אירוניה

oneman2

New member
אירוניה

אתם לא חושבים שזה אירוני, שהתוכנית שמסמלת יותר מכל את הטמטום והרדידות התרבותית במדינה הזאת, ובעצם הטמטום והרדידות בארץ הזו בכל תחום אחר, נקראת דווקא על שמו של "האח הגדול"? אנחנו ממשמשתעבדים לתרבות "האח הגדול", לנתק את המוח, לא לחשוב, לא להתאמץ יותר מדי, רק לשבת מול הטלוויזיה ולראות חבורת אנשים כמוני וכמוך (אם לא טיפשים יותר) כאילו חיה את חייה כרגיל מול המצלמות.. לאהות את מה שדוחפים לנו בכפית... איפה החכמים הגדולים שאמרו שהספר הזה לא אקטואלי? שהוא מתייחס רק לעולם הקומוניסטי?

tweeg

New member
לדעתי זה עצוב

לקחת ספר ברמה כזאת,ולהשתמש בו בשביל זה?ביזוי גמור של הסופר והספר אני בטוח שארוואל מתהפך בקיברו(ואני מקווה שאני לא מספיד אותו סתם) אני לא חושב ששיטחיות הטלווזיונית היא משהו חדש,כל תקופה הטלווזיה מתאימה את עצמה לאנשים שרואים אותה,תקרא את הערך על meme בויקי האח הגדול זה רק שיקוף של האנשים בארץ לעומת זאת יש אחוז גדול שלא רואה את זה,וביקורות חריפות בכל מקום אני לא רואה הבדל בין זה להרבה סדרות אחרות (במיוחד החפרפרת,הראילטי הכי טוב שראיתי,למרות שאולי היא הייתה גרוע,הייתי קטן) תחשוב שאנשים רואים טלווזיה בערך שעתיים ביום,זה סה"כ זמן להירגע ולנקות את המוח לדעתי זה לא אומר כלום על החברה,פעם היו הולכים לעשן בקרנות רחוב במקום(ציטוט,ה"פ 7) זה נראה לך יותר ערכי?לא זה פשוט בולט לעין לא משנה איך החברה תראה,תמיד פעם היה יותר טוב פעם אנשים היו יותר ערכיים,היה יותר טוב בעולם,הטכנלוגיה הזמן והקידמה הורסים את הכל בלה בלה בלה בלה

yaakii

New member
הראש שלי נקי בלי טלויזיה ובלי עישון..

ואני בטוח ששל כל אחד יכול להיות.

tweeg

New member
אממ

אתה תופס את זה כדברים רעים?איך הטלווזיה נחותה מכל תחביב אחר? למה הראש שלי צריך להיות נקי ממנה?

yaakii

New member
נראה לי שגם אתה חושב ככה:

"תחשוב שאנשים רואים טלווזיה בערך שעתיים ביום,זה סה"כ זמן להירגע ולנקות את המוח" אהת בעצמך התייחסת אל הטלויזיה כמשהו שכדאי רק כדי לנקות את הראש. ואני בהחלט תופס אותם כדברים רעים: טלויזיה-רואים מה שיש בלי יותר מדי יכולת עצמית להפסיק כשצריך ב. מלאה בפרסומות ג. ממכרת סיגריות-לא בריא ב. ממכר ג. המון כסף

tweeg

New member
תגובה

א.אני לא רואה טלווזיה,אני רואה סדרות נבחרות במחשב ואני לא חושב שראיתי סדרה חסרת משמעות (מתחלק לשתיים,סדרות רציניות,רובם מד"ב,יופי של חשיבה,וקומדיות,כי צחוק יפה לבריאות,וזה כיף) הבעיה היא לא הטלווזיה אלא אנשים מטומטמים שלא יכולים לשלוט בעצמם וזה בעיה שלהם במחשב אין פרסומות ממכרת זה יחסי,ספרים זה לא ממכר?לשחק כדורגל זה לא ממכר? כל דבר שכיף לעשות אותו,טבע האדם לעשות אותו עוד פעם,וזה כולל הכל אין שום דבר נעלה בקריאת ספרים על ראית טלווזיה,כל עוד התוכן איכותי ובניגוד להשמצות חסרות בסיס,יש תכנים איכותיים בטלווזיה ובקולנוע סיגריות אכן ממכרות,ואכן המון כסף אבל הרבה תחביבים עולים המון כסף(אודיופיליה למשל) זה לא הופך אותם לרעים והתמכרות זה אכן בעיה,אבל עצם ההתמכרות לא הופך משהו לרעה (אם סגריה היתה בריאה,היתה לך בעיה עם זה שהיא ממכרת?)

Dragonaut

New member
טלוויזיה זה בריא?

זה שאין תלות פיזית, לא אומר שאין תלות. נתקלתי במישהי שהתמכרה לאינטרנט, ברמה קצת מטרידה. זה הוביל להתמוטטות עצבים, ומאז היא העלתה משהו כמו 200 ק"ג, פיתחה אגורפוביה קשה וחיסלה לעצמה כל סיכוי לקריירה. בריא? אפשר לפגום בבריאות הפיזית והנפשית עם אינספור דרכים, לדעתי עדיף כבר לעשות את זה עם מה שבאמת עושה לך טוב.

guss66

New member
אני הפסקתי לראות תוכניות ריאלטי

התחלתי להבין שהכל מכור וממוסחר, הבנתי שאני עוד פראייר שמכניס לערוץ הזה ולתוכנית ה'אמיתית' הזאת לכאורה שכולה מבויימת עוד כסף. אני מעדיף לראות סדרות שאני יודע שהן לא אמיתית(נמלטים, גיבורים), מאשר סדרות שאמורות להיות אמיתיות. חוץ מזה, ריאלטי זה כבר נדוש.

yaakii

New member
נצל``ש. מאיפה הגיע הקטע הזה ששללב

יש צורה כזאת: /tapuzforum/images/emo23.gif? סתם עיגול לא מספיק מגניב..?

tweeg

New member
ידעתי את זה פעם

אני חושב שזה מצווארים של ברבורים,"בזמן נשיקה" ויקי says אבל זה לא נשמע לי משכנע כ"כ,זה תפס יותר מדי חזק בשביל סיבה קלושה כזאת

DevArea

New member
יש כמה הערכות

אחת מההערכות המקובלות, שמובעת גם ב"תצפית על גוף האדם" של דסמונד מוריס, היא שמקור הצורה הוא באיבר המין הנשי.

Shira Esther

New member
זה בדיוק

מה שדיברתי עליו לפני כמה ימים.. די עצוב לי שכשאומרים לאנשים 'האח הגדול'- על זה הם חושבים. כשאומרים לאנשים הישרדות- הם חושבים על מרינה. אני לא חושבת שאפשר לטעון שהתקשורת היא עריץ, משום שאלה שמספקים לה את הדלק להמשיך לשלוט הם אנחנו. וכנראה שהחלטנו החלטה קולקטיבית להתטמטם. לא מזמן כתבתי על זה רשומה בבלוג שלי

Just Hadar

New member
אירוני מתמיד

אלא שבניגוד לאח הגדול של אורוול, שנוכח בכל מקום (בשלטים וכרזות, בתודעה) אבל כבן אדם אמיתי אין לו משמעתו-הוא סמל, האנשים שמעצבים את פני התרבות בישראל בתוכניות ריאליטי זבליות ובעצם אחראים על התודעה שלנו (לפחות של אלה שצופים בטלויזיה, אני הפסקתי וזה ממש לא חסר לי...) ועל הטמטום הכללי, עושים זאת באופן מוחשי ביותר בלי שנראה את הפנים שלהם בכל פינה...(וגם עושים מזה אחלה כסף) ולסיום, ניסוי-קחו כיתת תיכון אקראית, ובידקו כמה תלמידים קראו את 1984, אח"כ בידקו כמה מהם צופים בתוכנית הטלויזיה "האח הגדול" התוצאות יהיו עצובות.

למעלה