אישפוז מרצון

רמי אב

New member
אישפוז מרצון

אני מבקש לדעת באיזה מקרים יכול הפסיכולוג להמליץ על אישפוז מרצון?

בדרך כלל פסיכיאטר ממליץ על זה ולא פסיכולוג.

בכל מקרה, הוא עשוי להמליץ על פתרון כזה בכל מקרה שהמטופל מהווה סכנה לעצמו או לסביבה (ואז האישפוז עלול להיות כפוי ולא רק מרצון). גם במצב שההתמודדות עם המצב הנפשי קשה להכלה למטופל. גם לצורך איזון תרופתי לפעמים מאשפזים אישפוז מרצון. גם במצבים פסיכוטיים אקוטיים עלול להיות אישפוז. לפעמים מאשפזים לצורך אבחנה, אם מתקשים לאבחן במרפאה בקהילה. אולי תסביר לנו למה שאלת את השאלה? האם מתוך מצב שקרה לך / למכריך או מסקרנות גרידא?

רמי אב

New member
אני חושב שזה לא מידע נכון

כי יש שני מקרים 1,אישפוז בכפייה שמאשפזים בכפייה רק אם המטופל במצב של מסוכן לעצמו ואו לסביבה לאחר סירובו להיבדק אצל פסיכיאטר ושנראה שכושר השיפוט שלו נפגע. 2,ויש אישפוז מרצון אז נראה לי שלאשפוז מרצון יש כללים משלו,הרי לא כל אדם צריך להתאשפז,לא? אני שואל בקשר לאישפוז מרצון.

רמי אב

New member
סליחה,אני לא קראתי הכל

עכשיו אני קראתי, אבל אני מעוניין לדעת לפי כללים ולא לפי תסמינים שזה יכול להיות הרבה יותר מסובך.

רמי אב

New member
אני אספר על מקרה שגרם לי לחשוב על השאלה הזאת

לפני כמה זמן שאני נסעתי באוטובוס אני ראיתי מישהו שמתנהג בצורה מוזרה,והוא חוזר על זה לא מעט פעמים,מה שהוא עושה זה אפילו שנראה שהכסא של האוטובוס נקי,הוא שם את האצבע של כף היד שלו על הכסא הזה תוך כדי שהוא מזיז אותה,ולא נגרם נזק לכיסא,שאני שאלתי אותו למה הוא עושה את זה אז הוא אמר לי שהוא אוהב לעשות את זה, אז אני חשבתי על עצמי שאם על מצב כזה לא מאשפזים בכפייה כי זה לא מוכיח שאותו אדם מסוכן לעצמו ואו לסביבה,האם על מצב כזה ועל עוד מצבים שונים שבגלל שאני לא מומחה בתחום הרפואה הנפשית שאם למשל הבוס שלו ידע שהוא עושת את זה ושהוא ימליץ לו להבדק בידי פסיכלוג,אז האם רק בגלל המעשה הזה,הפסיכולוג ימליץ לו על אישפוז מרצון לצורך אבחנה של סיבת העניין שבגללו הוא מתנהג בצורה שונה מהאחרים? אז כתוצאה מזה,מצד אחד אני רוצה לעשות גם מה ששונה ושלא מסוכן לעצמי ואו לסביבה,ומצד שני אני לא רוצה שימליצו לי ללכת לאישפוז מרצון למשל כתנאי שאני לא אפוטר מאיפה שאני עובד ושבבית החולים יחליטו לפי הבדיקות שלהם שאני חייב ללכת לבדיקה של פסיכיאטר ושהוא אולי ידרוש שאני אתאשפז בכפייה.

גרא.

New member
רמי אב,אשפוז מרצון,אינו חייב להעשות דרך המלצת

פסיכיאטר או פסיכולוג,אלא תלוי ברצונו החופשי של אדם,המרגיש צורך לקבל עזרה נפשית.ומכאן יכול לבוא גם לחדר מיון בבית חולים,גם להדפק על שערי בי"ח לחולי נפש,ולבקש ישועה.יתכן שלא ימצא לו מקום,ואז הוא יופנה לבי"ח אחר.העיקרון הוא כניסה לאשפוז מתוך החלטה עצמית,ולא בכפייה.

רמי אב

New member
האם אתה מסכים שלא כל אחד צריך אישפוז?

אז אם כן,באיזה מקרים כחלק מבדיקה פסיכולוגית או פסיכיאטרית צריך הפסיכולוג ואו הפסיכיאטר להמליץ על המטופל להתאשפז מרצון?

אני חושבת שבאופן כללי

אם הפסיכולוג או הפסיכיאטר חושבים מסיבה כלשהיא שלא ניתן לטפל באדם בקהילה, הם ימליצו לו על אישפוז מרצון. המקרה שתיארת באוטובוס נשמע לי כמו OCD. תלוי עד כמה זה מפריע לבן אדם. אני לא שמעתי על אישפוז של בן אדם רק בגלל שהוא לוקה ב-OCD. בדרך כלל נותנים תרופות או טיפול התנהגותי למקרים כאלה. זה אולי מפריע לך כצופה מהצד, אבל אם הוא נהנה לעשות את זה כדבריו, או לפחות זה לא מפריע לו, מדוע שיציעו לו להתאשפז? אני לא חושבת שקיימת באיזה שהוא מקום רשימה לכל התנאים המקדימים שבגללם אנשי מקצוע מפנים מטופלים לאישפוז מרצון.

רמי אב

New member
תודה רבה

ואני אשמח גם לקבל את תשובת מנהל הפורום,לא כי אני לא סומך עלייך,אלא כי אני אוהב לשמוע גם דעות של אנשים אחרים.

גרא.

New member
רמי אב,אפשר להמליץ למטופל על אשפוז מרצון,בשני

מקרים לפחות,אם לפי הערכת הבודק הוא במצב פסיכוטי,או כאשר הוא מבטא בהתנהגותו,וברגשותיו,צורך מיידי לטיפול ממוקד,שאינו יכול להתקיים או להתבצע מיידית ע"י הפסיכיאטר.בכל מקרה,הוא חייב להסכים בכתב לאשפוז מרצונו ,אם אשפוז יום,או לתקופה מסויימת.

רמי אב

המלצה על אשפוז מרצון היא תוצאה של חשיבה קלינית של מי שמכיר את המטופל. מתי ממליצים? כשיש החמרה, כשחושבים שהמטופל יוכל להפיק תועלת מתקופה של טיפול ממוקד ואינטנסיבי, כשחושבים שאולי המרחק מההתמודדויות היום יומיות יהיה לעזר... אלף ואחת סיבות. גם כשהמטופל מסוכן לעצמו ורוצה להתאבד ממליצים על אשפוז מרצון.

גרא.

New member
רמי אב,הפרעה פסיכוטית,היא סוג של הפרעה נפשית

המאופיינת על ידי בדיקת מציאות לקוייה.אדם במצב פסיכוטי מסיק מסקנות מוטעות ביחס למציאות החיצונית מעריך בצורה שגוייה את דיוק מחשבותיו ותפיסותיו,ומתמיד בטעויות האלה גם נוכח עדויות סותרות.יש סמפטומים מאד מוגדרים להפרעה הזו,אבל לא כאן המקום להרחיב.

רמי אב

New member
האם אתה יכול בבקשה

לתת לי בקשר לזה קישור להרחבה בנושא הזה בשפה העברית?

גרא.

New member
אמי אב,יש די הרבה קישורים בעברית במנוע החיפוש

google.co.il בערך פסיכוזה,או פסיכוטי.למשל הקישור המצ"ב.

למעלה