איתור כתובות

איתור כתובות

אני מתכוננת לנסוע לפולין במאי. ואני מעונינת לבקר בעיירות שמהם באו הורי. איך אפשר לברר את כתובותיהם של ההורים שלהם. הורי אמי גרו בעיירה מיכוב כרשניצה (לא רחוק מקרקוב) וקראו להם רוגובסקי מנדל ורחל. הורי אמא של בעלי גרו ביבוז'נו כשעה נסיעה מקרקוב מזרחה וקראו לאביה איצה ליזר פניגר. אודה אם יעזרו לי.

ornan

New member
איתור כתובות במייכוב וכארשניצה

יעל שלום אין לי לצערי, עצות מדוייקות לתת לך, אבל איך אני יכולה להתעלם ממישהי שנוסעת לעיירת הולדתם של סבתי ואחיה? בקרתי במייכוב ב 2002 ובדרך חלפנו על פני כארשניצה המרוחקת קילומטרים ספורים ממנה. מאחר ורוב יהודי האזור הושמדו בשואה כולל כל הסממנים היהודים הקשורים להוויתם: בתי כנסת, בתי קברות וכו', קשה להתרשם במקום שפעם לפני 60 שנה חיה לה קהילה יהודית תוססת ופורחת. הייתי מציעה לך, לחבור בקראקוב המרוחקת כ -20 ק"מ ממייכוב, מונית עם נהג או מלווה הדובר פולנית ואנגלית, שיעזור בשפה (אלא אם את דוברת פולנית) ולנסות לחפש בארכיב העיריה שנמצא במרכז מייכוב, עצה זו מסוייגת מאוד, שכן הפולנים חוששים מאוד מהיהודים הבאים לקחת בחזרה את זכויותיהם על רכושם. נסי לחפש אם הם מופיעים במדריך העסקים הפולני, שקישור אליו תמצאי ב JRI, אולי אם הם היו בעלי עסק תופיע כתובת וכך לא תהיה לך בעיה למצוא, לעיר מייכוב יש אתר באינטרנט ובו מפת העיר, פשוט הקלידי MIECHOW בגוגל ואתר העיר יופיע. כמה הייתי רוצה להצטרף אליך................. אהיה אתך בקשר במסר אישי בהצלחה!

ari היחיד

New member
איתור כתובת

1. דפי זהב ישנים של פולין 2. רחוקי משפחה (בני דודים ראשונים, שניים ושלישיים) ששרדו את השואה 3. לחפש דרך יד-ושם חומר כמו ספר זיכרון לעיירה או כל חומר אחר על העיירה. לחפש אנשים שגרו שם בעיירה דרך דפי העד לצלצל אליהם בהנחה שהם עדיין בחיים ולשואל אותם אם הם זוכרים מכירים את מנדל ורחל רוגובסקי או את איצה ליזר פניגר 4. היום יש המון עורכי-דין שעוסקים באיתור רכוש בפולין בדר"כ הם גם עוסקים בהוצאת דרכון פולני = (אירופאי) את יכולה לשאול אותם 5. וכמו ש ornan אמרה להיכנס לאתר

הלני

New member
אגף הנדסה של היישוב או הרשות

האזורית שאליה שייך היישוב. כמה פעמים הופיע המידע בסרטי דוקו על פולין: הפולנים אובססיבים בכל הנוגע לאיסוף מידע הנדסי על בניינים. לפיכך, באגף ההנדסה הרלבנטי ניתן למצוא את הכתובת לפי שם ושנת מגורים, ואת תיק הבית וכל מה שעבר עליו מאז בנייתו. כך אמא של הכתב גיא לשם מצאה את בית הוריה וחנותם (כיום בית מרקחת). לצערי, טרם התנסיתי בכך אישית. אך כדאי לבדוק האופציה. הלני

למעלה