אישור ועדה ל-ivf בכללית בתל אביב

d2b2

New member
אישור ועדה ל-ivf בכללית בתל אביב

אני מטופלת בועידת קטוביץ' בתל אביב ומחכה כעת לאישור ועדה ל-ivf . אני מחכה כבר שבועיים לאישור . הייתי רוצה לדעת אם יש עוד מטופלות מקטוביץ' וכמה זמן זה לקח לכן ??? אני כבר ממש בעצבים .

צר לי לא מהאיזור - לכן מקפיצה לך!

מזכיר לי עצבים נשכחים

כשגרתי בתל אביב ונזקקתי לשרותי קטוביץ , לקח יותר מחודש לאישור להגיע , אני לא אשכח , כמה פעמים נג'סתי להם , יצאה לי הנשמה
. היום תודה לאל אני במודיעין ופה זה לקח מקסימום שבוע לקבל תשובה מהועדה. כנראה שזה לא משהו מחויב המציאות שזה לוקח כל כך הרבה זמן אלא משהו מעצבן ספציפי שקיים במרפאה הזאת בתל אביב .

רומי 007

New member
לא ספציפית לגבי קטוביץ'

אבל תבדקי אם זה לא קשור איכשהו לעיצומים. ככל הידוע לי ועדת UVF יש כל יום שני בכללית וזה תלוי במהירות שבה המזכירות שולחת את הטפסים שלך. כדאי תמיד להכיר מישהו אישית במזכירות. בד"כ לקח לי כשבועיים לקבל את האישור אבל לפעמים זה היה מזורז ממש תוך 4 ימים.

תמרלה

New member
בעיניני אישורים??????

האם כל אחת צריכה להגיש בקשה ולקבל אישור מהועדה? אם אני בת 40+ יש לי פטור? כמה זמן לוקח עד שמקבלים אישור? ועוד שאלה - אני אחרי הזרעה שנכשלה לצערי והרופא אמר לי לעשות הפסקה חודש אבל אני לא רוצה לחכות חודש! ואם אני כן מחליטה לעשות החודש הפריה , אני חייבת אישור קודם? כי למעשה מחר אני אמורה להתחיל זריקות? אז מה עושים?

תמרלה

New member
בבקשה תעזרו לי שלא אתפוצץ מעצבים|פצ

שאלתי פה לגבי האישורים ולא ענו לי, ובנתיים אמרה לי היום האחות שזה לוקח חודשיים עד שעושים הפריה שאני ובעלי צריכים לעשות כל מיני בדיקות, מה לא עשינו מספיק עד היום???? ולמה אף אחד לא אמר לי שזה לוקח זמן אז הייתי מתחילה את כל הפרוצידורה כבר לפני חודשיים, אולי אני נשמעת לחוצה, אבל אני כבר יומיים בוכה מהאכזבה מההזרעה, ולא רוצה לבזבז את הזמן! אני בת 40+ אז מדוע עכשיו סתם חודש או חודשיים הולכים לאיבוד? והאם כדאי בנתיים עד שיהייו אישורים לעשות עוד פעם הזרעה? או שחייבים לעשות חודש הפסקה מכל ההורמונים שמזריקים? ועוד שאלה - אם אני עושה את זה פרטי זה מקדם תהליכים? אני לא יודעת ממה אני יותר מדוכאת מזה שצריך עכשיו לחכות! או מזה שאני לא בהריון! כנראה נדבקתי בוירוס הדיכי פה בפורום אז תעזרו לי צאת ממנו!

tapuzx

New member
אישורי ivf

לפי מה שנאמר לי, אם אין בעיה ספציפית שדורשת ivf(כמו בעית זרע למשל), קופות החולים דורשות 3 מחזורים של הורמונים (והזרעות) ולא חשוב בת כמה את, ולא חשוב כמה טיפולים עשית בלי הורמונים. מה שכן, לא חייבים לחכות בין טיפול לטיפול. אצלי אחרי 3 טיפולים כאלה (או בעצם כבר בתחילת הטיפול ה-3) הרופא מילא את הטפסים של מכבי והאישור הגיע תוך מספר ימים. אני מניחה שבדיקות הורמונליות ביום ה-3 עשית כבר. את שאר הבדיקות אני עשיתי אחרי שהיה האישור ל ivf. גם בגיל 40+ אפשר להיכנס להריון, וגם מהזרעות - כבר היו מקרים וההורמונים מעלים את הסיכויים, כך שאפשר לשמור על אופטימיות ! בהצלחה!

קליאו

New member
מה זאת אומרת את שאר הבדיקות

עשית אחרי האישור? לא צריך לחכות קודם לתוצאות הבדיקות ואותן לצרף לתיק? לקבלת האישור? אני בכללית תל-אביב.

tapuzx

New member
תשובה

אני במכבי ובטופס בקשה ל ivf ממלאים את מצב הזרע, פרופיל הורמונלי של האישה, ותגובת האישה לטיפול הורמונלי (שהרופא ממלא), וזהו. את שאר הבדיקות דרש בית החולים לפני הטיפול, אבל מבחינת הקופה ברגע שהיו 3 טיפולים עם הורמונים, וגיל מעל 40 זה הספיק. את הטפסים את צריכה לבקש מקופת החולים ולהביא לרופא ואז גם תראי מה צריך לרשום שם. זה לגבי מכבי. לא יודעת אם קופות אחרות דורשות משהו אחר.

d2b2

New member
גם אני עכשיו בהמתנה לאישורי ועדה

וזה בהחלט מעצבן אבל את בהחלט יכולה לבקש מהרופא שלך בחודש ההמתנה לעשות הזרעה על טבעי או אולי רק עם כוריגון ולא חייבים להסכים מיד עם כל הןראה של הרופא . אני ביקשתי מהרופא שלי לעשות החודש הזרעה על טבעי כדי לא לבזבז אותו סתם והוא הסכים . בכל מקרה לא נראה לי הגיוני שאישור ועדה צריך לקחת חודשיים לי זה לוקח הרבה זמן ואמרו לי גג חודש אז אם את רוצה ספרי לי היכן את מטופלת ואנחה אותך מנסיוני אולי אפשר לקצר תהליכים .

תמרלה

New member
איך מקצרים תהליכים?

לא הבנתי למה הכוונה :"לעשות הזרעה על טבעי"? אני לא הסכמתי עם החלטת הרופא -אבל מכיון שהבנתי שלוקח זמן לאישורים אז החודש לפי דרישתי - אני שוב עושה הזרעה! האם אני חיבת לעשות באמת 3 פעמים הזרעה ואז רק עוברים להפריה? אני בכללית אז איך מקצרים תהליכים?

נועם@בת

New member
איזה תהליכים את רוצה לקצר?

אם אין הצדקה לIVF אז עושים הזרעה. הIVF לא בהכרח מקצר שום תהליך ואין טעם להחפז לשם. אם יש הצדקה לIVF בגלל בעית זרע, או חצוצרות סתומות או 3-5 הזרעות עם הורמונים בהם לא הושג הריון מגישים בקשה לועדה. הועדה אמורה להתכנס פעם בשבוע ולדון בבקשות. אני מניחה שבמקרה של עומס או חופש זה יקח שבועיים שלושה. בנתיים את יולה לבקש מהרופא את ההפניה לבדיקות הדם כדי להתחיל מיד עם קבלת האישור. בהצלחה נועם

למעלה