדעתי הרבה יותר פרקטי.

כי מבחינתי זה לא "תקוע"

כשהאי יושב במרחק יפה מהארונות/קירות (לפחות מטר) כשאיזור האירוח, פינת אוכל או סלון מספיק גדול והאי לא יפריע לפתוח שולחן לגודל של לפחות 2.5 מטר כשבעצם אם הייתי מורידה את האי, לא ממש היה למרחב הזה שימוש כשעבדנו על התוכניות- אלו היו הקריטריונים שלי על מנת שאוכל ליישם את האי במטבח ולדעתי- השולחן הוא ממש לא אותו הדבר, כי אם הכיריים לא יושבות עליו אז בעצם שוב הגב מסתובב לכל הפעילויות המעניינות כל אחד וההעדפות שלו מה שרציתי לאמר בהודעה הקודמת הוא, שלא כל הצעה מצד הארכיטקט ו/או בעל מקצוע היא בהכרח אינטרס כלכלי נטו, או לפחות לא רק אינטרס שלא ישרת את הלקוח בסופו של דבר.

fireman

New member
לא מסכים עם הכותרת וההמשך

בשורה הראשונה. לעיתים האי נובע מהכרח כאשר למטבח אין מספיק קירות להצמיד אליהם ארונות.... כמו למשל מטבח שבנוי על חיר חיצוני של הבית כאשר המטבח פתוח אל שאר חלל הבית. המצב הזה מגביל מאוד מבחינת כמות הארונות שאפשר להתקין במטבח וכפועל יוצא מך מקטין את נפח האחסון של המטבח במקרה כזה אי הוא הכרחי. כאשר אין את ההכרח הזה, אי לדעתי הוא מיותר בהחלט וכמו שכתב אבי, מי שצריך פינת ישיבה, שיקנה שולחן. אני עשיתי אחד כזה אצלי במטבח עם משטח קיסר.

גם זה סוג של בחירה ולא ממש הכרח

כי גם במצב שאתה מתאר, תמיד ניתן לבנות קיר עד לחצי גובה שישמש גב לארונות הרי לארון צריך הרבה פחות מקום מאשר לאי מי שמכין תוכנית כזו מראש הוא מי שבוחר מראש באי מי שנכנס לבית שכזה- יכול לבחור בין לסגור חלקית או לא כך שאני עומדת (נו טוב יושבת
) מאחורי דברי שהתקנת אי היא אף פעם לא הכרח/אילוץ

fireman

New member
אי - רק אם את רוצה

הנגר כמובן שידחף לכיוון ה"כן" כי אי עולה המון כסף ולארכיטקט מה אכפת? הוא במילא לא משלם על זה.

למעלה