אירועי חנוכה

האם תשלחו את ילדכם (או תלוו אותם) לאירועי החנוכה, בצל הוריאנט הדרום אפריקאי?

• כן

Votes: 2 40.0%
  • לא

Votes: 2 40.0%
  • תלוי בנתונים שייחשפו בפני עד למועד ההחלטה

Votes: 1 20.0%

• Total voters
    5

dory30

Well-known member
אם אתם הורים לילדים, זה רלוונטי במיוחד עבורכם. עבור בני המזל שלא (כמוני), אפשר לענות בנדמה לי.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם אתם הורים לילדים, זה רלוונטי במיוחד עבורכם. עבור בני המזל שלא (כמוני), אפשר לענות בנדמה לי.
מסכנים אלה שאין להם ילדים. נקווה ונתפלל שזה לא יישאר כך.

לעניין השאלה, אין לי שום חשש מיוחד לשלוח את הילדים לאירועים, כמובן בכפוף לכך שאלה מתנהלים על-פי התו הירוק.

dory30

Well-known member
גם לא הייתי שולח אותם "רק" עם הווריאנטים הקודמים.
זה עניין של ניהול סיכונים. אותי ההורים הזהירו בשנות ה-20 לא לנסוע לדרום אמריקה, כי מדובר במדינות עולם שלישי. בלי קשר, לא נטיתי לכך.

דיברגנט חדש

Well-known member
זה עניין של ניהול סיכונים.
גם כך סלדתי מההמוניות ומהמסחרה של אירועי חנוכה, מעדיף להוציא אותם לחיק הטבע, לים באוויר הפתוח מבלי להיות סחיט וזה עוד ללא קשר לקורונה.
להגיע למקומות האלו של יד אליהו, או היכל מנורה (איך שתעדיף לקרוא לו :)), זה לשחק ברולטה רוסית.
אותי ההורים הזהירו בשנות ה-20 לא לנסוע לדרום אמריקה, כי מדובר במדינות עולם שלישי. בלי קשר, לא נטיתי לכך.
רק חלקים מדרא"מ הן מדינות עולם שלישי, כמו בוליביה, פרו ואקוודור.
צ'ילה וארגנטינה הן מערביות לכל דבר.
בברזיל חלק כך וחלק כך.

חוץ מזה, לנסוע לטייל במדינות עולם שלישי, נותן לך פרספקטיבה אחרת של החיים, להעריך את מה שיש לך, לגלות תרבות אחרת וכמובן להיות קסום מהנופים המרהיבים שיש שם.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
חוץ מזה, לנסוע לטייל במדינות עולם שלישי, נותן לך פרספקטיבה אחרת של החיים, להעריך את מה שיש לך, לגלות תרבות אחרת וכמובן להיות קסום מהנופים המרהיבים שיש שם.
אם אתה חוזר בחתיכה אחת, מובן. לצד זאת, רוסי לשעבר הזהיר אותי לא להגיע לרוסיה. לדבריו, אם יצאת מהבית יש סיכוי של 40-50 אחוז שלא תחזור בחיים.

דיברגנט חדש

Well-known member
אם אתה חוזר בחתיכה אחת, מובן. לצד זאת, רוסי לשעבר הזהיר אותי לא להגיע לרוסיה. לדבריו, אם יצאת מהבית יש סיכוי של 40-50 אחוז שלא תחזור בחיים.
אני אגלה לך סוד, אם תשאל מישהו בחו"ל על ישראל, הוא גם יחשוב כך, שכל הזמן מתפוצצים פה וסכנת נפשות להיות כאן.

בינינו ואל תספר לאף אחד, הרגשתי שם יותר בטוח מאשר כאן, לרבות במקומות היותר מסוכנים של ה"הארלם" הברזילאי.

PrivateBaldrick

Active member
אני אגלה לך סוד, אם תשאל מישהו בחו"ל על ישראל, הוא גם יחשוב כך, שכל הזמן מתפוצצים פה וסכנת נפשות להיות כאן.

מזכיר לי כשהייתי באירלנד לפני כ15 שנים, וציינתי בשיחה משפחתית שאני למחרת נוסע לכמה ימים לבלפסט והסביבה, וקיבלתי מהם "תזהר זה מסוכן", כשבשנים שלפני, על כל הרוג אחד בפיגוע שם, נהרגו איזה 50 בפיגועים בארץ.

PrivateBaldrick

Active member
העולם גדול ויפה, הכל שאלה של האם לוקחים סיכונים. מיליונים נוסעים לטייל בדרום אמריקה, או רוסיה, בלי פחד ובלי להיות בסכנה.
יש הבדל בין לטייל במצ'ו פיצ'ו,טראק מסודר באקוודור או במונטבידאו, לבין ללכת לבד בלילה בפאבלה בברזיל או לצאת לטראק באיזה יער שורץ סינדיקטי סמים בבוליביה.

לפני כ3 שנים נסעתי עם אשתי למרוקו, רצה המזל וכשהיינו במרקש הגיעה הפעם הראשונה (והיחידה שלנו) עד כה בחו"ל, שהייתי חולה ברמה שאני לא מסוגל לזוז כמעט וחייב רופא. הגיע רופא טוב לחדרנו, מצאנו שליח שילך להביא לי את התרופות שהוא רשם, והכל היה בדיוק כאילו הייתי חולה במדינה מערבית ולא במרוקו. אז בכל המדינות האלה, פשוט צריך לדעת איך להתנהל נכון, לא להמנע בכל מחיר.

אגב, עדיין לא טיילתי בדרום אמריקה (מקווה שזה ישתנה בקרוב) וכבר טיילתי פעמיים ברוסיה שהוזכרה פה בלי שום פחד ובלי "סיכוי של 40-50 אחוז שלא אחזור"

dory30

Well-known member
הרוסי לשעבר, שכיום חי בסין, היה איש צבא שידע בדיוק מה קורה במולדתו- לכל הפחות בסנט פטרסבורג.

PrivateBaldrick

Active member
הרוסי לשעבר, שכיום חי בסין, היה איש צבא שידע בדיוק מה קורה במולדתו- לכל הפחות בסנט פטרסבורג.
רוסיה כבר מזמן לא דמוקרטיה, ולא נראית כמו מקום טוב במיוחד לחיות בו. אבל לא הרגשתי שום בעיה כתייר להסתובב בחופשיות בסנט פטרסבורג, בלי שום סכנה.

למעלה