איתור מחוננים ?

ohadhost1

New member
איתור מחוננים ?

היי,

האם ייתכן ילד מחונן שלא אותר בבית הספר ?
מה השכיחות של אנשים מחוננים שלא מאותרים בבית הספר ? ומה הסיבות שבגינן זה יכול לנבוע ?

לצערי התשובה היא: בהחלט!

ראשית, כמו בכל תהליך איתור, ייתכן שיהיו כאן "פספוסים" במיוחד לאור העובדה שמדובר בילדים צעירים מאד שמתמודדים עם שאלון רב ברירה מדוד בזמן לראשונה בחייהם. בנוסף, ייתכנו מצבים שמשפיעים על איכות המבחן, כגון: הילד לא הרגיש טוב ביום המבחן, התרגש מדי, היה רעש בכיתה, לא הבין כיצד לסמן את התשובות, לא הבין שצריך לבחור רק בתשובה אחת, ועוד.
שנית, המבחן לאיתור תלמידים מחונים כפי שמתבצע על ידי מכון סאלד עבור משרד החינוך לא מודד מנת משכל. הוא מתבצע כמבחן קבוצתי שכולל בתוכו שאלות מוטות תרבות, מצב סוציואקונומי, ארץ לידה, מגדר ועוד... (כגון ידע כללי ואוצר מילים), ולכן הוא מפספס הרבה מאד ילדים מחוננים. אני מכירה אישית ילדים עם מנת משכל מעל 145 שלא עברו את המבחן.

ohadhost1

New member
בהנחה וזה נכון...

אני שואל לגביי, בעבר עברתי את השלב הראשון...
את השני לא עברתי אני כבר לא זוכר כלום ממנו.

עם הזמן באמת ראיתי שאני דיי בולט בתחומים רבים, אבל כשזה מגיע למצב שצריך להיבחן אני מרגיש שהלחץ מונע ממני להביא את עצמי לידי ביטוי...
כלומר זה מוריד אותי מאחוזון של 2-5 אחוז מהאוכלוסיה, לאחוזון 10.

כיצד אפשר להתמודד עם הלחץ הזה? והאם ייתכן שאני באמת מחונן שהלחץ מונע ממנו לממש את יכולתו במבחנים כאלהו אחרים?

אני לא יודעת נקודתית לגבייך, אבל חרדת בחינות זה דבר ידוע

עם סימנים זהים למה שתארת. אני ממליצה לך לקרוא וללמוד על הנושא.
בן כמה אתה?

והתשובה היא: בהחלט כן!

יש לחץ "בריא" ששומר אותנו במתח עשייה יעיל וטוב, ויש לחץ "לא בריא" שמפריע ופוגע באיכות העשייה. בכל מצב, שווה ללכת לאבחון או שיחה עם איש מקצוע ולהבין כיצד ניתן לעזור לך. יש המון דרכים נהדרות ללמוד כיצד לשלוט ברמת הלחץ ולהוריד אותו למינון בריא.

nati6589884

New member
כן.

לא תמיד מאתרים מחוננים בגיל צעיר מה הסיביות?: אולי לחץ אולי המבחן הזה לא מתאים לכלום ולא באמת יכול למודד חכמה. בעניי הוא לא מודד חכמה וזה שאתה לא מאותר כמחונן לא אומר עליך כלום. גם אני לא אותרתי כמחונן שהייתי ילד אחר כך עשיתי אבחון בגיל 18 וגילו שאני מחונן בקצה העליון עד אז לא הייתה לי את החותמת וגם לא משנה לי החותמת. אבל כן התשובה היא כן יצא לי להכיר אנשים הכי מבריקים שאין להם את החותמת מחונן ובעני הם חכמים בהרבה מכל מיני מחוננים שהכרתי.

למעלה