אי, אי...

סקיפי

New member
אי, אי...

הסתובבתי לי להנאתי (באמת להנאתי. כל הכבוד!) באתר הפורום, ובאחת ההצצות שלי בעמוד הראשי, הסתכלתי שוב על המיון.... ועיני חשכו. לכל יבשת נציגות מכובדת משלה - ומה פשעה של אפריקה האומללה??? אף לא מיתוס אפריקני אחד בכל האתר!!! (המזרח התיכון לא נחשב. גזענות, או שמא?... סתם, צחקתי.) אז, ברשותכם, אני אתחיל: מיתוס הבריאה של בני סן: דק'וי היה דק'וי, הרוח הראשונה של הבריאה. מפעלותיו היו מרובים. כאשר זרחה השמש היה דק'וי פרח, ובלילה היה אדם. בבוא היום היה פרח אחר, ובשקיעה נעשה שוב אדם. למחרת היום היה עץ ונשא שפע של פרי. ושוב עם שקיעה חזר להיות דק'וי, אדם. וכשהתעורר דק'וי ראה את השמש לראשונה ונוכח שהוא בודד. הוא נעשה אז עץ שהניב שפע של פרי, אבל היה גם מכוסה בקוצים. אז הופיעה האישה הראשונה וניסתה לקטוף את הפרי, אבל העץ נעלם והאישה בכתה והשתרעה על האדמה ומתה. דק'וי נעשה זבוב, ואחר כך מים, ואחר כך לוכד הציפור, ואחר כך אוכל הציפור. הוא נעשה שוב אדם ואנשים אחרים צדו אותו, לכן היה דק'וי לעוף גדול ועף אל אביו ואמו. כשהכיר אותו אביו, נעשה דק'וי אדם. הוא מת והיה ללטאה, היצור העתיק מכל.

5 0 6

New member
משעמם להם שם באפריקה, הא?

לאתר!

סקיפי

New member
דווקא לא משעמם בכלל!

אני מתה על הסיפור הזה, ואפשר להבין אותו בהרבה דרכים... וחוץ מזה יש לי עוד המון. ----------- אשו ואיפה אשו ואיפה תרו את העולם. יום אחד התפאר אשו שהוא יכול להמיט חורבן על חברו למסע. איפה רק צחק ואמר: "אם תשנה את צורתך, אעשה גם אני כמוך, ואם אמות תמות גם אתה, כי כך נגזר ברקיע." ערב אחד נעלם אשו. הוא גנב תרנגול מבית שכן ומלק את ראשו, החביא את נתחי העוף בבגדיו, חזר אל איפה וקרא: "עורה! המוות בא!" ממרחק נשמעו הכפריים מתקרבים והולכים, מלאי זעם על גניבת התרנגול. איפה ואשו ברחו, אבל האל התעלולן התיז בחשאי טיפות מדם התרנגול המת על הארץ, כדי לסמן את נתיבם. איפה הביט לאחור וראה שהכפריים נושאים גרזינים ואלות. אז טיפש אשו על עץ לבן גבוה. איפה הפך את עצמו לציפור, התעופף ונחת ליד התעלולן, וזה אמר לו: "הלא אמרתי לך? הלא הבאתי עליך מוות?" איפה השיב: "מה שיקרה לי, יקרה לך!" הכפריים כרתו את העץ האדיר, ורצו למקום שבו חשבו שנפלו הגופות. אבל במקום אשו ואיפה מצאו רק אבן גדולה ושלולית של מים צלולים וצוננים. כשהסתכלו באבן, נמלאו ראשיהם כאבים וחום יוקד; רק כשר פנו אל השלולית נעלם החום הנורא. ראש הכפר הבין שהיה זה מעשה נסים, השתטח ארצה ואמר: "אנו תושבי העולם קוראים ומשתחווים לכם!" [אשו - דמות התעלולן המפורסמת ביותר במיתולוגיה האפריקנית, שנקרא גם אלגבה או לגבה, האחראי לכל המריבות בין בני האדם לבין עצמם, ובין האלים. איפה הוא אל הסדר והשליטה.]

מיתולוגיה אפריקאית

זה עניין קצת בעייתי- משום שאני לא יודע לאיזה תת-נושאים עליי לחלק את זה. כלומר- אירופה למשל, אני יודע שצריך לחלק לקלטית, נורדית, סלאבית, גרמנית וכו'... אבל מה עם אפריקה? זה יהיה מצויין אם תתני לי שמות של שבטים אפריקאים- ואז אוסיף את זה לאתר.

Thestral

New member
תגיד, יש מצב קלוש.../images/Emo176.gif../images/Emo108.gif

שתענה למסרייייםםםם
יש לי תשובות ופרטים לשלוח להנהלה את יודע

Justin Angel

New member
המיתוסים האפריקאיים מתחלקים

לקבוצות שבטים גדולות שהן בעלות קשר תרבותי (אומנות, שפה ודת) למשל היורבה, קבוצות שבטים קטנות יותר שהן סמוכות גיאוגרפית (למשל שבטי הפאנס) ולשבטים בודדים.

Thestral

New member
אפשר רשימה../images/Emo35.gif^_^../images/Emo176.gif../images/Emo108.gif

אם יש לך

Thestral

New member
נקודה טובה משהו../images/Emo176.gif../images/Emo108.gif

*מהורהר כמו אינטלגנט*

Justin Angel

New member
למעוניינים בסיפורי בריאה

מצ"ב ספר אלקטרוני ישראלי עם סיפורי בריאה מתרבויות ברחבי העולם.

למעלה