איתות בכיכרות

איתות בכיכרות

אהלן, יש לי יום שני טסט, ועד עכשיו בשיעורים אף פעם לא אותתי בכניסה ו/או יציאה מכיכר. אני זוכר שהמורה שלי הזכיר לי פעם משהו בקשר לזה, איך עלי לנהוג?

NewUser4

New member
כמו שהמורה שלך אומר

תשאל שוב את המורה בשיעור הבא, וכך תפעל.

R e A

New member
איתותים בכיכרות...

עליך לאותת ימינה לפני הפנייה דרכה אתה מעוניין לצאת. בוא נגיד שבד"כ יש בכיכר 4 יציאות, אתה נכנסת בראשונה ואתה רוצה לצאת בשלישית, אתה צריך לעבור את הפנייה השנייה ואז בין הפניה השנייה לשלישית עליך לאותת ימינה. קפיש?

angel enamorado

New member
אממ ממה שאני זוכרת..

בדרך בכניסה לכיכר לאותת ימינה (כי אתה נכנס לכיוון ימין) ואז ישר לכבות ולפני הפניה שלך איתות ימינה עוד הפעם. אבלל.. רוב הכיכרות מאוד קטנים ואתה לא מספיק באמת לאותת. לא יודעת מה הטסטר חושב על עניין איתות בכיכר בזמן טסט

R e A

New member
האמת זה כל כך מיותר האיתות הזה...

בעצם לא מיותר. סתם לא שמים על זה. תעמדי שעה אחת מול כיכר גדולה ומרכזית אחת במקום מגורייך, תגידי לי כמה פעמים ראית רכב מאותת ביציאה מן הכיכר. אני מניאק אם תספרי מעל מכונית אחת.

angel enamorado

New member
חח

איפה מההודעה שלי קיבלת רושם שאני בעד הענין? חח או שאמרת בכללי? תכלס באמת לא שמים על זה, אבל בכיכרות גדולות , וכיכרות אמיתיות (נגיד עם 2 נתיבים ) אז האיתות בהחלט עוזר. בגלל זה ציינתי, שרוב הכיכרות (בישראל) הן נורא קטנות וזה כדי לחסוך צמתים ורמזורים ולכן שאתה לא מספיק לאותת בכלל ://

האיתות ימינה בכינסה מיותר כי

התנועה גם ככה זורמת ימינה רק כשיוצאים מן הכיכר צריך לאותת כי אתה סוטה מן התנועה.

MrJacKasS

New member
כמו פנייה רגילה

כך למדתי וכך אני עושה וכך עשיתי בטסט וכך קיבלתי רישיון.

adidas88

New member
שנוי במחלוקת

יש כאלה שאומרים כמו angel enamorado ויש כאלה שאומרים שכמו בפניה רגילה-תאותת לאן שאתה פונה... כעקרון תשאל את המורה שלך וזהו-הכי פשוט

angel enamorado

New member
זה נורא תלוי בגודל

של הכיכר, אם הכיכר סתם תקועה באמצע הדרך ואתה לא צריך להתעקל אלא לנסוע בקו ישר מיותר לאותת אבל אם לדוגמא כדי להמשיך ישר את בכל זאת סוטה אז אולי כן צריך קיצר- לשאול את המורה נהיגה..חח

למעלה