איש ואשה...

איש ואשה...

כנראה שהבעיה בחיפוש אחר הבן זוג מתחיל שאנחנו לא יודעים להפריד בין תכונות גבריות לתכונות נשיות... אני מאמין שלא יתכן שוויון בין גבר לאשה במובן של להשוות את מעמד האשה לגבר כיבזה אנו חוטאים למטרה... גבר ואשה נהם שני עולמות וניגודים שונים.. התכונות של הגבר כמו 1.פיזי - אתלטי, חזק, אמיץ, לא מודאג מהמראה שלו או מהזדקנות. 2.תפקודי - מגן על המשפחה מאיום פיזי, מפרנס ומספק את צרכיה. 3.מיני - מיניות אגרסיבית, מנוסה, בעל ביטחון. 4.רגש - לא רגשני, מאופק, לעולם אינו בוכה או מראה חולשה. 5.אינטלקטואל- הגיוני, מלומד, רציונלי, דעתן, מעשי. 6.בין אישי - מנהיג, דומיננטי, עצמאי, אינדיבידואליסט. 7.תכונות נוספות: מצליחן, שאפתן, אגרסיבי, תחרותי, גאוותן, אגוצנטרי, הרפתקני... אלו הדברים שמאפיינים גבריות.. לעומת תכונות נשיות כמו רגשנות רוך עדינות דמיוןן אינטואיציה.. שיתוף רגשות..נשיים כוללים רגישות בין-אישית ויכולת אמפתית גבוהה, התבוננות הוליסטית על מערכת קשרים, עניין ברווחת הזולת, נכונות לסייע, נעימות, חמימות ועדינות. כמו כן כושר ניתוח ניואנסי, יכולות מילוליות, תקשורתיות, שפתיות, מוטוריות וקורדינציות גבוהות, אולם יש גם מצב ביניים. כאשר האנימה אינטגרטיבית לאישיות. הביטוי לכך הוא בראש ובראשונה מודעות עצמית. גבר שלא מפחד ממרכיבים נשיים באישיותו הוא גבר מודע לעצמו ובטוח מספיק בגבריותו. הוא אינו חושש להביע רגש, לגלות עדינות ורגישות, להפעיל אינטואיציה לצד חשיבה רציונאלית, לגלות אמפתיה לצד סמכותיות ואסרטיביות, לצחוק ואף לבכות, רחמנא ליצלן, לצד בקרה ומשמעת עצמית. ככל שאדם מודע לצדדים השונים של אישיותו, כך הוא מאוזן יותר ובעל ארגז כלים גדול יותר להתמודדות בסיטואציות שונות ויכול להסתכל על דברים בפריזמה רחבה יותר ומעמיקה. כפי שחידש הפסיכולוג לנג בכל גבר ישנו צד זיכרי וצד ניקבי וכן בכל אשה ישנו הצד הזיכרי.. השאלה מה בא לידי ביטוי ומה נשאר בלא מודע... (אגב כך מבואר בחז"ל שאדם הראשון נולד יצור אנדרגוני) וחשוב לזכור בנות יקרות שאנחנו מדברים על מעמד הנשים אנחנו לא מדברים על שוויון בין המינים ולא מדברים על נשים גבריות שלצערינו זהו הזן החדש של הנשים כיום.. אנחנו מדברים על הוצאת הצד הנשי של הנשים מן הארון.. כלומר אם עד היום הורגלנו שרק לצד הגברי יש ביטוי בכל הוויות העולם... התפיסה צריכה להשתנות ולתת לנשים מקום ומרחב עם התכונות הנשיות שהשם חנן אותם והדגש הוא על התכונות הנשיות שיבואו לידי ביטוי בכל מקום...ולא רק בנקיון הבית והחלפת טיטולים מקווה שהובנתי... לעניננו אחרי כל הדרשה הזו אני מחפש בחורה נשית אבל נשית האם יש כזה דבר???

קליט

New member
אני חושב שיש

תיקח גננת . אל תיקח עורכת דין . *מסתבר שאתה צודק שנשים בדורינו הן יותר גבריות . *בטוח שיש נשים נשיות טובות רכות ועדינות . *מוזר לי קצת - מה אתה מתבוסס בתאוריות ? . . . ? . . .אתה יודע מה ? . . . אל תקח מרוקאית ! . יש לי הרושם שאתה אלרגי לנשים עם קצת עוצמה . . . *בכלל, זה לא יזיק אם תלך ליעוץ, זה מומלץ לכל מי שמחפש את עצמו, יש מקומות במגזר החרדי שאתה יכול להתיעץ עם איש חכם - בחינם . בהצלחה !

חח יעוץ ועוד במיגזר החרדי

חח קליט למה נראה לך שאני יילך ליעוץ במיגזר החרדי.. רוב המיעצים מוכשרים בארגון ינר ואני לא מאחל לאפ אחד לקבל יעוץ אחיתופל,,, אבל באמת אני מייעץ לחברים שלי גם על פי אינטואציה שניחנתי בה וברוך השם טפו טפו...

קליט

New member
ראיתי באיזה ספר של פסיכולוג ש

העיקר זה שיש כימיה בין המטפל למטופל, ההשכלה פחות חשובה . זה נראה שיש לכבודו איזה חרדה מנישואין, ואז כבודו טוען שהיום אין בחורות נשיות, כולן נהיו גבריים וויי איז מיר

את יכול לתת דוג'

איך מביאים לידי ביטוי "בכל מקום" את התכונות הנשיות? ולעניננו,יש דבר כזה!רק צריך לחפש.............

רוב הנשים

הן נשיות... אחרת לא היה כ"כ הרבה גירושים... מה שכן חסר לנו היום הכרה בתכונות האלו!!

למעלה