איש העבודה

N a V e

New member
אני לא יודע...

אני שמעתי שלפי מחקר שערכו רוב החרדים היו מוכנים לשרת בצבא. וגם הבנתי שרובם כבר משרתים.

החרדים מסרבים לכל סימן של שירות

היתה הצעה לאמן תלמידי ישיבות למשך שבועיים ואחר כך שיצטרפו למשמר האזרחי ויעזרו בסיכול פיגועים בבתי ספר ובמוסדות. מנהיגיהם הרימו קול צעקה והעניין נפל.

אני מדגיש

ההבחנה הזאת בין מנהיגים לבין מי שאותו הם מייצגים הוא תרגיל אינטלקטואלי ידוע אך פסול. אנשים "אינטלקטואלים" מבחינים בין מנהיגי החרדים לבין החרדים, בין מנהיגי הערבים הישראלים לבין הערבים הישראלים, בין מנהיגי הפלסטינים לבין העם וכולי. ההבחנה הזו פסולה בכל המקרים, כי המנהיגים נבחרים על ידי הציבור שמאחוריהם. אם הם לא היו מייצגים את דעתם, הם לא היו נקראים מנהיגיהם. ולדוגמא, כשהחרדים המזרחיים החליטו שהרבי מגור אינו מייצג אותם, הם המליכו עליהם מנהיג חדש. עוד לא ראיתי את החרדים מתנדבים לשירות וממליכים מנהיגים התומכים בכך.

EverMan

New member
מנהיג נבחר ע"י הציבור

שמאחוריו. אבל לא תמיד מייצגו בכל. למשל , אני אביא דוגמא מקבילה מ"עולם אחר" , הפלשתינאים תומכים בחמאס , כ30% אפילו ! האם זה מראה שהם תומכים בטרור ? לא ולא ! הם תומכים במדיניות הכלכלית-חברתית של החמאס , אך לא במדיניות הפיגועים שלו. גם כך במקרה זה. (ודר"א - אלו עובדות , לא המצאות)

סליחה. מתי חזרת מהמאדים?

כי אם חזרת רק עכשיו ממסעך בן השנתיים, תרשה לי לעדכן אותך שבסקר שנעשה לאחרונה בערך 40% מהפלסטינים תומכים בפיגועי התאבדות בתוך ישראל, וזו ירידה דרסטית מתמיכה של כ 80% לפני חומת מגן.

EverMan

New member
לא זה היה נושא השרשור

לכן ניסיתי להמנע מזאת. אני אשמח אם תביא סקר שהשאלה הברורה בו : האם אתה תומך בפיגועי התאבדות. וזאת לאחר דגש כי השאלה היא לא "האם אתה תומך בפעולות נגד ישראל".

EverMan

New member
הבעיה עם הסקרים הללו

שאתה לא יכול לדעת מה שאלו ... ייתכן ושאלו "האם אתה תומך בשימוש בכוח נגד ישראל".. או "האם אתה חושב שצריך להלחם במתנחלים" וכו´ ... זה הבעיה עם ה"תרגומים" ... הם הרבה פעמים מגמתיים.

אין מילים בפי

איזה מין תשובה זו? יכול להיות גם ששאלו: האם אתה תומך בשרון לראשות הממשלה? חוץ מזה, הסקר אליו התייחסתי היה בסוף אוקטובר ובו היתה ירידה נוספת בתמיכה בפיגועי התאבדות. הסקר פורסם בטלויזיה (ערוץ 1 או 2)

EverMan

New member
אמרתי לך , זה כבר קרה בעבר.

הבעיה היא בניסוח ובסטיית תקן ובאיפה זה נערך וכמה זה מגמתי. אתה לא יודע זאת. ואני מכיר את הסקר הזה ואני לא מחשיב אותו כקליפת השום. עד כמה שאתה יודע ערך את זה מכון אבו ג´אמל עם סטיית תקן של 50% שהשאלה הייתה האם אתה תומך בפגיעה בישראלים וכמובן בין תומכי חמאס וג´יהאד. אתה צריך לדעת את הדברים האלה , סקרים הם לא דבר שחור ולבן , וגם לא איך שהם מנוסחים , בטח שהם מתורגמים.

למעלה