אישה נשואה שיש לה זוגיות,ומעוניינת בפירוק שיתוף

benibaml

New member
אישה נשואה שיש לה זוגיות,ומעוניינת בפירוק שיתוף

שלום

אחותי היחידה היא אישה נשואה לגבר שגדול ממנה ב 23 שנים
כל החיים הוא דאג רק להשפיל אותה ואת כבודה,אך לא החסיר ממנה כסף.
היא החליטה לפני שבוע,להתגרש מבעלה וגם עזבה את הבית ומתגוררת אצל אמא שלה.יש לה אפשרות לקבל תצהירים מכמה חברים כולל מורה מחנכת מבה'ס של ילדיה,שבשנים שהיו קטנים,היא היתה היחידה שטיפלה בהם במסירות אין קץ. לבני הזוג יש 2 בנות,אחת בת 26 והשניה בת 19 שמשרתת בצבא עדיין.
יש לאחותי חבר כבר חודשיים ובעלה יודע מהענין. היא טוענת שבנסיבות שבהן היא חיה איתו בחסך ריגשי ומיני יותר מ 9 שנים,אין לה מה להסתיר.
הדבר היחידי שיש לבעלה,זה רק תמונה של החבר עם אחותי,מחובקים.

אצלה בפרופיל הכל נקי מתמונות וגם אצל החבר,חוץ מתמונה אחת אצלו של שניהם יחד.חוץ מהדירה יש רכב שרשום על שמה ולבעלה מונית רשומה על שמו.

היא מעוניינת בפירוק שיתוף בדירה ששייכת להם ללא משכנתא כבר בערך 15 שנה,והדירה רשומה בטאבו 50 אחוז על שם כל אחד מבני הזוג.
נתון נוסף-אחותי לא ממהרת לקבל גט אבל בהחלט מעוניינת לחיות עם החבר שלה תחת קורת גג אחת.

היא מעוניינת לשאול מה ההשלכות שיש לתמונה ההיא בפייסבוק על הגירושין ועל פירוק השיתןף בנכס המשותף ? אנחנו יודעים שפירוק נכס הוא נגזרת של חוק המקרקעין,ושהוא לא קשור לגירושין,אבל מעוניינים לדעת מה ההשלכות של הקשר שיש לה,על מכירת הדירה וחלוקת הרכוש?

תודה רבה
 
שום קשר

זה יכול להשפיע על כתובה ומזונות אישה (שגם כך לא שכיחים במיוחד היום).

אין שום סיבה שישפיע על חלוקת הרכוש , אלא אם הם חתמו על הסכם ממון טרום הנישואין שמחריג מצבים כאלה
 

שילה1

New member
ישפיע על חלוקת רכוש אם הם מפרקים דרך הרבנות

בכל מקרה-היום מחייבים 4 שעות במרכז לישוב סכסוכים,טרום הגשת תביעות כאלו ואחרות.
עדיף-המרכז שליד בית המשפט למשפחה.
 
לפי בג"צ - גם לא

בג"צ הפך פסיקות של בית הדין הרבני בהן נשללו זכויות ברכוש מהצד "הבוגד".
 

שילה1

New member
לגבי מי שהיה לו זמן,כסף רב ואומץ

להגיע לבג"צ.אין זה פשוט.
 
פסיקה עקרונית של בג"צ הופכת לקו מנחה

באופן כללי בג"צ אינו משמש ערכאת ערעור של בתי הדין הרבנים. ברגע שהוא מחליט לדון בעתירה, כוחה הוא מעבר למקרה הפרטי.
זה לא אומר שעכשיו כל פעם יהיה צורך לפנות לבג"צ בסוגיה דומה.
 

benibaml

New member
תודה רבה לך לתגובות.

האם יש לך איזה מקור,אפילו אחד לפסק דין של בהמ'ש העליון שקבע שאין למוסד הדתי זכות להתערב בזכויות רכושיות ?
אני סקרן לכך מאד
תודה לך
 

benibaml

New member
איזו מהירות ויעילות,אני מודה לך מאד-אכנס לקרוא


 
השפעת קשר מחוץ לנישואין על חלוקת הרכוש

שלום רב,

קיומו של קשר מחוץ לנישואין לא פוגע עקרונית בזכויותיה הרכושיות של האישה. מחצית הדירה רשומה על שמה וזה שלה בכל מקרה. עם זאת, אם הדבר יוכח היא עלולה להפסיד את הכתובה, ככל שהיא זכאית לה.
הבעיה היא שאם אין הסכם בין הצדדים, כדי לממש את זכויותיה בעלה יכול לעשות תרגילים שונים כדי לעכב את המימוש.
לא ניתן לפרט כאן הכל, אבל יש חשיבות רבה לשאלה מי מגיש ראשון בקשה ליישוב סכסוך. ההמלצה החמה היא לפנות במהירות לייעוץ משפטי מקצועי.
 
למעלה