אישור זכויות

R A V I T 123

New member
אישור זכויות

אנו עומדים בפני רכישת בית פרטי בישוב קטן בשרון. הבית נבנה לפני כ-10 שנים ע"י חברה קבלנית שנסגרה במשך הזמן והבית עדיין לא רשום בטאבו על שם הבעלים. עורכי הדין (שלנו ושל המוכרים) פנו לעורך הדין שמונה ע"י החברה המשכנת שנסגרה ע"מ להוציא אישור זכויות והתחייבות לרישום משכנתא על הנכס, אך הוא מתחמק מהם בתרוצים שונים והעניין נסחב כבר מעל לחודש ימים. עורך הדין של המוכרים כבר ממש מיואש ועורך הדין שלנו מתלונן שהוא עושה את העבודה של שני הצדדים ושזה לא תפקידו להוציא אישור זכויות אלא של עורך הדין של המוכרים, האם זה נכון?. כרגע עורך הדין שלנו בודק אפשרות של רישום בטאבו, נאמר לנו שרישום כזה יכול לעלות 10,000$, על מי יחול התשלום במקרה כזה? למי עוד ניתן לפנות ע"מ להוציא את אישור הזכויות? האם יכול להיות שבאמת אין עם מי לדבר ונאלץ לוותר על רכישת הבית? תודה מראש רוית

בית עם ליקוי ...

בית שנבנה לפני כ-10 שנים ע"י חברה קבלנית שנסגרה ועדיין לא רשום בטאבו על שם הבעלים ... הינו נכס עם ליקוי וערכו נמוך מנכס דומה הרשום כדין. לראיה - הקשיים שיש לכם לקבל אישור זכויות והתחייבות לרישום משכנתא על הנכס. וודאי שהעו"ד שלכם צודק שאין זה מתפקידו להוציא אישור זכויות - זה אחריות של המוכר להמציא אישור זכויות ולאפשר לכם לקבל התחייבות לרישום משכנתא. אין כללים לדעת כמה יכול לעלות הרישום בטאבו, זה תלוי במצב התהליך ובחובות (האבודים) של החברה הקבלנית לרשויות השונות, אשר עלולים למנוע את הרישום או להקשות עליו עד לסילוק החובות - על מי יחולו הוצאות הרישום בטאבו יש לסכם בחוזה. קחו בחשבון שיש סיכוי די גבוה שהבית לא ירשם בטאבו עוד הרבה הרבה זמן (אם בכלל) לכן יש לדאוג לבטחונות מתאימים להתחייבות הזאת. איני חושב שמישהו אחר יכול להוציא את אישור הזכויות - אם היה כזה אני מניח שעורך דינכם כבר היה פונה אליו. כן ... יכול להיות שבאמת אין עם מי לדבר ותאלצו לוותר על רכישת הבית. בכל מקרה גם אם ימצא פיתרון, אני אישית לא הייתי משלם עבורו מחיר מלא כאילו שאין בו כל פגם.

R A V I T 123

New member
תשובה עניינית

אבי, תודה על התשובה העניינית. המחיר הנדרש עבור הבית אכן נמוך משווי השוק אך עד לרגע זה לא הבנו למה, המוכרים לא ציינו שקיימת בעיה כלשהי במכירת הדירה. שוב תודה רוית

למעלה