אישור אזרחות

מליוט

New member
אישור אזרחות

אחרי התהליך המייגע להוצאת אזרחות פולנית יש יותר מדי זמן פנוי שאפשר לנצל להוצאת אזרחות לילדים (בני פחות משלוש). אני הבנתי שהתהליך פשוט ובעצם הוא תהליך של אישור אזרחותם (שמגיע להם מתוקף היותם ילדים של אזרח פולני). בשלב הזה אני אסתפק בשלב האזרחות ללא הוצאת דרכון (שאותו צריך לחדש כל שנה עד גיל 5 אאל"ט). למישהו יש ניסיון עם תהליך כזה- איזה מסמכים צריך, עד כמה פשוט לעשות לבד ללא עו"ד והאם שוב אצטרך להגיע בשעות בוקר מוקדמות לשגרירות ולעמוד באותם טורים ארוכים? וכמובן מהן העלויות?

barnashowski

New member
נובע מהאתר שגרירות ש...

מההוראות באתר של שגרירות נובע שצריך: 1) תמצית תעודת לידה של הילד עם אישור אפוסטיל (זה אני חושד יהיה צורך לתרגם לפולנית ולמקם במשרד בפולין). 2) אם אזרחות פולין יש רק לאחד מההורים אז צריך הסכמה להענקת אזרחות להילד, חתומה בדי ההורה השני בפני הקונסול פולני. הבנתי מה טקסט שילדים הם תחת לגיל 16? - אז לא צריך את הסכמתם. 3) וכמובן נדרש אישור שלהורה\ים יש כבר אזרחות. 4) תמונת דרקון ואישור תשלומים כמובן. אשמח לקבל תגובות עם תיקונים מהמומחים עם נסיון.

ברק301

New member
תיקונים...

כתבת שצריך תמונת דרקון פולני הנה אחד : http://en.wikipedia.org/wiki/Smok_Wawelski ובקשר לאזרחות לקטינים צריך : תעודת נישואין פולנית של ההורים, הצהרות שני ההורים על הסכמתם מאושרות ע" י נוטריון או חתומות מול הקונסול ותעודת לידה מתורגמת עם אישור על התרגום

מליוט

New member
תודה,,,

האם הקטין צריך דרכון ישראלי (כתעודה מזהה)? האם אישור האזרחות ניתן במקום או בדואר או שצריך לשוב ולבקר בשגרירות?

barnashowski

New member
אלה שאלות ספציפיות דורשות

פרקטיקה. אני חושב שהקטין לא צריך שם תעודה כי מיצגים אותו ההורים. זמן המתנה זה אותו סיפור - מסמכים עוברים בדיקה ואז שולחים אותם לפולין ואישור מעניק wojewoda - ראש המחוז. לא ככה?

למעלה