אירוח בתאריך ה 24/3/03

מתנדב

New member
אירוח בתאריך ה 24/3/03

בתאריך הנ"ל יהיה אירוח בפורום (ע"י גולש שדאג לנו לאירוח, ועל כך תודתי נתונה לאותו גולש שדאג לנו לאירוח), האירוח יהיה ע"י קמב"צ זק"א הרב יהודה משי זהב, אשר הקים את יחידת זק"א, וכמובן כל עבודתם של אנשי היחידה זו עבודת קודש "חסד של אמת"... קמב"צ זק"א יענה לכם על שאלותיכם, בשיתוף פעולה של זק"א יחד עם משטרת ישראל, והכנה למלחמה... מקווה לראותכם בתאריך הנ"ל, בשעה 19:00...

ה דרומי

New member
שאלה מה שייך זק"א למשא"ז.

לא שאני שולל את זה אבל נדמה לי יש להם פורום שיתאים יותר .? נו שויין שהיה.

ה דרומי

New member
אבל זה בגלל כול נושא הביטוח?

זה למה הם משא"ז. חוץ מזה מה הם יכולם לתרום למתנדב קלאסי\נוער לדוגמה. נ.בkיציק אני במרכז אתה יודע איפה.

מתנדב

New member
ה דרומי, זה בדיוק כפי שkיציק לוי

כתב, כל מתנדבי זק"א הם גם מתנדבים במשא"ז, ואין כל קשר לנושא הביטוח, זו הדרישה של המשטרה....

../images/Emo13.gifקצת מידע על זק"א...

כמענה לחלק מהתהיות ובטרם תארחו את אורחיכם בנושא,להלן מספר פרטים רלוונטים בנושא. 1.לזק"א(זיהוי קורבנות אסון),אמנם קוראים בשם זה,אך תפקידם הינו לאסוף חלקי גופות תוך שמירה על כבוד המת. 2.קיימת עמותה רשומה שנקראת-"זק"א-חסד של אמת",שמר משי-זהב נימנה עם אנשיה וקיימות יחידות זק"א-משא"ז:6 יחידות,בפריסה לכל מחוז.סה"כ כ-660 מתנדבים,רובם ככולם מהמגזר החרדי,שעושים עבודת קודש.לכל יחידת זק"א מחוזית יש מפקד מתנדב-אין מפקד או קמב"ץ-על לכלל היחידות.הגורם האחראי עליהם ברמה ארצית הינו האק"מ(אגף קהילה ומש"אז,שאני נימנית על כוחותיו). 3.זק"א משא"ז,הינם מן הסתם מתנדבי מש"אז,והחשיבות הינה לא רק בהיבט הביטוחי,אלא משום שהגורם האחראי על זירות ארוע הינו,משטרת ישראל ורק מי שנימנה על כוחות מ"י,לרבות תעודת מעבר(תעודה המאשרת כניסה לזירת ארוע)-יכול להיכנס לזירה. לצערי,בעת פיגועים,לא תמיד נישמרת הזירה כנידרש ואז נכנסים אנשים שמקומם אינו שם. 4.מתנדבי זק"א-משא"ז מונחים ע"י מז"פ בתחום המיקצועי בזירה וע"י הרבנים המחוזיים והמקובלים בקהילותיהם בהיבט ההילכתי. 5.מאחר והמחזות והמראות,להם עדים המתנדבים הללו-הם עוברים סדנאות דיבוב עם פסיכולוגים במשטרה. 6.כל שנה,משרד הפנים מקצה תקציב לרכישת האמצעים הנידרשים להם לפעילותם(כפפות חד פעמיות,ניילונים,שפכטלים,סבונים,סמרטוטים וכו וכו). אלה היו 60 שניות על זק"א-מש"אז. יודית

למעלה