אי אפשר להתעלם...

צהוב.

New member
אי אפשר להתעלם...

מכך שהשנאה אלינו כל כך גדולה...ואל יאמר לי איש כי הכל טרי עדיין... נמאס לי מהם מזמן....אין אח ורע לתופעה כזו בשום מקום. תחשבו קצת...עם שנאה כה גדולה...מה טעם יש במשא ומתן...כאשר שונאים אותנו ואנחנו דמוקרטים ? אנחנו נאסוף את מתינו ופצועינו...עם ישראל פצוע ועצוב... תחי מדינת ישראל.

די

עוד לא נקבעו אפילו מועדי ההלוויות וכבר יש מי שרוקד על הדם ומנסה לשכנע לצדקת דרכו הפוליטית. יש ועוד איך טעם למשא ומתן אבל אני לא מתכוון להסביר זאת כעת. אני שב ושולח תנחומים לכל משפחות ההרוגים ומאחל החלמה מהירה לפצועים. תחי מדינת ישראל.

.המוסד

New member
מה די?

הרי נאמר שזה יקרה כל עוד אש"פ בתמונה מה די? שהאמת תפסיק לטפוח בפנים? על זה די? אין טעם להסביר זאת כי לא ניתן להסביר זאת, והנה שלא תגיד שאני מנגח פוליטית כל עוד הרשות עומדת על כנה יהיו עוד פיגועים, אבל זה האמת אנחנו צודקים, השמאל לא "רק על הדם" במלחמת לבנון? לא, הוא הביע דעה פוליטית(גם אם לא נכונה) גם אני עכשיו מביע דעה פוליטית לא בזכות הפיגועים אלא בגללם ולנושא קצת אחר, היום התראיין בערוץ1 אחרי הפיגוע שריד, הוא בעיקר אמר שעראפת צריך להשתלט על הטרור ואמר שיש לו "הרבה דברים לומר לו" אבל שאלה אחת לא נשאלה, מתי שריד/אנשי מרצ תפסיקו להאמין לאש"פ מתי? אחרי מה? אחרי הפלת מטוס? אחרי מה? יש לך תשובה נדב?

תשובה

היות ואני לא רוצה לנצל את האירועים האחרונים לעשיית הון פוליטי ולשכנוע לצדקת דרכי, אני רק אענה על שאלתך האחרונה - מתי אני אפסיק להאמין לאש"פ ? ובכן יש לך נקודת מוצא מוטעת בשאלה - אני בכלל לא מאמין לאש"פ.

yariv~2

New member
בן-אדם.. אתה פשוט מבולבל

ואני מבין אותך.. אם אתה לא מאמין לאש"ף אז למה נתת לו רובים??? אתה מפליל את עצמך! בעונש של.. ב ג י ד ה חשבת על זה?

smile2life

New member
ושוב אני חוזר

מי נתן למי רובים? אולי בינימין נתניהו שאישר הכנסת מכולה מלאה בתמ"ק אינגראם? אולי בן הימין היקר הזה, שיודע טוב מאוד מי מפחד ומתי... אולי הוא? אולי בינימין נתניהו שהחזיר את חברון, עיר האבות, כן. היה זה "מר אני יודע לחסל את הטרור" נתניהו שבינו לבין ידע מעשי בחיסול טרור אין ולו תשיעית אמת...

אביסון

New member
כרגיל, כשרע

כרגיל, סמיילי, כשצריך להאשים מישהו אז זה מופנה כלפי בנימין נתניהו. אבל לא יעזור - נתניהו היה ראש הממשלה הטוב ביותר בתולדות ישראל. ולא יעזור- במהרה הוא יחזור, אבל הפעם בתמיכת מעל 80 חברי כנסת נאמנים. כי בבחירות הקרובות אין מושיע לשמאל. המשחק שלכם נגמר, ואיתו חזון "המזרח התיכון החדש" האומלל שלכם.

smile2life

New member
מה שהדליק אותי על נתניהו היה המשפט

"נתתם להם רובים" נתניהו אישית אישר הכנסת מכולה של מיקלעי אינגראם וזה מה שעצבן אותי -

צהוב.

New member
סמיילי אתה ש....?

נתניהו לא צריך היה לקיים את הסכמי אוסלו,בם הוחלט מה שהוחלט ? הרי ברור שאילו לא היה ביבי מקיים את ההסכם,היית טוען שהוא אינו מקיים הסכמים וזה חמור מאוד לדמוקרטיה הישראלית.הרי הטעות היתה בכלל האמון שנתנו לפלשתינים...וזה על סמך מה ? הם הוכיחו עצמם כאמינים אי פעם ? לא רק מולנו,אלא בינם לבים עצמם. מתברר שמרצ על דיעותיה הופכת בלתי רלוונטית,במיוחד כי החיים נעצרים פה כשהורגים בנו בצורה כזו.ועל אף הכל,הנה לך זכותכם להבעה,שהרי כולנו מגיבים פה. מה זו אם לא דמוקרטיה בהתגלמותה ?

איזה שם יפה יש לך

אני בכלל לא מכיר אותך, אבל אתה כבר יודע שצריך להאשים אותי בבגידה !!! נראה לי שהשם שלך "יריב" ממש אולם אותך!!! נראה לך הגיוני שבגלל דעות של אדם כזה או אחר אפשר להאשים אותו בבגידה ?!?! בוא נראה אם תצדיק את שמך, ותמשיך להיות יריב

.המוסד

New member
נדב הוא לא בוגד

הוא רק טעה וממשיך לטעות, אז הנה אחדד בשבילך את שאלתי: מתי תפסיק להאמין שצריך לחזור לגבולות 49? מתי תפסיק להאמין שצריך לעשות הסכמים עם הפלשתינים? לזה יש לך תשובה?

גם אתה

טועה אבל לגבי שאלותיך אני לעולם לא אפסיק לחשוב שאנחנו צריכים לחזור לגבולות הטבעיים שלנו - פשוט לא נראה לי אי פעם שמישהו יצליח לשכנע אותי שאפשר להסתדר עם כיבוש. הסכמים עם הפלשתינאים אין לנו בררה ואנו חייבים לעשות.

.המוסד

New member
נדב תהיה רציני

אני אינני טועה, אתה הוא הטועה, הימין הודיע שירו עלינו מרובי אוסלו הוא צדק, הוא ידע על מה הוא מדבר, "הגבולות הטבעיים" למשל, זו דוגמה לעיוות מחשבתית שלך(אינני "יורד" עלייך או משהו כזה אני מראה איך השתלבו גבולות 49 בחשבה שלך) הרי הם גבולות הפסקת אש מיקריות בלבד! איך הם הופכים לגבולות טבעיים שלנו? הם לא, הם גם גבולות לא אפשריים מיבחנה אסטרטגית, אין עומק אין גבולות טבעיים, לעומת זאת הגבולות הנוכחיים כולל שטחי הרשות הם הגבולות הטבעיים והבטוחים(כמובן שחצי האי סיני יכול להיחשב חלק מכל אלו) נהר הירדן במרכז חצי האי סיני בדרום והגולן בצפון, אלו גבולות בטוחים וטבעיים לא עם איזה יישות עוינת שנמצאת מרחק שלושים קילומטרים מגוש דן, אני לעומתך מאמין שאפשר להסתדר עם כיבוש אוכלוסייה אבל מעדיף טרנספר, רק לפני שאתה מקבל התקף בחילה ומקיא על המקלדת(וכך הורס נכס של מאתיים שקל) רציתי להראות לך אפשרות אחרת של טרנספר, טרנספר מרצון, טרנספר עם "פיצויים" לעוזבים מעין שוחד עיזבון, אתה תתמוך בדבר שכזה?

טעות שלי

נכון - טעיתי הגבולות של 48 הם לא גבולות טבעיים אבל עכשיו לנושא אודה לך אם תסביר מהו גבול שאפשרי מבחינה אסטרטגית - ולאו דווקא הדוגמה הארצישראלית, אלה המושג עצמו. אם תשים לב תראה ידידי שגם אתה נפלת בפח של המושג -"גבולות טבעיים" - למה זה טבעי שהגדה ועזה יהיו בגבולות מדינת ישראל ? לגבי השאלה שלך על טרנספר מרצון, חשבתי רבות ולמעשה אין לי מה לומר - אם מישהו מוכן לעזוב את ביתו וארצו תמורת סכום כסף - שיבושם לו. השאלה היא מה יהיה אם אילו שיעדיפו להאחז בשורשים ולא ילכו אחר הכסף ?

.המוסד

New member
גבולות טבעיים, גבולות אסטרטגיים

גבולות בני קיימא, הכוונה לקווי גבול שמאפשרים למדינה להתקיים בצורה בטוחה יחסית, רצוי שקווי הגבול יהיו עם מכשולים טבעיים כמו נהרות, אגמים, קניונים, מדבריות, רכסי הרים וכולי, אינני מומחה לגאוגרפיה אבל אני מניח שהבלאגן באירופה נבע ממחסור בגבולות שכאלו, הפיתרון שנמצא לבעייה זו הוא השמדה מוחלטת של מדינות עוינות במלחמת העולם וכפיית שלום בכח, מה שקרה רק אחרי מאות שנים במלה"ע השנייה ישראל נמצאת בגבולות לא טבעיים וכגבולות לא טבעיים הם לא יציבים, אם וכאשר תשלוט ישראל בגבולות 67 שוב יהיו לה גבולות טבעיים היא תוכל להתגונן מאיומי הערבים ולענות להם במצבי חירום, כיום ישראל איננה יכולה להתגונן מטרור, מרקטות/קטיושות, ובוודאי שנשק לא קובנציונלי שנמצא בתחומי הרשות מסוגל להישתגר לישראל ומערכות ההגנה שלנו יהיו חסרות אונים גבולות טבעיים לישראל יכולים להיות אם או בלי סיני למשל אבל אם ישראל תכבוש את עמק הבכא הוא לא יספק לה גבול טבעי לכן וויתרה עליו אחרי שכבשה אותו ביום כיפור, לסיכום ללא גבול אסטרטגי ישראל תהיה תמיד בעמדת נחיתות לכן עליה להשיג גבולות אלו(שנמצאות בטווח השגה) לגבי טרנספר מרצון, האם אתה תומך בזה בתור מדיניות? ולשאלתך- אלו שישארו, המעטים שישארו (וישארו מעטים) יוכלו להשתלב בישראל בתור אזרחים או בתור תושבי קבע (שהם חסרי זכויות פוליטיות) כמובן אם אלו יהיו מעורבים בטרור ובמלחמה נגד ישראל הם יוגלו בכפייה מחוץ לגבולתינו, הטבעיים הבנו אחד את השני?

טרנספר בתור מדיניות - לא !

ראשית, מחקתי הודעה שלך משום שהיה בה רמיזה על בגידה שנית למה לפלשתינאים לא מגיע להגדיר לעצמם מדינה עם גבולות כפי שהגדרת ? שלישית וכפי שבוודאי הבנת מהנושא - מי שרוצה לעזוב את ביתו תמורת בצע כסף אהלן וסאלן, אבל שמדינת ישראל תראה בהובלת תושבים פתרון - זה כבר מזכיר לי יותר מידי רכבות עמוסות אנשים... אתה יכול להגיד ולמעשה בצדק שזו דמגוגיה, אבל מה לעשות, אני ממש חושב שפתרון שבו יגרום צד אחד לצד השני לקום ולעזוב הוא פשוט פנטזיה דמיונית, שלא יקרב אותנו כהוא זה לסיום הסכסוך הנוראי הזה.

.המוסד

New member
למה?

למה מחקת את ההודעה שלי? איזה "רמיזה" של בגידה ישנה שם? כנראה שלא הייתי צריך לרמוז(אף על פי שלא רמזתי) אלא פשוט לומר לך זאת בפנים ואז תשאיר אותי(כמו שהשארת אחרים שקראו לך בוגד ואל תשכח את עצמך) טוב... לפלשתינים מותר לקבל מדינה בגבולות בני קיימא אבל אם הם רוצים לעשות את זה כאן בארץ ישראל הם יצטרכו להעיף אותנו מכאן, ישראל לא תראה בהובלת אנשים פיתרון היא לא תוביל אותם הם יטוסו בחינם לאן שירצו, פנטסיה דמיונית, לא ממש, לפחות תוכל לתמוך במחקר על זה(אחרי הכל אפילו אתה יודע שזהו פתירון נהדר בתיאוריה רק אינך מאמין שהוא אפשרי) אגב אם תאמר לי איפה רמזתי על בגידה ואולי לשלוח את ההודעה לתיבת המסרים (כי שכחתי מה היה כתוב שם) אודה לך מאוד

yariv~2

New member
תודה לך.. אני יודע שיש לי שם יפה

אתה לא צריך לספר לי ו.. כן הוא הולם אותי מאוד! חוץ מיזה לא האשמתי אותך אישית! אני לא יודע מה הדעות שלך, אם הדעות שלך הם כאלה שאיפשרו או מאפשרות לתת נשק לערבים אז.. כן אני מאשים אותך בבגידה (ממחשבות מגיעים למעשים כידוע.. מרגלית הר שפי מזכירה לך משהו?) בקשר לנתניהו: מאז ומעולם ראשי ממשלות מהימין ומהשמאל לא קיימו את הבטחותיהם תמיד עבדו עלינו בפרצוף ולא שמו עלינו ז#$% חוץ מיזה הייתה אז הדעה הרוווחת ש.. מאחר ויש הסכם (שנחתם בדם) אז חייבים לקיים אותו, זה לא ממש הצדקה אני יודע, ואני גם לא מנסה להצדיק אף אחד, אז אני מקווה שהצדקתי את שמי.. הרי הוא הולך לפני

אם מרגלית הר-שפי

מזכירה לך ששמחשבות מגיעים למעשים אז רק רציתי לומר שישנם מקרים טובים יותר להוכחת הסוגיה ונניח שאני בוגד, מה זה אומר ?

yariv~2

New member
נו.. טוב אז הדוגמה לא משהו

סתם קפץ לי לראש העוול שנעשה לה.. אממ.. אם אתה בוגד אז כנראה שמצפה לך עונש מאסר אני מתאר לעצמי (אבל לאחר כמה תשובות שלך ראיתי ש.. טעיתי) בכל אופן אתה לאט לאט מתפכח כמו כולם בסוף תגלה את האמת ותראה שכל נבואות הזעם מתגשמות (עיין ערך גנדי ז"ל) בסופו של דבר ואי אפשר לאחר כל פיגוע להגיד "אולי הפעם נתם לעראפת הזדמנות? עכשיו האמריקנים לוחצים..." נאיביות במיטבה אם אתה בכל זאת רוצה לעת מה יעשה ליוסי ביילין הבוגד אז.. מאסר עולם

למעלה