אישיות היפוטונית

אישיות היפוטונית

המחשב שלי יצא לחופשת חנוכה אצל הטכנאי וחזר היום. באבחון שעשיתי הזכרתי לאם את המונח 'אישיות היפוטונית'. האם אמרה שאני איש המקצוע השני שמזכיר מונח זה ושאלה האם יש על כך חומר כתוב. א. האם יש? ב. אשמח לשמוע התייחסויות של אנשי מקצוע למונח. חנוכה שמח!

ronyschenker

New member
אישיות היפוטונית

עמי שלום רב, המונח אישיות היפוטונית מזכיר לי את המונח "אישיות דיספונקציונלית" שטבע פרופ' פטו, האב המיסד של גישת החינוך המדריך. מכיוון שנדמה לי שאתה מכיר את הנושא מקרוב, הייתי ממליצה לפנות לכתובים בתחום החינוך המדריך חג שמח רוני שנקר

רוני שלום וברוכה הבאה

שמחה לפגוש אותך פה, מקווה שנתראה שוב ושוב. חג שמח

לגבי הודעת ה"דרושה"

אשמח אם תכניסי אותה ללוח הדרושים, ה"חוק" אומר שאין "דרושים בדף הפורום", נאלצתי להסיר.

דומה אבל לא בדיוק.

רוני שלום . ראשית שנים לא נפגשנו ואני מקווה שהכל בסדר. אכן חשבתי על ההקבלה בטרם ענית לי ועקרונית מקור החשיבה דומה ואולי זהה אבל, קשה להורים שמגיעים עם ילד היפוטוני להתרומם מעבר לדברים ולהשוות את ילדם לילד נכה הפגוע מוטורית בצורה קשה. הדבר עלול לעורר התנגדות ויש גם להבין את המינוח
. גם כך עליהם לעתים לעבור מחסום כדי להבין שגם להיפוטוניה השלכות פונקציונליות לטווח ארוך ולכן תהיתי אם יש מקור כתוב בהקשר ההיפוטוניה. תודה בכל מקרה

עמי שלום

לאורך שנות עבודתי, נתקלתי מפעם לפעם במושג הזה "אשיות היפוטונית" (דוקא מצד פיזיותרפיסטים, מאיזושהיא סיבה)- תמיד החשבתי את המושג כ"סלנג" מיקצועי, מונח כזה שמתאר את ההתנהלות הכללית של חלק מהילדים המוגדרים היפוטוניים, לא התייחסתי למושג כ"מונח מקצועי", אך יכול להיות ששווה לעשות חיפוש על המקור לו ... ואנסה לעשות זאת. אבל לא היום ...

תוצאות חיפוש ...

הכנסתי לגוגל - HYPOTONIC PESSONALITY - החיבור הכי משמעותי שקיבלתי הניב את זה : האתר מגדיר שיתוק מוחין - C.P. ואת תת הקבוצות שלו ... i. 'Hypotonia' means 'floppiness' ii. Movement patterns * Movements are slow and not coordinated * Poor balance reactions and protective responses * Legs are usually kept widely apart for balance iii. Cognitive ability and personality * Usually cognitive ability is affected * Have a timid and passive personality

למעלה