אישור על אוטו...

igorderen

New member
אישור על אוטו...

האם כדי לקבל אישור על אוטו פרטי של כמתנדב משא"ז אני צריך להיות בגיל מסוים? מהם התנאים...

Super Go

New member
על האוטו לא... שאתה תנהג בו כן...

לאשר את רכבך לפעילויות אתה יכול כל עוד הרכב עומד בתנאים. אבל נהג הרכב חייב להיות מעל גיל 21, לא נהג חדש, וללא הרשעות תנועה חמורות.

igorderen

New member
אתה בטוח?"

אניי יודע שכדי לקבל רישיון משטרתי אני צריך להיות בן 21 מינימום.? אבל כדי לנהוג באוטו שלי ??

ghost7

New member
נשמע הגיוני. לנהוג ברכב שלך- עניינך.

לנהוג במסגרת פעילות משטרתית- למשטרה כללים משלה. כמו לגבי פעולות אחרות, שבמסגרת פרטית- הן עניינך. במסגרת פעילות משטרתית- כפוף לכללים הפנימיים.

yoni la

New member
אני הבנתי שהנהג אינו חייב להיות בן 21

אבל צריך מישהו מעל 21 שיהיה בסיור. (הביטוח של הרכב אינו קשור למשטרה, אלא הביטוח הרגיל של הרכב - לכן לפני משאז"ור יש לבדוק את כל הביטוחים למינהם) אני אשמח גם לדעת תשובה בעניין, למרות שאנחנו כרגע מבררים זאת מול הרמק"מ

yoni la

New member
ברכב פרטי לא ראיתי שום אזכור בנושא.

אני מברר על הנושא הזה שוב השבוע, מבטיח לחזור עם תשובה בלי נדר.

אם זה רכב פרטי אז לא צריך רישיון נהיגה משטרתי

ככה אני חושבת תברר לגבי הגיל ותחזור

ghost7

New member
ככל שאני זוכר- נכון.

לפחות מתנדב אחד, אצלנו- נהג על הרכב שלו, ב"סיור פרטי". ורק יותר מאוחר הוציא רשיון משטרתי, ועבר לנהוג על ניידות. אבל לגבי שאר הקריטריונים להפעלת רכב פרטי בסיור- הוא בוגר, עם רכב חדיש וכו'.

../images/Emo13.gifנהיגה ברכב פרטי וגיל הנהג

רכב פרטי לסיור-ע"ש המתנדב או באישור בכתב ממי שהרכב על שמו. גיל הנהג-21 לפחות ושאינו נהג חדש.לא צריך רשיון נהיגה משטרתי,אלא רשיון נהיגה אזרחי בלבד.(עוד קריטריונים נדרשים לרכב: לא יותר מ-10 שנים על הכביש,ביטוח מקיף,ללא פרסומות מנקרות עיניים,מצב חיצוני משביע רצון,קיבל אישור שמי ומוסדר מהרמק"מ/מב"ס להפעלת הרכב. רכב משטרתי לסיור- נהג מעל גיל 21 (אלא אם שח"ח ואז הוא יכול להיות גם צעיר יותר).נדרש רשיון נהיגה משטרתי לצד האזרחי,כמובן,ששניהם בתוקף. רכב סוכנות לפעילות- על הנהג להיות בן 24 לפחות(תנאי הכיסוי הביטוחי של הסוכנות).לא נהג חדש. בעל רשיון נהיגה משטרתי לצד האזרחי.כמובן ,ששניהם בתוקף.

yoni la

New member
שאלה לגבי נהג חדש

תאורתית, למה שתהיה בעיה עם נהג חדש? הרי כל תקנות הנהג חדש כולל 2 הנוסעים בטלות אם מדובר ברכב בטחון מסוג כלשהוא. לא?

למעלה