אי אפשר...

yifatushtush

New member
אי אפשר...

אי אטפשר לעשות הגנה על הארץ שלנו? נגד כל הטרור? מאיפה זה בא להם? אין להם לב? הייתי היום בכותל המערבי. הייתי נרגשת משום מה. ראיתי איך כיפת הסלע כל כך לא קשורה אלינו, כל כך מכערת לי את היופי של הכותל. התפללתי שנזכה לראות את בית המקדש, שיהיה שלום ואור ואהבה בכל ארצנו הקטנה ובעיקר התפללתי על אלו שבוכות להן בכותל, שיקבל את תפילותיהן. אני רוצה להגן על הארץ שלי. אני מוכנה להקריב את עצמי בשביל הארץ. די! מסכנים אלה בקו העימות! מאסה עלי נפשי! חברה שלי סיפרה לי איך שם, בצפון. ממש ראיתי תמונות תמונות איך היא מספרת לי. עצוב לי. אני רוצה את ארצי שלווה.

ToryMaster

New member
מאלוהים, מאיפה זה יכול לבוא?

עימותים ומלחמות ודברים כואבים הם חלק מהחיים, כי רק מחוויות מזעזעות כאלו דברים יכולים להשתנות ולהתפתח ולגדול. ארצך תהיה שלווה, זה פשוט ייקח זמן. [זו נקודת המבט שלי, לפחות]

האם באמת מאלוהים???

ביום הזיכרון כשעמדתי דום כשהיתה הצפירה צעקתי בלב "אלוהים!!! תעשה שיהיה כבר שלום ושיפסיקו המלחמות" ואז... אלוהים ענה לי.... "לא אני צריך להפסיק את המלחמות אלא אתם....אתם צריכים לעשות שלום, אבל אתם לא רוצים מספיק..."

ToryMaster

New member
אלא ממי?

לי אישית זה נראה מגוחך שיצורים קטנים ועלובים כמונו, מסוגלים ללכת ולעשות דברים שאלוהים [עם כל המשתמע מהיותו אלוהים] לא תכנן או לא רוצה שיקרו.

חחחח....../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ואני דווקא חושבת שאנחנו יצורים מיוחדים והרפתקנים שבאו לטעום ולנסות בעולם הזה חלק מהשיעור שלנו זה גם לחוות דברים טובים וטובים פחות. האם נוכל תמיד לעשות בלאגן ואחר"כ נגיד, שאלוהים יתקן ויסדר??? אני עדיין חושבת שאנחנו בני האדם צריכים ללמוד לעשות שלום. לעשות מלחמה זה מאוד קל לתקן את נזקיה ולמנוע את הבאה זה כבר הרבה יותר מורכב...

רותי 11

New member
ואני אומרת למה להפיל על אלוהים

את התיק הזה. אנחנו היחידים שיוצרים את המציאות שלנו וחלק מאותה מציאות זה לחיות בנפרדות לא לוותר לא לסלוח. הוא נתן לנו את זכות הבחירה ואנחנו השתמשנו בה לצערנו לרעה. אז זה שאנחנו לא חיים אחד עם השני בשלום, התוצאה של זה היא מלחמה כוללנית ורק דרך הקושי כנראה אנחנו מבינים - בינתיים לא ממש נראהלי שזה עוזר הרבה אבל את כל הסבל הזה אנחנו יכולים להפסיק ברגע שנאמין שרק אהבה מביאה אהבה

ToryMaster

New member
אני לא מאמינה בזה

אני לא מאמינה שאנחנו גדולים מאלוהים ומסוגלים להפיל עליו תיקים, ואני לא מאמינה שיש לנו זכות בחירה מספקת כדי לגרום דברים שהוא לא רוצה שיקרו. זה אלוהים מבחינתי, לא איזה ישיש זקן שיושב ובוהה בנו.

angelitush1

New member
ויקי יקרה...../images/Emo24.gif

בוודאי שיש לך כוח להחליט דברים,ולבצע אותם. אם אלוהים הוא האחראי לכל... אז הוא בוודאי היה בונה עולם מדהים.. שבו כולם אוהבים אחד את השני..והכל יפה ומטופח.. ואין אלימות,וזיהום סביבתי וכולי.. הרי אם הוא מחליט לבד.. למה שיבנה עולם כזה??? עם שנאת חינם,אלימת,סמים,רעב,זיהום וכוליי.. אלוהים יכול לעשות הכל..אבל נותן לנו את זכות הבחירה!!! וכל התוצאות הן באחריותנו...!!! אם נאשים אחרים בצרות שלנו ..לעולם לא נתגבר עליהן וחבל!! אנחנו אחראים וכדאי שנתחיל לקחת אחריות...

זה נחמד שאת רוצה להגן על הארץ "שלך"

אלא שקודם כדאי לברר מי קבע שהארץ הזו "שלנו".. אבל לא ניכנס לפוליטיקה פה.. מעבר לזה, אהבת חינם היא מצווה נעלה, לאו דווקא ביהדות, אז מה זה "כיפת הסלע כל כך מכערת לי את היופי של הכותל"? 'צטערת חומד... אהבת חינם עובדת בדיוק הפוך... גם האחרים רוצים לחיות בארץ שלווה ושקטה, ואצל אלוהים - אף אחד לא יותר טוב מהאחר. כולנו שווים! קראי את דבריה של רותי..

למעלה