אישור לרכוב על סוס ללא מלווה/מדריך

yBm555

New member
אישור לרכוב על סוס ללא מלווה/מדריך

אהלן, אני רוצה לצאת לטיולי סוסים לבד. אני שוקל לקנות סוס ורציתי לדעת כמה עולה אחזקה של סוס בחודש? ואם יש איזה קורס שצריך לעשות שמאפשר לך לקחת סוס מחווה ולטייל איתו לבד?

תודה רבה.

jgut

New member
זה יעזור אם תספר מה אתה כן יודע

כבר על סוסים ורכיבה.

בגדול להחזיק סוס עולה כמה אלפי שקלים בחודש. אני מניחה שבממוצע זה 3000 ש"ח.
רוב החוות לא יאפשרו לך פשוט לקחת סוס ולטייל לבד, למעט כמה תנאים ספציפים. אבל כדי שאוכל לפרט עליהם, אני צריכה לדעת קודם מה אתה כן יודע, על מנת שאוכל לפרט מה עוד עליך לעשות כדי להגיע לרמת הרכיבה הנחוצה.

yBm555

New member
תודה.. המשך בפנים

אני לא ככ מבין איך להסביר מה אני יודע.. רכבתי בערך 20 פעמים בחיים אבל אף פעם לא לקחתי שיעורים מסודרים.

jgut

New member
אוקי

אני אתחיל מזה ש20 רכיבות אינן מספיקות גם במקום מסודר.
מה שלדעתי עליך לעשות כדי להגיע לרמה שבה תוכל להגשים את מה שאתה רוצה לעשות זה את המסלול הבא:
1. להתחיל בלקחת שיעורים במקום מסודר. כאשר אתה מסביר מראש מה המטרה שלך (על מנת שיתמקדו בבסיס נכון שיקדם אותך למה שאתה רוצה).
2. אם יש לך אפשרות להתנדב באותו מקום בטפול בסוסים, עשה זאת. זה מלמד המון על בעל החיים ומכין אותך לרכיבה בשטח.
3. אחרי שמי שילמד אותך ירגיש שאתה ברמה מספיק טובה לרכב לבד בחוץ, הייתי ממליצה לך לעשות חצי פנסיון על סוס של מישהו אחר. רצוי בחווה בה למדת, כך שיוכלו להתאים סוס לרמתך. חצי פנסיון זה שלב מומלץ לפני קניית סוס. בו אתה יכול לבדוק על סוס שאינו שלך, האם קניה של סוס מתאימה לך.

יש כמה דברים שהייתי מקפידה עליהם -
1. חווה שמוכנה לתת לך סוס לטיול בחוץ לבד מבלי להכיר אותך ואת רמת הרכיבה שלך - היא אינה חווה אחראית. הייתי נזהרת מאוד מחוות כאלה.
2. תבדוק שהחווה מקפידה איתך על קסדת ראש מתאימה. נושא הבטיחות הוא מאוד חשוב, כי יש לא מעט תאונות שהיו יכולות להימנע. התאונות עם סוסים יכולות להיות קשות ולכן חשוב להקפיד על כללי בטיחות.
3. תראה שהסוסים במקום שאתה בוחר ניריאים מטופלים ובריאים.

אם תכתוב מאיזה אזור אתה בארץ, אולי יהיה לנו המלצות על מקום.
בהצלחה

yBm555

New member
שוב תודה רבה

אני מבנימינה.
חבל שהנושא כ"כ לא ידידותי. אין סיבה שרכיבה על סוסים תהיה שונה מצלילה בים או צניחה חופשית שבהן אתה יכול לעשות קורס ואז אתה מוסמך בתחום. אבל אם אי אפשר אז אי אפשר...

שוב תודה לכולם על התשובות

jgut

New member
יש חווה מומלצת באזור בניימינה

זה לא קשור לידידותי, זה קשור לבטיחות. בניגוד לצלילה או צניחה, אתה תלוי פה בבעל חיים עם רצונות משלו.
אם אתה מעוניין אמסור לך את פרטי החווה במסרים.

giri

New member
לא קשור לידידותי באמת

אני בטוחה שניתן היה לעשות קורס להסמכה בתחום הרכיבה, הבעיה היא שאם היה קורס כזה, סביר שהוא היה מאד ארוך. כפי שכתבה לך jgut, הבעיה העיקרית נובעת מזה שאתה צריך להיות מסוגל להתמודד עם הסוס בכל מצב.
סוסים הם חיות, יש להם רמת הבנה שדומה לפעוט, ששוכנת באופן מצער בתוך בהמה של חצי טון שרירים
בנוסף הם חיה נטרפת, מה שאומר שהם נוחים להבהל, וכשהם נבהלים הם מתפרעים ובורחים ובהחלט מסכנים את חייו של הרוכב, במיוחד אם הוא לא מיומן.
אחותי הגדולה היא מנתחת מוח בהכשרתה. לאורך שנות פעילותה במיון, יצא לה לטפל ולנתח במקרים רבים של פגיעות ראש חמורות כתוצאה מנפילות ברכיבה על סוסים. בדרך כלל מדובר על רוכבי טיולים, ולו רק מאחר ורבים מהרוכבים הללו רוכבים ללא קסדה, בשטח בו יש משטחים קשים לרוב לפגוע בהם במצב של נפילה. כל רוכב נופל במוקדם או במאוחר - בשטח זה הרבה יותר מסוכן מבמגרש, גם לך כרוכב וגם לסוס (שעלול לרוץ במתקפת אמוק ישר אל בין גלגליה של מכונית, מה שסביר שיגמר במוות גם של הסוס וגם של הנוסעים).
כפי שנכתב בהודעה המצויינת השניה של jgut, רוכבים לא מנוסים יוצרים בעיות עם הסוסים שלהם, בדומה לדרך בה בעלים לא מנוסים יוצרים בעיות התנהגות עם כלביהם; הסכנה נמצאת ביחס ישר לנזק שאותה חיה עלולה לגרום. סוס במנוסת בהלה יכול להשליך אותך באותה עוצמה שתאונת אופנוע תשליך אותך, ואתה בדרך כלל פחות ממוגן, ואם אתה בשטח גם אין מי שימצא אותך ויציל אותך. ההכנה הדרושה היא מיומנות מעולה עם סוסים, וזה משהו שאכן לוקח שנים לבנות.

fliperit

New member
כמו שנאמר, אין קשר לידידותיות.

יש הבדל גדול בין רכיבה לצלילה, והוא נובע בראש ובראשונה מכך שברכיבה אתה לא אחראי רק על עצמך, אלא על יצור חי נוסף (הסוס..).
אני, בתור בעלת סוס, בחיים לא אתן את הסוס שלי לאדם שאני לא מכירה, או לאדם שאני מכירה ולא מספיק סומכת עליו, לצאת איתו לבד. סוס הוא לא טרקטורון...

fliperit

New member
אני מציעה לך לקחת שיעורי רכיבה

כי 20 רכיבות, גם עם מדריך טוב מאוד במקום מסודר, אינן מספיקות. בטח ש-20 רכיבות בלי מדריך לא מספיקות.
יצא לי להדריך כמה וכמה רוכבים שבאו ל"שפור סגנון" אחרי שהיו רוכבי טיולים ולא קיבלו הדרכה, ונתקלו בבעיות עם הסוסים שלהם שהם לא ידעו ולא היו מסוגלים לפתור לבד. רק כשהם הגיעו לשיעורים הם הבינו כמה הם לא מבינים, ואיך הם בעצמם יצרו את הבעיות אצל הסוסים שלהם.

אני לא מכירה חווה שתיתן לך לקחת סוס ולרכב עליו לבד. אני אישית, לא הייתי נותנת גם למדריך שאני לא מכירה לקחת סוס ולצאת לבד. לא רק כי אני דואגת לבטיחות שלו, אלא כי אני דואגת לשלום הסוסים

JoIIy Roger

New member
אפשר להתעלק?

אותה שאלה, אבל אני רוצה לרכב עם עוד מישהו (לא מדריך) או לבד.
כמה שיעורים צריך לפני שיוצאים לשטח, לא במצב שסוס הולך בדיוק איפה שהסוס לפניו הולך?

בהנחה שאני ממש לא מעוניינת לקנות סוס.

jgut

New member
אפשר ותשובות לשניכם

זהירות חפירה!
קודם כל מספר השיעורים שצריך משתנה מאדם לאדם בהתאם לקצב ההתקדמות שלו.
בנוסף רמת הרכיבה הנידרשת משתנה כתלות במספר גורמים:
1. האדם הנוסף איתו יוצאים לטיול, במידה וקיים כזה. אם יוצאים לבד, אז נידרשת רמה הרבה יותר גבוהה.
2. הסוס שאיתו יוצאים, עד כמה הוא רגוע, אדיש וממושמע.
3. תנאי השטח אליו יוצאים. הבעיות הן לא רק בתנאי שטח עצמם, אלא גם בסוג ההפרעות בו עלולים להתקל.

למה זה כזה מורכב? לא שאלתם, אבל אפרט בכל זאת (כי זה חשוב).
ההבדל בין רכיבת מגרש לרכיבת שטח מתבטא בכמה גורמים:
1. בשטח ניתקלים ביותר הפרעות לא צפויות. טרקטורונים, משאיות, כלבים - כל אלה גורמים שעלולים להפחיד סוסים ולגרום להם לרוץ\לקפוץ וכו'.
2. במגרש התחום מגודר, כך שלסוסים יש גבול כמה הם יכולים להתפרע בו.
3. המגרש הוא אזור עם חול רך ומסודר, כך שאם נופלים רמת הסיכון נמוכה יותר.
4. את אזור המגרש הסוסים מכירים היטב ונוטים להיבהל בו פחות.
5. למדריך יש יותר שליטה בסיטואציות בתוך המגרש מאשר מחוצה לו.

כל מנת להתמודד עם כל זה, צריך בסיס רכיבה טוב. בסיס רכיבה אומר:
1. לדעת לשבת נכון . זה אחד הדברים הכי חשובים שיש. זה מאפשר לשבת על הסוס מבלי לפול גם כשהוא מתרפע\נבהל. בנוסף ישיבה נכונה במצבי קצה, מאפשרת להרגיע את הסוס, לדחוף אותו קדימה כשצריך וכו'.
2. לדעת לכוון את הסוס לאן שרוצים. זה נשמע טריוויאלי, אבל זה יותר קשה כשהסוס לא רוצה ללכת למקום כלשהו.
3. שליטה במהירות ומקצבים. זה ניראה לי ברור מאליו למה נירצה שסוס יזוז במהירות שאנחנו רוצים.
4. הבנת הפסיכולוגיה של הסוס. ההבנה הזו מאפשרת לרוכב להתמודד עם בעיות חדשות וכו'.

כל הדברים האלה יותר קיצוניים כשמטיילים עם סוס לבד. כי סוס הוא חיית עדר והוא מרגיש יותר בטחון בחברת סוסים אחרים. כשרוצים לטייל לבד צריך לדעת לתת לו את הבטחון הזה באמצעות הרוכב. בנוסף אם קורה משהו, אין מי שיעזור או יקרא לעזרה.

הדברים שכתבתי מבוססים על לא מעט מקרים שראיתי של אנשי טיולים שהגיעו למצבים בעייתיים עם הסוסים שלהם. הרבה פעמים מגיעים אלינו לחווה אנשים שטוענים שהסוס שלהם לא תקין. באורח פלא, כשהמאמן עולה על הסוס, הסוס בסדר גמור (אם לא מיד, אז תוך כמה דקות). מה שקורה זה שאותם רוכבים לא מיומנים מספיק, יוצרים בעיות התנהגות אצל הסוס שלהם. לפעמים בעיות קשות המסכנות את חייהם. במקרים כאלה אנחנו מחזירים אותם לעבודת בסיס. קודם הרוכב עם סוסים אחרים (על מנת להפיג את החששות שלו), אחר כך עם הסוס ה"בעייתי". כדי למנוע מצבים כאלה צריך שיהיה בסיס נכון.

למעלה