איתור שיר

שולי01

New member
איתור שיר

שלום לכולם! אני מנסה לאתר שיר (כנראה שיר עם לא ישראלי) שבעברית כולם מכירים לפי המילים הבאות: "אני אתה והוא ומוישלה קנגורו יצאנו לטייל ..." האם מישהו יודע משהו נוסף ? שם השיר , מקור הלחן, מבצע תדוה מראש

ס ק א ל י

New member
"אני אתה והוא...

וג'ימי הקנגורו יצאנו לטייל בארץ ישראל. הגענו ל ----" ...עד כאן אני זוכרת...

lexigali

New member
אני מכירה את זה כ"מוישה"

קנגורו. ואז יש איזה קטע: "אמא'לה רוצה הבייתה..." משהו כזה.

מוריסיו

New member
כשהייתי באוסטרליה...

ושרתי בהשומר הצעיר שם "מוישל'ה קנגרו", כולם התפקעו מצחוק. "זה בכלל ג'וני קנגרו!", הם צעקו
.

lexigali

New member
ואגב, לאותה מנגינה

היה גם: מהר מהר מהר התחת שלי בוער ולא זוכרת את ההמשך.

nir w

New member
"התחת שלי בוער" אני מכיר בתור

אבא שלי שוטר. זה מזכיר לי שב "קוואקווא דה לא עומר" יש ההוגים "דה סימוטריקו טריקו טריקו טרה" ויש המלעיזים לגבי אב הזמר שהוא קופיקו וכיו"ב הקנטות על שאר בני השבט

channi

New member
ומוישלה קנגרו

הלכנו הלאה הלאה פגשנו את אילה (או עבדאללה) הכנסנו לה/לו מכות והיא/הוא התחילה לבכות

nir w

New member
הגרסה הירושלמית המלאה

אני אתה והוא ומוישה קנגורו הלכנו לטייל בארץ ישראל אכלנו חביתה ומוישה לא רצה הכנסנו לו סטירה והוא מייד בכה פזמון: אמאלה רוצה הביתה אמאלה רוצה לישון אמאלה רוצה הביתה כי כואב לי הגרון אכן מדובר בשיר טראגי שהעיב על ימי ילדותנו שהיתה יפה (?!)

הגירסא דינוקא שלי../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

אני אתה והוא וגם הקנגרו יצאנו לטייל בשמש ובצל. הלכנו הלאה הלאה, ראינו את עבדאללה, יושב לו על הסיר, אוכל כמו חזיר. מענין באמת האם בכל אזור גאוגראפי היתה גירסה אחרת? ככה זה עם חומר שאינו מעוגן בכתובים, נוצר מצב של ריבוי ואריאציות.

מעניין שהגרסא שאני מכירה

היא זו שמקפלת בתוכה את רוב הגרסאות שהזכרתם ואני ירושלמית רק לקנגרו אצלנו קראו בני למה? לא יודעת אולי כי הוא ילד רע?

ramil

New member
והגירסה שאני מכיר

שגם מופיע בתקליט של "האחים והאחיות" היא כזו: אני אתה והוא ומוישל'ה קנגרו הלכנו לטייל בארץ ישראל הלכנו הלאה הלאה פגשנו את היאללה הכנסנו לה מכות והיא התחילה לבכות לה לה לה...

רוסטו

New member
יש גם גירסה נתנייתית

ששם מה לעשות בילית את שנות ילדותי: "אני אתה והוא, וג'ינג'י קנגורו, יצאנו לטייל בארץ ישראל. נתנו לו קציצה וג'ינג'י לא רצה נתנו לו מכות, והוא התחיל לבכות: אני רוצה לאבא'לה, אני רוצה לאמא'לה.... רוצים גם את המילים של "הקוקו דה-לה-הוא-מה?"...

והגרסה מהעמק

אני אתה והוא ומוישל'ה קנגרו יצאנו לטייל בשמש ובצל ראינו בית מלון שתינו מיץ לימון אכלנו גם עוגה ומויש'לה בכה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה.

ידעתי שמישהו מכיר גם את הגרסה שלי!

רק שאצלנו בקיבוץ זה היה "לה לה לה" במקום "חה חה חה"... ויש להוסיף שבגן גם הייתה הגרסה הזאת: "נראה, נראה, נראה, מי יושב יפה, נראה, נראה, נראה מי יושב יפה: (זה חוזר עוד פעמיים ומכאן זה המנגינה של "חה חה חה":) הידיים שלובות הרגליים צמודות והגו זקוף ישר והפה מיד נסגר"

אני מוכן

להתפשר על לה לה לה... אבל לא זכורה לי גננת שניצלה את השיר למטרות חינוכיות והוסיפה בית. ואולי גדלנו אצל אותה גננת...

למעלה