אישור עבודה עבור בנזוג (בעקבות מסר)

een ogenblik

New member
אישור עבודה עבור בנזוג (בעקבות מסר)

נשאלתי משהו לגבי מעבר לבלגיה. כבדרך אגב נשאלתי גם כיצד אפשר לחפש עבודה. כשהבעתי ספקות האם מותר לעבוד, נענתי בכך שאין בעיה, מקום העבודה של בן-הזוג דואג גם לאישור עבודה. להבנתי, בהנחה שאף אחד בני הזוג אינו אזרח אחת ממדינות האיחוד, כדי לעבוד צריך שמעסיק יפעל להשגת אישור עבודה פרטני עבור העובד המסויים הזה עבור המעסיק המסויים הזה. כך גם ציינתי במסר תגובה. מאז לא קיבלתי תשובה, ואני מקווה שלא הטעתי. כאשר זוג, ששניהם בעלי אזרחות ישראלית בלבד, ממתכוון להגר בעקבות מציאת עבודה בבלגיה (או במדינות איחוד אחרות?) על ידי אחד מהם - האם מקום עבודה הזה יכול לדאוג שלשני יהיה אישור לעבוד אם וכאשר ימצא עבודה במקום עבודה אחר?

taliF454

New member
אם הבנתי נכון,זה נקרא באנגלית:

DEPENDENCY VISA וצריך להגיש לזה בקשה בנפרד (כלומר-לא מתקבל האישור הזה באופן אוטומטי כאשר בן הזוג מקבל אישור לעבוד) אמנם אני לא דוגמא טובה לזה,אבל ייתכן שמקום העבודה לקח על עצמו להעסיק גם את הבעל וגם את האשה??? לי הציעו כבר מספר פעמים עבודה במקומות העבודה של בעלי (ונסוגו מהצעתם ברגע שגילו שאני צריכה את עזרתם בהפקת האישור המיוחל)

een ogenblik

New member
וזה נכון לגבי ...?

כי אני במעמד של תלויה ונתמכת. לפני היותנו תושבי קבע, אני יכולה לעבוד רק אם מעסיק יוציא עבורי אישור עבודה ללא קשר לאישי. אבל כשאנחנו הגענו לכאן, רק האיש קיבל ויזה. אני פשוט חוקית כאן ובעלת תעודת זיהוי כאישתו. איני מכירה תהליך של הוצאת ויזה מיוחדת לבן זוג שאינו עובד, אך יהיה מותר לעבוד ברגע שיהגרו.

ArchiTomer

New member
אני לא סגור על החוק החדש

(שיכנס לתוקפו ב-2007 ומגביל את זכויות ההגירה, העבודה וכולי) אבל על פי החוק הנוכחי (לפחות בהולנד). אם אדם מקבל אישורי שהייה ועבודה על סמך בקשת המעביד, הוא ראשי לבקש אשרת שהייה לבן/בת זוגו לאותה תקופה (בתנאי שהוא יכול לכלכל את שניהם). על אשרת השהייה של בן הזוג אין הגבלות פרט לסיום הויזה של מבקש הבקשה (כלומר אם לעובד נגמרת הויזה, הויזה של בן זוגו בטלה איתו). נוצר פה מצב מוזר מעט, שבעל הויזה המקורית קשור למעסיק שלו (למשך שלוש שנים) ובן זוגו - חופשי כפרפר (כלומר לא זקוק לאישורי עבודה). מדינות שונות - חוקים שונים...

למעלה