אירלנד

yayou

New member
הערה

לדעתי השם Ring Of Carry מתייחס רק לקטע כביש שמתחיל ב- Cork וממשיך לחופי הצוקים עד לנקודה מסויימת במפרץ שבמערב אירלנד ולא לכל המסלול מדבלין וחזרה. המסלול אגב מדהים ביופיו. בצוקים שלירון ציין/ה חובה חובה חובה לשכב על הרצפה כשהפנים מביטות מקצה הצוק , חוויה מפחידה למדי... (כמובן שיש שלטי אזהרה רבים שאומרים שאסור לעשות זאת אבל כמו שתראו לא רק הישראלים מתעלמים מהם - אבל תזהרו!)

מנסיון,זה מלחיץ לאללה...

יותר מלחיץ מלנשק את ה"בלארני סטון"... מי שכבר עושה את זה אז ממש בזהירות..אני בטוחה שהאוקיינוס שלמטה כבר פגש מקרוב כמה מטיילים לא זהירים... מומלץ גם לשמוע קצת אגדות על המקום כמו הסיפור על האשה שקפצה והרוח החזירה אותה למעלה (אפילו להתאבד כבר לא נותנים בשקט
)

GravyTrain

New member
אירלנד

שלום. אני מתכנן יחד עם חבר שלי טיול לפני הגיוס באירלנד. טיול רגלי, שעיקרו דווקא בכפרים ולא בערים. הבעיה היא שאנחנו בנתיים רוצים אבל לא יודעים על טיולים כאלה או אפשרויות. למישהו יש המלצה לגבי טיול מסוים או איזור? תודה רבה עמית

yayou

New member
אח, אירלנד...

מה בדיוק אתה מחפש: טיול מאורגן או טיול עצמאי? רכבות/ אוטובוסים/ או רכב (בעייתי קצת מבחינת הגיל) ? למתי מתוכנן הטיול ולכמה זמן? מה התקציב? אחלה יעד בחרתם!

GravyTrain

New member
טיול עצמאי:

התקציב לא גדול ומתבסס ברובו על כך שאנחנו נסתפק במינימלי ( ההגיוני, כמובן ). הזמן הוא לא קבוע אך מינוס פלוס 10 ימים או שבועיים... אנחנו מקווים לטיול בעיקר רגלי ( אפילו בסגנון של מאכסנייה לאכסנייה או כל דבר דומה ). כמו שאמרתי הבעיה היא בעיקר שאנחנו לא מכירים מספיק טוב את אירלנד בשביל לתכנן לפרטים כאלה... לאט לאט אנחנו לולמדים ולבסוף נבחר מסלול... אני יודע שזה אחלה של יעד - כבר מסיום היסודי אני חולם עליו ( רק חבל שגם לא תכננתי אותו כי אז זה היה חוסך קצת זמן
). תודה על כל פנים

sela v

New member
קראת

את השרשור הבא על אירלנד? בשרשור זה מוסבר על אוטובוס לתרמילאים. אם לא מכירים, אתה יכול לקנות ספר על אירלנד. לי יש את הלונלי פלנט על אירלנד שהוא מאד טוב. אני מאד אהבתי את האזור צפונית ל-Galway, אזור Connemara, שאני הייתי שם בשל מחלת הפה והטלפיים היה אסור ללכת בגבעות ברגל, אבל ממה שראיתי מנסיעה באוטו גם ההרים/גבעות וגם אזור החוף מאד יפה. אלו כפרים קטנים, שכמעט ויד האדם לא הרסה את הטבע. עוד מקום מעניין הם הקברים צפונית לדבלין בשם Newgrange. כל אזור מרכז אירלנד מדבלין עד ל-Galway לא כל כך מעניין.

yayou

New member
אירלנד

הי, קודם כל - לדעתי כל היופי בלטייל הוא לגלות מקומות חדשים ולכן העובדה שאתם לא ממש מכירים את אירלנד היא דווקא יתרון בעיני... מבחינת המסלול, ב- 10 ימים או שבועיים אתם תאלצו לבחור בין חלקה הדרומי של אירלנד, או חלקה הצפוני של אירלנד (במסלול השני אפשר לשלב גם את צפון אירלנד). אני מכירה בעיקר את החלק הדרומי, שהוא מקסים בעיני. אנשים ונופים מדהימים. אני חושבת שלטייל באירלנד רק ברכבות קצת מפספס את אירלנד, ולכן כדאי לכם לנסוע בין הערים ברכבות (למשל: דבלין - קילקני - קורק - לימריק) ומכל עיר לצאת לסיורים רגליים / אופניים / סוסים. אנחנו למשל יצאנו לטיולי סוסים ואופניים והיה מדהים! לגבי הרכבות , יש כרטיס חופשי לארבעה ימי נסיעה באירלנד במשך שבועיים שיוצא אולי יותר זול. שווה לבדוק! ראה קישורים מצורפים...

למעלה