"איש על הירח"

leeloo

New member
"איש על הירח" ../images/Emo91.gif

למרות שחברתי היקרה דאגה לידע אותי שהסרט לא מי יודע מה, ולא ממש עמד בציפיותיה, הרי שאני באתי נטולת ציפיות (כראוי), ונהנתי מסרט נפלא, שתיאר תופעה באדם שרק בסוף הסרט ניראת עוצמתו וקסמו בחייו. הסרט הוא סרט על חייו ומפעלו של אנדי קאופמן, אדם שהוא בעצם מתיימר להיות קומיקאי בעיני החברה, אך דאגתו היחידה היא האשליה. כל חייו הוא נאבק להיות מקורי ומיוחד, ליצור דברים שאנשים יחשבו לאמיתיים, כשהם בעצם לא. כך הפך לחלוץ ולאדם ששינה את פני האשליה והקומדיה. קאופמן מתחיל כבר כילד להציג לפני כולם - הוא כוכב, אבל הוא לא מוכן להופיע בשביל להצחיק, הוא מופיע כדי לעניין. מהר מאוד הוא נגרר לדרישות הקהל ודרישות הסוכן שלו (דה ויטו) ותמיד מצליח להפתיע את כל מי ששואל: "מה הוא יעשה עכשיו?". פורמן הצ´כי מעמיק את תחקרו על התרבות האמריקאית: אחרי שהתפעם מ"לארי פלינט" ומדור ההיפים ב"שיער", הוא עובר לסיפור אמיתי של דמות חריגה וקיצונית בעולם הבידור האמריקאי, ובעולם הטלוויזיה בכלל. נפלא. גי´ם קארי כמו תמיד. לילו

ylikonen

New member
ראיתי את הסרט ו..

הוא לא ממש עמד בציפיות שלי. הסרט עצמו טוב אבל ציפיתי ליותר ולפי דעתי הגיע לגים קארי בסרט הזה מועמדות לאוסקר

אז זהו, שזה סרט כבד

ומי שבא עם ציפיה לקומדיה (וזה מה שקרה לי) - מתאכזב. את באמת חושבת שצריך להגיע לסרט נטולי ציפיות? לנטוש אפילו את הציפיה לקבל תמורה ראויה לכסף ולזמן שאת מקצה לטובת העניין ?

חולוני

New member
ועוד דבר..

מילוש פורמן סה"כ במאי טוב ומקורי, אבל לפי דעתי הוא לא עשה תחקיר מספיק טוב על אנדי קאופמן, והיה צריך להתעמק בו יותר.

*GormE*

New member
זה אותו במאי שעשה את לארי פלינט?

הוא ממש טוב בהצגת דמויות ציבוריות כמסתבר!

gal_shani

New member
רק אחרי שראיתי ביוגרפיה על אנדי...

קאופמן- רק אז יכלתי להעריך כמה ג´ים קארי שיחק שם מצויין! כשראיתי את הסרט לא כ"כ נהנתי, גם את אנדי קאופמן עצמו אני לא כ"כ אוהבת... סוג הומור "מיוחד" ביותר... באמת- אני ממליצה לכולכם לראות סרט דקומונטרי עליו! לבעלי יס - בערוץ ההיסטוריה טורחים לשדר את זה מדי פעם... גם על זה וגם על המופע של טרומן הגיע לו אוסקר... בייחוד אם ג´וליה רוברטס קיבלה על איליין ברקוביץ´... היא שיחקה בסדר- לא הרבה יותר מזה...

למעלה