אישור להיתר מ-yes

ittayd

New member
אישור להיתר מ-yes

שלום, כחלק מהתהליך לקבלת היתר צריכים להביא אישור מחברת הכבלים ו-yes. מתברר ש-yes דורשים כחלק מהאישור שלהם להיתר ביצוע כל מיני תשתיות בבית. האם זה נשמע הגיוני? ומה אם לא בא לי להתחבר אליהם? הנה החלק הרלוונטי: הצהרת הפונה 1. הנני מתחייב בזאת לבצע תשתית לקליטה לווינית על פי תקנות התכנון והבניה , תקן ת"י 799 ועל פי מפרט והנחיותyes שניתנו לי במעמד זה כולל:  מקום לצלחת בגג לכיוון נקי דרום מערב.  נקודת חיבור הארקה תקנית (כבל נחושת בחתך 16 ממ"ר) בגג קרוב לצלחת, עפ"י המיקום שנקבע בשרטוט.  צינור בעל דופן פנימי חלק בקוטר 23 מ"מ מאזור הצלחת בגג ועד לארון תקשורת בקומה עליונה.  שקע חשמל פעיל, אשר ימוקם בארון התקשורת בקומה עליונה, בפינה השמאלית העליונה.  צינור בעל דופן פנימי חלק בקוטר 23 מ"מ בין הארונות הקומתיים.  צנרת בקוטר 23 מ"מ הפרוסה בצורת כוכב מכל ארון תקשורת קומתי.  הכנת שקע טלפון בצמוד לשקע טלוויזיה. 2. ידוע לי שאי עמידה בביצוע הדרישות הנ"ל ימנעו ממני מקבלת המלצה מטעמה של yes לתעודת גמר עבור המבנה. איתי

omenat

New member
הם לא דורשים ממך לבצע כלום- הם רק נותנים לך

הנחיות לביצוע שלאחריהן לא תוכל לטעון שרצית להתחבר ליס ולא יכלת/ידעת בעיקרון את כל הדרישות הללו אתה תבצע בכל מקרה עם יס או בלעדיה .. בעיקרון אנחנו מאזור פ"ת ולאחר שהחתמנו את הוט ואת יס הסתבר לנו בעת קבלת ההיתר שהיתה מספיקה חתימהרק של אחת מהן אע"פ שבדף ההנחיות היה רשום החתמת שתיהן..

רשר

Well-known member
מנהל
נניח שלא תכין כלום - איך תתחבר?

הרי אניך רוצה שהחוטים ירוצו על הקיר כמו לפני 30 שנה - לכך מיועד צינור 23 מ"מ, אינך רוצה ברק שיכנס לביתך דרך כבל היורד מהצלחת - לכך מיועד חוט הארקה 16 ממ"ר, אינך רוצה לפרוס בחדר כבל מאריך לספק חשמל לאנטנה - לכך מיוע השקע בארון התקשורת (כולם מתקינים שקע בק"ק אך אף אחד לא מכין בק"עליונה אלא אם נדרש ממנו מראש), אינך רוצה לפרוס חוט טלפון לאורך הקיר בין הממיר ושקע הטלפון - לכן צריך נק' טלפון לייד שקע ה TV, כל הדרישות סבירות ועלותן כחלק מבניה נמוכה

ittayd

New member
הדרישות סבירות, אבל למה לחייב זאת לקבלת היתר?

הייתי מצפה שינתן לי אישור מיידי ובו יהיה כתוב שאם לא אעשה ההכנות הרי ש-yes לא מתחייבת שתוכל לחברי. מה שלא ציפיתי זה שכל ההכנות האלו יהוו התחייבות ותנאי להיתר וטופס 4

רשר

Well-known member
מנהל
כולה 4 צינורות 23 מ"מ - כזה רעש?

אינך חייב להכניס לצינור חוט ארקה אם אינך רוצה, אינך חייב להתקין שקע אך הכן לו צינור ללוח החשמל, אינך חייב להכניס כבל TV אך הכן צינור, אתה כן חייב להכין מקום אליו הצינורות יגיעו ושיתאים להתקנת צלחת,

elico55

New member
אתה מפספס את הפואנטה

למה מתירים לכל חבר לאנוס אותך לקיים את הדרישות שלהן ? מה יהיה מחר ? יאפשרו לשאברב להציב תנאים בשביל טופס 4 ? הרי מה זה ? כולה להניח כמה צינורות שלהם בקירות ? תהיה רציני.

כי הדירה תימכר או תושכר יום אחד לא?

ולא מצפים מהקונה העתידי שיבדוק אם יש הארקה תקנית לצלחת כן או לא, אלא שיסתפק בזה שלבית יש טופס 4 אז כנראה שהבניה בסדר.

elico55

New member
מה זה שייך ??

למי אכפת מה יהיה עם הקונה בהמשך ? מי שבונה את ביתו זכאי לבנות אותה כראות עיניו למעט סייגים שקשורים לבטיחות (תקנים למשל) או לאינטרס ציבורי (חובה של דוד מים למשל) ובכל מקרה אסור שהוא יהיה שבוי של כל מיני חברות מסחריות וזה שהבית אמור להימכר זה בעיה של המוכר ושל הקונה. אולי הקונה גם ירצה קולט אדים מעל הכיריים, אז מה נהפוך את זה גם לתנאי לטופס 4 ? אתם רציניים ? ההארקה היחידה שהבונה צריך לדאוג לה הוא למערכת החשמל הקיימת ואם הוא ירצה להתקין מערכות נוספות שדורשות הארקה זו תהיה כבר הבעיה שלו או של מי שירכוש ממנו.

רשר

Well-known member
מנהל
התקן דרש פעם מנורה במרכז התקרה לכל חדר בבית

נו אז היום נדרש גם נקודה סופית ושקעים "כחול אשר על שפת הים" עם ארקת יסוד,,,, מחר ידרשו תנאים נוספים ועם הזמן ישתנו עוד דברים, יש ועדות שאינן דורשות זאת והתוצאות נראות אחר-כך על הקיר, בביתי בצעתי הכנה (4X23) לגג לפני שמישהו חשב על "יס", הם השאירו רק צינור אחד פנוי לעתיד,

elico55

New member
ההבדל הוא עקרוני

והוא שאסור לתת לחברות מסחריות דריסת רגל בנושאים כאלה. זה עניין סטטוטורי מובהק ואסור לתת לאף חברה להתערב לך בתכנון הבית אלא אם כן מדובר בעניין של תיאום הבאת תשתיות עד גבול מגרש למשל כדי למנוע נזקים לתשתיות ברשות הרבים בהמשך הדרך (הוט לצורך העניין). אסור לתת לאף חברה מסחרית ששירותיה אינם הכרח (בשונה מחברת חשמל למשל) לאנוס אותך לבצע בביתך ובחצרך תשתיות לפי דרישתה. זו הנקודה, ולא הצורך בהכנות כאלה או אחרות, זה בכלל לא העניין, הרי ברור שכדאי לעשות הכנות לכל דבר, אבל בין זה לבין לשים אותך בן ערובה של חברה מסחרית המרחק הוא עצום.

רשר

Well-known member
מנהל
זה שנתנו ליס למסור לך את הדרישה זו הבעיה

ההית מרגיש יותר טוב אם זה היה נמסר מטעם משרד ממשלתי בדיוק כמו שאר הדרישות: טלפון(ספק פרטי) חשמל (ספק פרטי) חוזק בטון (ספק פרטי),,,, הדרישות של יס אינן שונות בכלום ממה שתדרש לצורך התקנת צלחת פרטית שתקנה אצל מתקין מדרום ת"א אז למה זה כואב לך שהפנו אותך ליס כדי לקבל את הרשימה??? הרי הכל ממילא מופרט, דרך אגב גם להוט אתה חייב להכין מפרט מלא רק שהוא כבר טובע במפרט של בזק ואינך מרגיש שהוא שם,

ittayd

New member
חוזק בטון אינו בקנה מידה אחת עם יס

יש דרישות שמהותן בטיחות, מהעובדה שמניחים שאנשים יחפפו אם לא יכריחו אותם. הרשויות מתנהגות כמו ההורים של ילד שיודעים טוב יותר. יש דרישות שעיניינן טובת הציבור. כאן הרשויות מיצגות את שכניך ברחוב, בעיר ובמדינה ודואגות לאינטרסים שלהם כל זה לא קשור ל-yes. הם יכולים לתת לי המלצות, הם יכולים להבהיר לי שאם לא אעמוד בהמלצות אז לא אוכל להתחבר בעתיד. מה שאני מתנגד לו זה שהבית שלי יהיה בן ערובה שלהם. שוב, אין כאן עניין בטיחותי, אין כאן אינטרס ציבורי, יש כאן רק אינטרס כלכלי.

elico55

New member
זה בהחלט חלק מהבעיה

זה הפרטה של תהליך הרישוי והפיכה של אזרח לבן ערובה של חברה מסחרית בתהליך הסטטוטורי הזה. אם יחליטו במשרד הפנים לשנות את התקנות ויקבעו דרישות מסויימות, אז מילא, אבל אם מתנים קבלת היתר באישור של חברה מסחרית על קיום הבטחות לפי דרישותיה ממני לביצוע עבודות בתוך ביתי ? לדעתי אין סיכוי שזה היה עומד במבחן בג"ץ. אם יקבלו החלטה (שגויה אבל שרירה) שהכנה ללווין בכל בית זה באינטרס הציבורי אז אין מה לעשות, אבל עד אז, להפוך אותי לבן ערובה של חברה מסחרית ? זו חוצפה ממדרגה ראשונה. אגב, אני לא יודע איך זה עובד היום מבחינת הוצאת היתרים, אבל כשאני בניתי את ביתי לא לפני הרבה שנים לא היה לי שום מגע עם אף חברה גם לא עם בזק או הוט או יס עד שהחלטתי מרצוני להתחבר אליהן ואף אחד לא קבע לי לעשות להם הכנות כאלה או אחרות. והשוואה לבטון בכלל לא לעניין פה מדובר בבטיחות וכבר הדגשתי לפני כן שאני לא מדבר על עניינים שהם קשורים לבטיחות, לאינטרס הציבורי, או כורח קיים כמו עבודה מול חברת חשמל למשל.

רשר

Well-known member
מנהל
אני מקווה שלא תראה צלחת לווין מעופפת

בגלל שלא הכינו מקום נאות והמתקין נאלץ לאלתר התקנה לא בטיחותית, נכון נתנו ליס לקבוע את התקן - כי לא היה מישהו אחר בדיוק כמו חשמל "חח"י" וטלפון -"בזק" רק בגלל שהם היו קודם ואתה כבר נפלת על העניין כגמור אתה מתרגש מהחדש "יס" ועדיין מתעלם מהשותף שלו "הוט" שגם הוא קבע את התקן להתחברות לבית, נסה פעם להוציא תקן בריטי על מוצר ותראה שגם זה הופרט מזמן (30 שנה) וניתם ל"אסטרא" אז מה בגלל זה זה לא תקין? או אצלינו בדיקות אימות איכות בבניה שהופרטו,,,

mr dish

New member
אתה טועה - ומטעה - בקשר למה שכתבת על דרישות

התקן של "יס". מאידך, החברה לא מקבעת את כל צלחותיה בבטון, רוב הצלחות שהותקנו בבתים משותפים, מעוגנות לבסיסי בטון נייד ושניע. לא לגג או למעקה של הבניין. השאר שייך לדרך הורדת הכבל מהגג לתוך הדירה וחלוקת הכבל לחדרים...זה שונה מהנדרש בכבלים.

ניר373

New member
זה שילוב אינטרסים

בעיריה או במועצה האזורית לא רוצים כבלים שירוצו על הקירות החיצוניים במידה ולא תעשה תשתית זה הרי מה שיקרה. יס, אין מה לעשות היא מרוויחה מהסיפור הזה.

למעלה