איש הפלאפל

אלי אשד

New member
איש הפלאפל

בימים אלו הופיעה החוברת השנייה של סדרת הקומיקס הישראלית "פלאפלמן " על עלילות גיבור על ישראלי ,חוברת שבניגוד למקובל נוצרה בידי בחורה ,ושיש לה מסר רדיקלי ביותר על האנשישמיות העולמית . נשאלת רק השאלה עד כמה מוצלחת הכתיבה והאמנות של החוברת לשם העברת המסר ראו איש הפלאפל http://www.notes.co.il/eshed/29991.asp

AmirPerc

New member
האמת שדווקא מרגישים את החסר בעלילה

בתקופות של שנות ה40, הפרופגאנדה בקומיקסים הייתה יותר מתאימה לרוח התקופה ולפטריוטיות של אז. אבל אני חושב שעכשיו, לצייר את אחמדיניג'אד בתור שד מפלצתי זה מגוחך כמו אריק שרון אוכל ילדים ערבים קטנים, או סוכן מוסד משתיל פצצה מתקתקתקית בבובה של ילדה מוסלמית. וזה לא שזה מופיע בקומיקס בצורה סאטירית כלשהי. לדעתי עברנו את השלב הזה אחרי מלחה"ע הII. גם הניסוח של הטקסט הוא לא כל כך טוב, מצד אחד מילים של סלנג ומצד שני מילים כמו "ובכן" "אמנם" ו"אך", ובלי קשר יש הרגשה של בלבול. אבל כמובן שהאומנות מצילה את המצב. היא באמת מדהימה שם, הקטע עם הפלאשבאק לפולין הוא מדהים, במיוחד הפריים שבו היהודי מסתכל למעלה אל המפלצת, ובכלל כל הזרימה של הקומיקס והאיורים פשוט מעולים. חבל שההשקעה בסיפור היא פחותה.

pillit

New member
אתם שוכחים

מיהו קהל היעד. מדובר פה על קומיקס סמי חינוכי , שההורים מתים עליו, הילדים עטים עליו- וכך גדל לו דור חדש של קומיקס- שיותר מאוחר- יאלץ לקנות את שאר הדברים שמייצרים פה. אני חושבת שהאיורים של דורית אכן מעולים- אולם הכתיבה- בהתחשב במטרה- מדוייקת, בהירה ושוטפת- דבר מאוד מאוד מ א ו ד נדיר בסצנת הקומיקס המקומית. מבוגרים יכולים להנות גם מהחוברות, בעיקר מהציורים, המבדיחות הקטנות המסתתרות בפרטים הקטנים- ואולי גם מפרויקטים חדשים שיופיעו בחוברות עתידיות. ולא ליפול מהסיפור. לא נורא. זה לא שכאילו לפני דורית- היה פה ממסד קומיקס מטופח ומעולה שכל חוברת הנופלת מרמתו הגבוהה- ראויה לגנאי...

kidby

New member
מסכימה לכל מילה

עד שיש פה מישהו שפונה לקהל היעד החשוב י ל ד י ם !!!! זה העתיד של הקומיקס.... שיגדלו ויהפכו לצרכני קומיקס, כי זה יהיה אצלם כבר בדם!!! ואז הם יעברו לקרוא דברים קצת יותר איכותיים.

MajorWinters

New member
אבל עדין יש חשיבות לשימוש בשפה...

נקודה מאוד חשובה שנמצאת גם בסקירה של אלי, היא שיש סלנג מצד אחד ומצד שני מילים "אך", "ובכן" ועוד... כשהמילים האלה באות מדי פעם זה בסדר, אבל בהרגשה כללית יש הרגשה של שפה גבוהה משולבת עם סלנג במצב שאף ישראלי לדעתי לא משתמש בו. אין דבר רע בכתיבה שוטפת וברורה, ובאמת לא חייבים לעשות שפה קלוקלת מלאת קללות, אבל צריך מידה מסוימת של אמינות בשפה.

אין רע בהעשרת אוצר המילים

אין רע בהעשרת אוצר המילים. אי לכך ובהתאם לזאת לא ימות מיתה אף נער ועלם אשר יאלץ לפתוח מילון ולתור אחר מילה אובדת ולגלות את פירושה. תודה רבה וגושפנקא דארלילי ודארלהלה.

Hubert Hubert

New member
לא מסכים.

עם כל הכבוד, קומיקס לילדים לא חסר. יש זבנג, של אדי בלאגן, יש אדירי התכלת, יש קומיקס של דיסני, יש את ארינאה ודדליין ועוד כל מיני. הייתי שמח לרתום את הציורים המוצלחים של דורית למשהו קצת יותר מוצלח, כי דווקא לילדים אין סטנדרטים כאלה גבוהים בנוגע לציורים ולכן לא דחוף לי שההשקעה והכישרון ילכו דווקא אליהם. בנוגע לכתיבה עצמה - אני חושב שאפילו בסטנדרטים של קומיקס לילדים היא לא מוצלחת, ושנושא האנטישמיות הוא בכל זאת נושא רגיש שאני לא בטוח שבכלל צריך להתייחס אליו בקומיקס לילדים, ואם כן אז בטח שבצורה יותר מחושבת מאיך שזה הוצג בחוברת השנייה של פלאפלמן. החוברת לא נמצאת לידי כרגע ככה שאני לא יכול להעיר הערות ספציפיות, אבל זכור לי שפשטות הסיפור ושטחיות המסר וצורת העברתו היו יותר מדי בשבילי, אפילו בהתחשב בזה שזה מכוון לילדים. קראתי הרבה ספרי ילדים וגם מספיק קומיקס לילדים ובכולם היו יותר תחכום והומור ממה שהיה בחוברת ההיא. לא צריך לזלזל בטקסט רק בגלל שהוא מיועד לילדים, להיפך, זה מצריך הרבה יותר עדינות ותחכום. אין לי ספק שילדים בכל זאת מתלהבים מהחוברת, אבל איך אני אגיד את זה בעדינות... ראיתי ילדים מתלהבים כבר מהרבה מוצרים נחותים ככה שלא הייתי רואה בזה שום מדד. שיט, זה לא היה עדין בכלל. טוב נו, שיהיה. הפיתרון הכי מוצלח לדעתי יהיה לזווג את דורית עם איזשהו כותב יותר מוכשר ומשם השמיים הם הגבול.

Dorit Maya Gur

New member
הוברט אני חושבת ש

אני ואתה צריכים להתחתן... באמת אני מרגישה שאני מתאהבת.....

mulon1984

New member
אתה שוכח כמה דברים

א. זבנג זה לא קומיקס לילדים. ב. לפי הגיל הממוצע של הקוראים שלך, גם אתה עושה קומיקס לילדים.

Hubert Hubert

New member
א. אז זבנגלה.

ב. אם זבנג זה לא קומיקס לילדים, אז אני פי אלף לא קומיקס לילדים. תחליט לפי מה אתה מגדיר את זה, קהל או תוכן. מ'אודי' גם מבוגרים יכולים להנות (ואני לא מנסה להחמיא לעצמי, זו עובדה שיש לי הרבה קוראים בוגרים), מ'זבנג' לא (לא שידוע לי לפחות על כאלה).

mulon1984

New member
אתה על קראק?

אודי מתפרסם בנענע ולא צריך לקנות עיתון של כוסיות קטינות בשביל לקרא אותו. בניגוד לזבנג.\ מבחינת תוכן, גם זבנג וגם אודי זה לא לילדים. אבל אתה סתם ממחזר בדיחות על אתיופים ורוסים והפאנצ'ליינים שלך מבוססים על """פרובוקציות""". מבוגרים יכולים להינות גם מזבנג.

Hubert Hubert

New member
אל תדבר איתי על "יכולים"

תראה לי מבוגרים בתאכלס שקוראים זבנג ונהנים מזה. ולא, כאלה שמכירים אישית את אורי ואומרים שהם נהנים מזבנג רק כדי להיות מנומסים זה לא נחשב. בקשר לתוכן של 'אודי'... טוב, אין הנחתום מעיד על עיסתו.

mulon1984

New member
מבוגרים לא יקראו זבנג

כי הוא יושב בתוך עיתון של פאקצות והם לא יקנו ת'עיתון הזה בשבילו. אודי באינטרנט.

Hubert Hubert

New member
אני מעולם לא עשיתי מנוי למעריב

לנוער, וכמות הגיליונות שקניתי בזמנו היתה זעומה, ובכל זאת הצלחתי להיות מעריץ גדול של זבנג, אז אל תמכור לי את הבולשיט הזה של "עיתון של פאקצות".

mulon1984

New member
בחיי

אין לך מושג על "יוצאים מן הכלל" הא? ממתי אתה נהיית דוגמה מייצגת של האוכלוסייה בישראל?! ולהזכירך, אתה עדיין לא "מבוגר". אתה בן 19, ואני בטוח שכבר לפחות 3 שנים אתה שונא את זבנג. אז כשאתה כותב "בזמנו" זה היה די מזמן!!!

למעלה