איתן איתן

איתן איתן

אני לא יודעת אם כבר דיברו בפורום על השיר הזה, ואם מה שעלה בראשי הוא מובן מאליו, אבל: בהתחלה לא אהבתי את השיר, ממש, ולאחרונה איכשהו פתאום הבנתי אותו לגמרי אחרת, והתאהבתי.. מאיר בכלל לא מדבר על נטיות מיניות, למרות שזה מאוד אופנתי וקול לאחרונה, וזה גם מה שאיתן לא מבין בשיר. מאיר מדבר על האישה שבכל גבר- מה שנקרא "הצד הנשי", והתובנה שהוא מחדש היא שכל אישה כזו שבכל גבר, היא ממש אישיות בפני עצמה. והוא שואל את איתן על הבחורה שלו/ שהוא- איזו מין בחורה היא, ומעיד על עצמו (ולא נראה לי שלמישהו יש ספק לגבי נטיותיו המיניות של מאיר)- וכך הוא כותב על הבחורה שהוא עצמו: "תראה אותי לא תאמין איזה מין בחורה אני! מתהפכת בלילות מתהפכת על משכבה בלילות מבקשת את שאהבה אני אתה כזאת, מה לעשות..." ויותר מזה- מאיר מדגיש לאורך כל השיר שברור שאיתן בחור, והוא מעלה שאלה יפה לגבי זוגיות: איזו בחורה הבחור מחפש- אחת שהיא כמו הצד הנשי שלו, או בדיוק להפך- אישיות משלימה. בסוף השיר מאיר מבין שאיתן הוא בחורה ש"לא נותנת כלום לאף אחד", אולי פשוט כי הבחורה שבאיתן לא מתרצה ולא משתפת פעולה עם משחק השאלות שלו. איך נשמע?

קודם כל - מת על השיר הזה

שנית, נראה לי בכל זאת שמאירקה כן מדבר על נטיות מיניות במיוחד אחרי הראיון שנתן ל"תוצרת הארץ" בערוץ 1 שם דיבר על השיר. בסוף יש שורה אפולוגטית בצורת "תראה איזו בחורה אני"... זה לדעתי חשש גרידא של מאיר אחרי העליהום שעשו לו בכל הקשור לגאים ולגאות. לגבי "מתהפכת על משכבה" זה הרי עוד רמז למקבלים בישבן.

אני לא מכיר את השיר הזה

הייתי רוצה להוסיף כמה סימני קריאה אבל המקלדת שלי החליטה להוציא לחופשת קיץ את כל המקשים העליונים, כך שנגזר עלי להיות קולי חסר התלהבות לזמן מה. תכף אני הולך לחפש את המילים של השיר - כבר חוזר [בסוגריים עגולים, סימן קריאה].

רפי צבר

New member
הייתי מסכים איתך

אבל את השיר מקדים מאיר במדרש ארבעת המינים זכר זכר נקבה נקבה זכר נקבה ונקבה זכר לדעתי מדובר בנטיות מיניות מה שכן הראיון לתוצרת הארץ התבצע לדעתי לפני השטות שהוא פלט ועל כן השורה "איזה מן בחורה אני" אולי מחזקת את דברייך...

Muznach

New member
../images/Emo45.gif

ואם אני לא טועה הוא גם מוסיף ש"יש אגב ניתוח לשינוי מזל"

Ishalom1

New member
לא מכיר את השיר אבל,

נשמע לי יותר הגיוני שמאיר באמת מדבר על הבחורה שבכל גבר, אם הייתי שומע אותו (ד"א באיזה דיסק הוא מופיע ?) הייתי יכול לעזור לנתח אותו. למרות זאת, התגובה שלך מזכירה לי סיפור מצוין של אתגר קרת שנקרא 'השמנמן'. בסיפור הוא מדבר על איך חברה שלו נהפכת לגבר שמנמן וולגרי כל לילה, ואיך שהוא חוזר הביתה מאוחר ורואה אותו עם היד במכנסים מול ערוץ האופנה, ואיך שהוא דורש אוכל באמע הלילה, ופתאום הוא (המספר) נהפך להיות האשה שמהפכת בלילות שצריכה להשלים עם המציאות ולשתוק. (אני לא מאמין שאני מצטט את שרית חדד אבל..."בחורה מבית טוב צריכה לדעת לשתוק הרבה") אני לא זוכר בדיוק את הסיפור, אני זוכר שהוא נמצא בספר "אניהו" למי שרוצה לעיין. מי שמכיר גם את השיר וגם את הסיפור יוכל להגיד יותר טוב ממני עם יש מכנה משותף לדברים, ואם לא, אז סתם בזבזתי את הזמן שלכם, עמכם הסליחה.

high k

New member
סיפור נחמד.

בהופעה במשמרות לגבי השיר שבתי שרה, בלשון נקבה, יואב קוטנר (אם אני זוכרת נכון) אמר, שמאיר הסביר את הכתיבה בלשון נקבה בכך שהנפש שבכל אחד היא נקבה וכך, הנפש היא בעצם הדוברת.

הילדה צודקת

אומנם, כרגיל, ניתן לפרש את שתי הדעות שצצו פה אבל הרעיון הכללי הוא מה שאומרת ילדתי שלי. כשהוא אומר זכר זכר, נקבה נקבה וכו הוא מתכוון לגבר שהצד הגברי שבו הוא השולט ואילו זכר נקבה זה אחד שיש בו יותר רגישות והבנה של הצד הנשי אבל הוא עדיין גבר גבר.. וכנ"ל לגבי הנשים. נקבה זכר זו אחת יותר דומיננתית ואפילו אגרסיבית לפעמים, תהיה חופשיה על הבר כמו שאומרים. ואילו נקבה נקבה הן העדינות, שקטות, לא צועקות וכו'. אין טוב או לא טוב, זו רק שאלה של הבחנה בפרטים דקים... מקווה שזה מובן, שירז

למעלה