איש שמן ישן

עופר 123

New member
איש שמן ישן

פייסבוק הביא אלי את התמונה הזו.
מה דעתכן/ם עליה? אני לא מדבר על המסר (שהוא צודק מאין כמוה, לכו להצביע!), אלא על הזיהוי של מי שלא הצביע כ"שמן ישן".

מצד אחד, יש את מה שאנחנו רוצים - דוגמנים ודוגמניות בכל המידות לכל הפרוייקטים,
ומצד שני, לא ראיתי סדרה של אנשים ישנים בכל המידות שלא הלכו להצביע, אלא רק אדם ישן ושמן.

בקיצור - יש פה אנטישמניות סמויה, או שזו תמונה שלא סוחבת איתה סאבטקסט מורכב שכזה?

PantherettePitz

New member
האמת?

לי זה נראה פשוט כמו ה-average Joe. לא נראה שהעובדה שהוא שמן היא ה"קטע" שלו, אלא הוא נראה לי סוג של ה"ממוצע" שאליו מכוונים את הקמפיין הזה.
לא נראה לי סביר שיצלמו הרבה אנשים שונים לזה ונראה לי שהבחירה באמת פשוט משקפת את הממוצע.

Blue Rose

New member
תלוי...

תלוי מי אחראי על הקמפיין...
אם זה אדם או ארגון או משרד ממשלתי, ואילו סכומים מעורבים- האם יש משרד פירסום?

אם מדובר במשהו ממשלתי עם משרד פרסום וסכומים לא קטנים (ומשום מה קשה לי לחשוב שזה המצב) אז כן. זו אנטישמניות לשמה. הם מגדירים מראש את סוג הדוגמנים/אנשים ומקדישים שעות רבות למציאת אדם שיוצג בקמפיין. מכך שהגדירו מראש אותו כשמן.

אם מדובר בפרוייקט צדדי של מישהו/אירגון כלשהו...אז מישהו שוטט באינטרנט ומצא תמונה והדביק עליה טקסט (זה מה שנראה לי קרה) ופה זה לא בהכרח אנטישמניות....אם כי יכול להיות...אבל הכוונה של המחפש מאחורי השמן (גם כן לא שמן במיוחד) יכולה גם להיות שפשוט נראה שהוא ישן עמוק...בסופו של דבר זה ניחוש...

תמיד אני ניזכרת במשהו שאמא שלי סיפרה לי (לפני כמה עשרות שנים)....עיתונאי חיפש "תמונה" לכתבה שלו. מצא קיבוצניק שמן שוכב לצד בריכה ופירסם אותו בשער (נדמה לי) עם הכיתוב של הקיבוצניק השמן וכתב על כמה הקיבוצניקים גנבים ועצלנים וכו'...
יום אח"כ פורסם סדר יומו של אותו קיבוצניק שמן- שסיים לעבוד משמרת לילה במפעל הקיבוץ וישב קצת בבריכה לנוח - לפני תורנות באיזה מקום (או משהו בסגנון...)

קיצר...זה מאוד "נוח" ו"קל" כשמחפשים תמונה להתאים לכותרת כזו- לבחור שמנים...

דריה27

New member
יש ועוד איך! וגם ממש לא סמויה.

כל הסטראוטיפים שאנחנו מכירים על שמנים באים פה לידי ביטוי...
עצלנות, פאסיביות, חוסר מעש, חוסר מעורבות ואכפתיות, כבדות ולא רק פיסית , וותרנות, חולשה, בן אדם עייף חסר חיוניות וחיות ,וכו וכו
לכאורה כל אלו מתיישבים בול עם החזות של האיש בתמונה , כפי שהחברה רואה בו, ולכן הוא ולא אחר מתאים לישון שם על הספה, בעוד שחבריו הרזים והאנרגטיים, שלהם כמובן גם תכונות אופי הפוכות לשלו, מעורבים מצביעים ומשפיעים.
לאיש השמן על הספה אין קול, הוא ישן, הוא לא טורח לקום ולצביע , אין לו השפעה. אל תהיו כמוהו.
אנטישמניות לפנים! מה שנקרא.

עופר. איך הצלחת לא לגלגל עיניים כלפי המנחה

הזה בערוץ1. בחחי שלא נותן לאנשים לדבר. זה כאילו הוא יושב עם סטופר דמיוני ואומר לעצמו :"אוקי, נתתי לאיש לדבר 10 שניות, עכשיו אקטע אותו ואכפה על כולם את דעותיי" וחוזר חלילה

עופר 123

New member
כלל בטלוויזיה:

אסור לזלזל במנחה. ככה לא יהיו עוד אף פעם אייטמים על שמנים

בכל מקרה, משלושת המשפטים שניתנה לי זכות הדיבור, נראה לי שהמסר עבר, לא?

לגמרי! הצלחת להעביר את המסר באותן 10 שניות

שהוא הקציב לך. ובקשר למנחה, הוא כזה בלי קשר. לא יודעת כמה זה הוא עצמו וכמה מזה הנחיות מלמעלה.

למעלה