איש העבודה

N a V e

New member
2 תגובות:

לגבי החרדים: החברה שלהם,כפי שאתה יודע,לא חברה ממש פתוחה אלא מאוד סגורה,ולכן תהיה בטוח שהדעה של המנהיגים לא מייצגת את הרוב,בטח לא את רוב הנערים בחברה הזו. ולגבי תנועת ישראל אחרת-כן,אני מסכים איתך.אני לא תומך בהם ואני חושב שהם אכן נרדמו לחלוטין מאז החוק הזה.

אתה עוד פעם שולף מהר מהמותן ../images/Emo150.gif

ומגלה ששלפת בננה...
אתה מוזמן לקרוא ספרים מחקרים אודות העולם החרדי ו/או לקרוא בפורום יוצאים בשאלה קצת על העולם החרדי (האמיתי - לא זה שמספרים עליו בכנסי החזרה בתשובה). בקצרה אוכל לאמר לך שהעולם החרדי עונה על כל המאפיינים של כת והדבר כולל מנהיגים בלתי מעורערים (הרבנים) שחברי הכת (החרדים) יצייתו לדבריהם ללא סייג (כל אחד לרב של הקהל אליו הוא שייך). החרדי עצמו מנסה לחיות את כל חייו על פי ההלכה כאשר את הפרשנות וההכוונה נותנים לו הרבנים.

yosishay

New member
איש העבודה

אני מאז ומתמיד מצביע לעבודה החל משנת 1966 הייתי בצבא וכבר אז הבנתי את הדרך לצערי מיום ליום העבודה והליכוד עושים הכל למצוא חן בעיני החרדים היות ואני יודע שהצבעתי חשובה להחליש את החרדים אזי הפעם אלך עם השנוא עלי טומי לפיד כי הוא לא רוצה את רעת המדינה כמו שהמערך והליכוד לא רוצים אבל הוא לא ילך עם החרדים וזה מספיק לי אם תבוא הצהרה קבל עם ועדה כמו טומי לפיד לא לחרדים אזי תסחפו קולות רבים לציבור החילוני שלא שונא חרדים נמאס מהם די לדת בפוליטיקה אני מצהיר לכם נאמנות לאחר ההצהרה שלכם לא עם חרדים יוסי שי

N a V e

New member
אבל משום מה

אתה מתעקש להאמין שהם אינם בעלי רצונות משלהם וזה לא ברור לי... אתה חושב שכולם שם חושבים ומרגישים אותו דבר?!

אתה יודע מהי אינדוקטרינציה דתית?

זה הדבר הזה שגורם לבחור בן 18 שכל החיים לפניו לשים על עצמו חגורת נפץ וללכת לפוצץ את עצמו באוטובוס מלא ילדים. זה הדבר שמניע את לוחמי ארגוני הטרור הדתיים - חיזבאללה, אל קעידה, חמאס, ג´יהאד איסלאמי וחבריהם. זה דומה מאד למה שהניע את חברי כת ה"דוידיאנים" להצית את עצמם ולחברי כת הפאלון גונג להרעיל את עצמם. בקיצור - מרבית אנשי החברה החרדית עוברים אינדוקטרינציה דתית מקיפה מיום היולדם ועד יום מותם ולכן על אף שיש להם רצון חופשי הוא מדוכא על ידי מנגנונים פסיכולוגיים אותם מטפחים הרבנים במשך כל השנים.מבין המעטים שמעיזים ובוחרים בדרך הרצון החופשי תוכל למצוא את אלו היוצאים בשאלה.

N a V e

New member
שמע,אני הבאתי נתונים ששמעתי...

זה לא דעה או השקפה שלי...

בר בי רב

New member
הוכחה חדה ופשוטה לעין כל:

99% מהציבור החרדי מצביעים למפלגות החרדיות, שהתנגדו אפילו לשבועיים במשמר האזרחי לחרדי. ברור שגם בבחירות הקרובות 99% מהם יצביעו למפלגות אלו, ויוכיחו כי המנהיגים אמנם מייצגים אותם.

EverMan

New member
חשבת אולי שהמנהיגים נוגעים

ברוב התחומים ולא בכולם ? למשל שרון ... רוב מצביעיו צריכים כלכלה סוציאלית , למה הם מצביעים לליברל ? זה שאדם מצביע למישהו לא אומר שהוא איתו מאה אחוז בדעות.

N a V e

New member
"הצבעתי חשובה להחליש את החרדים"?

זו בעצם המטרה שלך? סלח לי מאוד,אתה מכליל כלפי כולם. תבין,לפיד מסית את העם נגד החרדים.הוא דמגוג לא קטן והוא נהנה להיטפל אליהם כי הוא יודע שהעם מחפש קורבן.ועבור העם החרדים הם קורבן נוח ביותר. שינוי היא מפלגה גזענית,ועוד כלפי חלק מהעם שלהם.בגדול הם לא עושים שום דבר מלבד הגדלת הקרעים בעם.

החרדים הם "קורבן"?

בוא נראה - הם לא משרתים בצבא, מקבלים מימון מהמדינה בשביל 100,000 תלמידי ישיבות שאינם עושים כלום, מחזירים בתשובה ילדים תמימים, פוגעים בחופש התנועה (סגירת כבישים, אלימות כלפי נשים בלבוש לא צנוע...) ומתנגדים בתוקף לדמוקרטיה, למערכת המשפט ולמרות המדינה - עד עכשיו הקורבן. עכשיו נגיע לאגרסור - החילוני שמשרת בצה"ל 3 שנים מחייו ועוד הרבה שנים במילואים, הסטודנט שמשלם הרבה מאד שכ"ל ואפילו לא מקבל הנחות כלשהן במיסים או עזרה מסודרת, האדם היוצא לעבודה בשבע בבוקר וחוזר בשבע בערב ומשלם בסף למדינה 63% מס - אלה רבותי התוקפנים שהורסים את המדינה. ועם גישה כזאת אתם מתפלאים למה לאנשים נמאס מהארץ הזאת???

La Gamba

New member
שימו ../images/Emo23.gif כמה הודעות כאן

מתחילות ב"אני תמיד הייתי בעד העבודה, אבל..."?

N a V e

New member
בדקתם מתישהו מה אחוז החרדים

שמשרתים בצה"ל? ובכן,מרבית החרדים כן משרתים. ואגב,השאר היו מוכנים לשרת,אבל המשפחה שלהם מאיימת עליהם בניתוק מהבית ובעוד איומים לא נעימים בכלל.ככה זה,החברה שלהם סגורה מאוד... תהיה בטוח שיש נכונות מצד החרדים לשרת.לפחות מצד רובם.

La Gamba

New member
מה הקשר אלי?

בכל מקרה, תלוי עד כמה אתה מגדיר חרדי? איפה ההפרדה שלך נכנסת בין חרדי לבין אורתודוכסי?

שטויות.../images/Emo5.gif../images/Emo46.gif../images/Emo5.gif

מאיפה המידע ההזוי הזה? רק בחור בגילך שעדיין לא שירת בצה"ל יכול להגיד כזאת שטות ונסלח לו. לידיעתך כשתשרת בצה"ל תראה מעט מאד חרדים וגם אותם תראה רק בתור חיילים של הרבנות הצבאית בתפקידים כמו מש"ק דת ומשגיחי כשרות. כמובן שיש את הנח"ל החרדי אבל זה בסה"כ שני גדודים והם מנודים על ידי המשפחות שלהם. יש נכונות מצד החרדים לשרת? באיזה סרט אתה חי? אם אין לך מושג במשהו עדיף לא לכתוב שטויות. אני מציע לך בשיא העדינות והכבוד ללמוד קצת על הנושא לפני שאתה מדבר עליו.

ואם אתה מדבר על מילואים

אז אתה עדיין טועה. רוב החרדים גם לא עושים "שלב ב" ולא משרתים במילואים (לא ששלב ב´ הוא לגיטימי מבחינתי)

N a V e

New member
קודם כל,

לא פניתי אליך,la gamba... והמידע הזה,הגיע אלי לאחר ששמעתי הרצאה של מקים תנועת ישראל אחרת,שדיבר על גיוס חרדים...

yoavl1

New member
עובדתית. רוב החרדים לא משרתים!

מאיפה המצאת את הנתונים האלה? ישנם כ-70 חיילי נח"ל חרדי, ועוד כמה מאות של משק"י דת,ורבנים צבאיים. מעבר לזה בודדים....בודדים....

למעלה