איתור משפחה

lilachch1

New member
איתור משפחה

שלום רב, זו פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה ואני כ"כ שמחה שיש לי לאן לפנות. אתחיל בכך אבא שלי הוא בן יחיד (שנותר) מהורים שעברו את השואה. להוריו, שנפטרו בינתיים, היו עוד 3 ילדים והם נרצחו בשואה. מתי? איך? והאמנם? אני ממש לא יודעת בוודאות. הייתי מאוד רוצה לאתר את ההסטוריה של המשפחה, אני עדין לא יודעת את ההסטוריה המשפחתית וזה ממש חסר לי ומציק לי. אז כך: שם סבי ז"ל: יהודה צ'כנוביץ(סוקולוב) שם הוריו: שרה ויעקב ואחיו ואחיותיו: רבקה, איזדור (היה חי בארה"ב), יצחק ושרה שנרצחו בשואה והיה עוד אח. סבתי ז"ל: גיטל גולדפרג הוריה: לאה וישראל אחיה ואחיותיה: פייגה, יוסף, חי/שי, שיינדל ומלכה. הילדים של הסבא והסבתא שלי: דוד, מאיר ולאה ז"ל -נרצחו כנראה בשואה. הסבא והסבתא חיו בלוד'ג, גם בסקולוב. היו בגטו של לוד'ג משם ברחו והסתתרו ביערות. סבא שלי היה בעל חנות בשר או סוחר בשאר. אנא עזרו לי בתודה מראש לילך

talia olav

New member
ברוכה הבאה

לילך, אני מציעה לך להתחיל ממאגר דפי העד ביד ושם. תמצאי שם עדויות רבות על בני צ'חנוביץ. בפרט ישנם דפי עד על בני משפחתך. כך תוכלי ללמוד לא מעט עליהם, וגם לדייק יותר בפרטים על בני המשפחה. זה כשלעצמו פרוייקט לא קטן. לאחר שתמצי את השלב הזה, תוכלי להשלים מידע בעזרת מאגרי גטו לודז', ומאגר JRI. פרטים על כך תוכלי לקרוא ב"המדריך העברי לגנאלוג", ומשם לבחור אזורי מחקר / פולין (כניסה דרך הטאגליינס). בהצלחה!

lilachch1

New member
הייתי שם את הדפים אנו הכנסנו

הי תודה רבה על התשובה ועל הברכות :) המידע הוא מידע שאנו הכנסנו, אבי ואני. ניסיתי לחפש מסביב אבל לא ממש מצאתי שעשוי להתאים לשמות... אנסה להתחיל לחפש במאגרים האחרים שציינת. תודה בכל זאת אם יש איזשהו קצה חוט אחר אשמח לקבל. תודה ויום טוב

masorti

New member
משהו קטן לא מסתדר לי...

כתבת שסבך וסבתך היו בגטו לודז' ומשם ברחו והסתתרו ביערות. זה מוזר, משום שלמיטב ידיעתי באיזור זה של פולין לא היו יערות. בכל אופן, לא בגודל שיאפשר הסתתרות ו/או פעילות פרטיזנית. (סיפורי הפרטיזנים ביערות הם ממזרח פולין.) האם הם איכשהו הצליחו לחצות את פולין במהלך בריחתם?

../images/Emo45.gifזה מסוג התגובות המעניינות שנדמה

שרק כאן יכולות להופיע ולהתקבל בכזו טבעיות
וזהו, הלוא, אחד מסממני רשת המידע האנושית המדהימה של הפורום. ארנון

כוכה

New member
המסורתי צודק, בביקורי בפולין

הודגשה גם כן העובדה שבאזור לודז' לא היו יערות. ולכן מעניין כיצד ברחו ולאן.

masorti

New member
ההשערה שלי היא...

שהם קפצו מרכבת הטרנספורט אי-שם בפולין, וברחו ליער הקרוב. מבחינת הנכדה, יש רצף של גטו ואחריו בריחה ליער.

talia olav

New member
אני ניסיתי להתנסח בעדינות,

ולרמוז שהמידע שהביאה לילך מאד לא מדוייק. מדפי העד של יד ושם עולה הרושם שהם היו במלחמה בסוקולוב ולא בלודז'. על כל פנים, הבן הפעוט לבית צ'חנוביץ בסוקולוב. כך שקודם כל עליה ללמוד את המידע המצוי בדפי העד.

talia olav

New member
שלושה האחים שנספו היו, לפי דפי-העד,

בסוקולוב - ולכן המידע לגבי מקום הוריהם נראה תמוה (הילדים ילדי 1935, 1937, 1940).

masorti

New member
על דפי העד לא הייתי סומך...

כשהעלו את דפי העד לאינטרנט בדקתי חלק ממה שהורי מסרו ל"יד ושם" בתחילת שנות המדינה. כמות השטויות שהיתה רשומה שם מבהילה (ברמת מספר אחים ואחיות וכיו"ב). היות והחתימות של העדים (ההורים שלי) אותנטיות, ברור לי שמישהו כנראה מילא ברשלנות מדהימה את הדף והעד רק חתם למטה. זה גם די ברור מכתב היד. אני מניח שחלק נובע מקשיי שפה, אבל נראה לי שהפקיד הרושם כתב פחות או יותר מה שבא לו ולא ממש טרח לוודא עם העד שהרישום תואם למציאות. אפילו אם הם היו שותים קודם בקבוק וודקה או חבית בירה, ההורים שלי לא היו מוסרים פרטים כאלה מופרכים. מכיון שהדבר חזר על עצמו בדפים שונים, הסקתי שאין מה לסמוך על החומר הזה.

הענאלע

New member
אל תעשה הכללות

מה שהורי מסרו נכון ב-100%! עוד קבלתי אינפורמציה מדוייקת שמילאה לי סדקים שהיו קצת מעורפלים! נכון שיש גם כפילויות ואינפורמציה לא מדוייקת של קרובי משפחה רחוקים יותר.

עמי60

New member
ממש לא מבין אותך !! הרי אפשר לראות

את הדף המקורי של המעיד ? אלא אם מוסר העדות הכתיב שטויות לאדם שרשם בטופס .

masorti

New member
ראיתי את *הדפים המקוריים* באינטרנט

וזיהיתי את החתימות של ההורים שלי. מכיון שנאמנים עלי הורי שלא הכתיבו לרושם העדות שטויות, הרי שברור שהוא כתב שטויות ממוחו הקודח. וכשאתה חדש בארץ, ולפעמים גם העברית שלך לא משהו, ואתה גם סומך על נציג הרשות... אז אתה חותם למטה בלי לעיין בפרוטרוט בכל מה שנרשם.

lilachch1

New member
חברים לא להתנפל...

חברים תודה רבה על האבחנות.. אני איני מכירה את פולין ומעולם לא חקרתי את המקום. אני יכולה לספר רק מה שהסבתא ספרה לאבא שלי שתרגם לי מאידיש, שלא רצה בכלל לשאול או לספר ועכשיו הוא מתחרט ומחפש בעצמו. היא קראה למקום גטו לוד'ג בתיאורים אבל אם המקום הוא שונה אקבל זאת לכן אני פונה אליכם.. ויכול להיות שהכל נעשה במיקס אחד גדול, יכול להיות שאחרי המלחמה היא הגיע ללוד'ג. ליד סוקולוב יש יערות?

lilachch1

New member
בנוגע לילדים..

לא ברור לנו היכן הילדים ניספו. אני עדין לא סגורה לגבי הסיפור, הבנתי שהם נספו לפני המעבר לגטו ופעם הבנתי שהם נספו או נלקחו ממנזר... שוב הכל לא ברור לי ולכן אני מחפשת עדויות. אני רוצה לדעת...

talia olav

New member
השלב הראשון המוצע הוא למצות את

ה"תחקיר" מפי בני משפחה. התאור הראשון שהבאת אינו בהיר דיו: - נראה כי חלק מאחיו של אביו שרדו את השואה. אם הדבר נכון, האם יש להם בני משפחה שמכירים את סיפורם (גם אם לא בישראל)? - האם אביך נולד אחרי המלחמה? אם לא - מה הוא יודע על ילדותו? - על-פי מלאתם ב-1999 את דפי העד? האם נשאר רישום מקורי כלשהו של השיחה עם הסבתא שניתן לבחון ולחזור אליו? - היכן ומתי נולדו הסבא וסבתא כל אחד לחוד), היכן נפגשו וונישאו? - בדפי העד כתוב ששלושה הילדים היו לפני הגירוש בסוקולוב - על סצך מה כתבתם זאת? האם התכוונתם שחיו בסוקולוב לפני המלחמה, או הגיעו לאזור כי ברחו מלודז' (ב-ז) עם הכיבוש? - האם הבריחה ליערות היתה לאחר ששלושה מהילדים נספו, או קודם לכן? - אם אביך יודע חלק מהפרטים, אך לא מוכן לספר לך - האם יתכן שיהיה מוכן לספר לאדם שהוא פחות קרוב אליו?

masorti

New member
אם הסבתא אמרה גטו לודז'...

אז היא היתה בגטו לודז'. מה שאני התכוונתי בהשערה שלי אינו שהסבא וסבתא קפצו מרכבת מסוקולוב. אני התכוונתי שהם היו בגטו לודז', וכשנשלחו ברכבת למחנה השמדה בצד השני של פולין - הם קפצו מהרכבת וברחו ליער.

ari היחיד

New member
אני חושב שאתם המשפחה שלי

לסבא רבא שלי היה אח בשם יהודה (אהרון) צ'כנוביץ יש בפולין עיירה בשם צ'כנוביצקי ליד בילאסטוק בשנת 1880 נבנתה מסילת רכבת לוארשה המשפחה עברה דירה עם הרכבת והגיע לוולומין ליד וארשה ובגלל זה שם המשפחה צ'כנוביץ ההורים של סבא רבא שלי היו שרה ויעקב שרה התחתנה פעמיים יעקב שהיה נשוי לשרה כנראה נפטר ושרה התחתנה עם לייבל הם היו גרים ב:וולומין עיירה שנמצאת 19 קילומטר מוארשה עד עכשיו הייתי בטוח שרצחו את יהודה צ'כונוביץ' יש לי תמונות של סבא רבא שלי כשהיה צעיר וגם כשהיה מבוגר סבא רבא שלי הוא האח הבחור אחר כך מגיע יהודה ויש עוד שני חצאי אחים שמעון ועוד חצי אחות שהיא הכי צעירה בשם פסלה אשמח לתת לך עוד פרטים מעניינים מאוד הדואר האלקטרוני שלי הוא [email protected]

למעלה