אישה יפת תואר

אישה יפת תואר

כרגע עזב את דירתי ידיד שלי, חוזר בתשובה, אנחנו בדרך הפוכה אחד מהשניה רק שהוא לא ממש שם לב לזה. בסוף כל פגישה הוא טורח לתת איזה שהוא ´וורט´ כדי לא להרגיש שהוא סתם שרף דקות יקרות בלי לעשות בהם משהו מועיל, לעולם הבא, כמובן. אז הוא אמר שבפרשת השבוע, פרשת כי תצא, יש את הנושא של אישה יפת תואר, והוא הקביל את היציאה למלחמה למלחמה נגד יצר הרע ואת האישה יפת התואר לתורה שהנער בן השלוש עשרה שובה אותה ולוקח אותה לו לאישה בלה, בלה, בלה בהמשך כתוב שאם הוא מאס בה הוא צריך לשלח אותה לחופשי (או משהו כזה) אבל לא למכור אותה בכסף, והוא הסביר שלא צריך למכור את התורה תמורת כסף לדוגמא, אם יש לאדם חנות והוא משאיר אותה פתוחה יותר זמן מהרגיל במקום ללמוד בזמן הזה, אז הוא כאילו ´מוכר´ את התורה. אני הבנתי את הפירוש הזה קצת אחרת, ואמרתי לי שאני מבינה שהאדם יכול לנטוש את התורה אם הוא לא חפץ בה, עניין הכסף הוא שהאדם לא יצטרך ´לשלם´ [להיענש] על כך שהוא נוטש אותה. יש לציין שהבחור היה בהלם מעצם העלאת הרעיון שלי [הוא בחור אינטלגנט בדרך כלל] הוא התבלבל, חשב קצת ואמר שאין לו תשובה. לפחות יצאתי עם מצב רוח טוב מהוורט השבועי...

מצא ברו חטוב

אני לא מכירה את ברו החטוב ואני לא יודעת מי מצא אותו, אבל אומרים על העניין אחלה. אין תשובה זאת תשובה מצויינת! [הוא נשמע אינטלגנט]
>ספל חמאה אפילו לא צינית<

למעלה