איש חידה

nhpiano

New member
איש חידה

אז קודם כל, כן, אני כאן
אני אמנם לא כותב הרבה אבל מקפיד לקרוא ולהתעדכן! אני מבטיח שעם תום המבחנים באוניברסיטה גם אחזור להיות פעיל קצת יותר

ועכשיו, דיון מעניין ברשותכם:

לא מזמן, בעקבות קריאה מחודשת של הספר השישי, עלתה בי המחשבה - כמו שדמבלדור והארי עקבו אחרי צמתים חשובים בחייו של זה-שאין-לנקוב-בשמו, ככה גם ניתן לעקוב אחרי התפתחות האישיות של כל אחת מן הדמויות האחרות. אילו אירועים משמעותיים קרו בחייו? ואני לא מדבר רק על אירועים בולטים מאוד - למשל, ברור שכשרון פגש את הארי בפעם הראשונה החיים שלו מאוד השתנו. אבל אני מדבר בעיקר על נקודות שעיצבו את האישיות של הדמויות - נניח, בשביל הרמיוני אני מתאר לעצמי שהיום שבו היא גילתה שיש גמדוני בית בהוגוורטס (דיברתי על זה פעם לא מזמן, אני רואה בהירתמותה לזכויותיהם הרבה מעבר לסתם מאבק על זכויות גמדוני הבית).

מה לדעתכם היו הנקודות השונות שהשפיעו על גיבורי הספרים מבחינה אישיותית? הרי אנחנו (או לפחות אני) מעריצים את הסדרה בין השאר בגלל שרולינג הצליחה להעניק לדמויות אופי מיוחד. מתי אנחנו רואים את זה בצורה הכי טובה? ומה היה קורה אלמלא קרה מה שקרה?

לי עולה בינתיים רק נקודה אחת,

של נוויל. במהלך כל הסדרה, רואים שינוי גדול מאד מתחולל באישיות שלו.
אני חושבת שהצומת היא בסביבות הספר החמישי, כשהם מקימים את צ"ד ובהדרגה רואים איך נוויל מתאמן, משתפר ובכלל משתנה.
גם בקרב מול אוכלי המוות שבסוף הספר, נוויל עדיין מנסה להילחם נגדם גם כשנראה שהקרב אבוד. בשלב הזה, הוא לא דומה לילד המרושל והביישן מהספר הראשון, רואים שחל בו שינוי, והשינוי הזה רק גדל וניתן לראותו אותו בבירור בספר השביעי, כשהוא מתנגד לקארואים.

רעיון יפה לדיון :) אנסה לחשוב על עוד דמויות.

nhpiano

New member
למרות שדווקא בהקשר של נוויל

לדעתי כל פעם שהוא מבקר בקדוש מנגו בחג המולד ומקבל עטיפת ממתק כמתנה מאמא שלו היא רגע מכונן באישיות שלו, בעיקר בפעם שבה הוא פוגש את הארי ושות'.
אבל כן, אני מסכים שנוויל עובר שינוי עצום וסופר-אנושי במהלך הסדרה.

hollypop girl

New member
+ נראה שהוא דיי לקח את התפקיד

של הארי בשביעי. להתנגד ולהתחצף למורים ואז לחתור תחת המשטר האלים שלהם
נשמע כמו משהו שמתאים להארי

hollypop girl

New member
הארי

לדעתי רגעים חשובים שעזרו לעצב את האישיות שלו היו:
המוות של סדריק דיגורי-לא יכולה להסביר את זה אבל נראה שזה ממש השפיע עליו...
מכתש גודריק
אני לא זוכרת מתי בדיוק זה היה אבל הייתה סצינה שבה הוא נזכר בכל האנשים שמתו תוך
כדי ניסיון להציל אותו.

לונה והחברים

רואים איך היא נפתחת אליהם לאט לאט (בעיקר בזכות הארי וג'יני) ובסוף מובילה עם נויל וג'יני את צ"ד

רון

יש לי הרגשה שאלמלא היה הנתק בניהם בספר הרביעי - בעקבות הקנאה של רון בהארי וכו' שהם רבו איזה חודש, ואלמלא הם היו משלימים, רון לא היה מסוגל מבחינה נפשית להתלוות להארי למסע בשביעי.

בנוסף התגלית שסקאברס הוא זנב תולע בספר השלישי השפיעה עליו מאוד וסוג של חשפה אותו בבת אחת לעולם האפל, ולכן תרמה לו להתבגר ולהיות בשל אליו כדי להתעמת איתו.

אבל בעיקר הריב שלהם מהספר הרביעי.. מאז הם קשורים הרבה יותר וחברים הרבה יותר טובים, סוג של חומה נפלה בניהם (חומת הקנאה - כי הארי הוא "יותר" מרון בהכל בערך, אבל אחרי השולם שלהם - רון מקבל את זה על עצמו ומקבל את התפקיד שלו בתור החבר הטוב.)

למעלה