איש קטן מהרחוב....

judyr

New member
איש קטן מהרחוב....

זוג חברים שלי יוצאים לטיול בצרפת, האם תהיה פה היום כי יש להם שאלות וחשבתי שאולי תוכל לייעץ להם ג'ודי

judyr

New member
והנה השאלות

טיול של שבועיים שמונה ימים ראשונים בקרוואן במסלול שיוצא מפאריס לבריטני ומשם לעמק הלואר וחזרה לפאריס ושם עד סוף הטיול. ברצוננו לדעת איזה מקומות מעניינים יש בדרך, אטרקציות שלדעתך אסור לפספסססס ודברים שמומלץ לוותר... מסעדות מיוחדות ולא יקרות... אזורים שבהם יותר כדאי לחנות בלילה בחניון כי יש דברים מסביב ועוד טיפים כאוות נפשתך לטיול רומנטי ונחמד תודה טל

היי ג'ודי.. מ'ניינים?

מקומות מעניינים... הממ... בחרתם דווקא שני חבלי ארץ שבהם לא הייתי... איזה באסה. ככה: מקום שאסור אסור אסור לפספס, וכתוב בכל ספרי התיירים: מונט סן מישל. בדיוק בגבול בין נורמנדי ובריטני. מקום מ-ד-ה-י-ם. מומלץ לתכנן מראש לפי מועדי הגיאות והשפל, להגיע לבקר במקום בשעות השפל (לוקח כמה שעות), ואז (בדיוק בשעה הנכונה) להקיף את המפרץ מעט צפונה, ולחזות איך בתוך שעה החולות החשופים מתכסים בגלים שוצפים. למרות שלא עשיתי את זה (אבל בפעם הבאה אעשה), בעלייה למנזר מומלץ לעצור בדרך ולאכול מהאומלט של mere poulard. על מקומות נוספים בבריטני אין לי מידע. רק שמעתי מבעלי הבית שלי שמאוד נחמד להקיף אותה על קו החוף. אוכל: כמו שאמרתי, אני לא מכיר מסעדות שם כי לא הייתי. מה שכן, בריטני יושבת לחופי האוקיינוס האטלנטי, ופירות הים משם ידועים בכל העולם, ומגיעים כמובן לשאר אזורי צרפת. אז למרות ששיא העונה הוא בדצמבר-ינואר, אני מניח שאוכלים שם גם עכשיו. ועל עמק הלואר.. קטונתי. ריק לי. מצטער.

judyr

New member
ומה עם פאריס????

ג'ודי לא יפה קודם כל אומרים תודה על מה שכן עזרו לך ואז שואלים עוד שאלות... אה אוקי טוב, אז... ומה עם פאריס???? ואולי יש פה עוד שיוכלו לנדב אינפורמציון??? ביי בינתיים ג'וד

funkbass

New member
paris

sacre coeur st. michele (latin quarter) louvre park luxemburg park tuilerie opera madelene invalides (need i say) tour eiffel trocadero centre george pompidoo notre dame musee d'orsey is that enough!?

פריס

האמת שעם מדריכי תיירים טובים, אין כמעט מה להרחיב על העיר. רוב הדברים כתובים. אבל אם היו נותנים לי 4 שעות בלבד בעיר, וקוצבים לי אתר תיירות אחד בלבד בזמן הזה, אין ספק שזו היתה הגבעה של מונטמרטר והבזיליקה מעליה. לחובבי העוגות, הקישים והלחם, אתר עלייה לרגל חובה (תשכחו מפושון - הם כבר לא מזמן מה שהיו): הפטיסרי של ז'ראר מולו (Gerard Moulot), בהצטלבות הרחובות rue de Seine ו- rue Quatre Vents. מומלץ: להתסכל בחלון הראווה, להיכנס ולחלוף על הויטרינה עם העוגות האישיות, להנהן בחיוך למוכרים שישאלו מה בחרתם עוד לפני שהספקתם לעפעף, ולבחור בשקט מה מתאים לכם באותו רגע. ואז להמשיך לדלפק של הקישים, הסלטים והמאפים, או הלחם שבסוף. להרכיב לעצמכם ארוחה של קיש טוב ועוגה לקינוח, להודיע להם שתאכלו במקום, וליהנות מכל רגע. אל תתפתו לקחת עוגות לדרך. למרות שהמוכרים נעלבים כשמעירים להם ואומרים להם איך לארוז, הם מומחים בלהרוס את עבודות הקודש של הפטיסיירים מאחורי הקלעים. אם תקחו 2 או שלוש עוגות לדרך, תקבלו עיסה דביקה מעורבבת היטב כשתפתחו את הקופסא. המחירים גבוהים. אבל התמורה.. אחח... מזון לנפש, לא רק לגוף. החסכנים לא יאכלו ארוחת בוקר במלון, אלא יקפצו לבולנז'רי הסמוך ויקנו קרואסון חמאה טוב (בדרך כלל גם יכינו לכם קפה שם). מומלץ להתמכר לקרואסון שקדים דווקא. בגטים לערב - רק מה שנקרא baguette tradition ולא אחר. אם הבולנז'רי טוב, זה מעדן אמיתי בפני עצמו. זה עם קצת ברי וגבינות עיזים מהחנות של ברתלמי (barthelemy) בהצטלבות של boulevard Raspail ו-rue de Grennelle, עם יין טוב (גם היינות הזולים בדרך כלל טובים בהרבה מהיינות הישראליים) - ולא צריך שום דבר נוסף בחיים. לקפוץ עם הכל יחד לגני לוקסמבורג, וזהו. מבין המוזיאונים הייתי בוחר דווקא במוזיאון אורסיי או מוזיאון פיקאסו ויש האומרים גם מוזיאון רודן, ולא בלובר. הלובר הוא יותר אתר תיירות, גם אם יש בו מונה ליזה שגילה 500 שנים (בדיוק השנה אגב). מוזיאון אורסיי מרשים גם בגלל המבנה (תחנת רכבת שעברה הסבה למוזיאון) וגם בגלל התצוגה האימפרסיוניסטית העשירה. מוזיאון פיקסו מדהים בפני עצמו אם מקדישים זמן לקריאת ההסברים שליד הציורים. סיור שמתחיל קודר משהו ונגמר בחיוך רחב על הפרצוף שלא עובר יומיים. אני לא יודע מתי הטיול מתוכנן ומתי סוגרים את חוף פריס (צריך להיות ממש בימים אלו). אבל שווה ביקור בפני עצמו. בכיכר העיר (hotel de ville) ועל גדות הסיין בגדה הימנית. אם יבואו לי עוד דברים - אוסיף בהמשך.

למעלה