אירוח בנושא רצפת האגן-ענבל בן דרור

liron1412

New member
שלום ענבל

תודה מראש על זמנך. אני בת 28 הריון ראשון שבוע 30. מזה כשבועיים שלושה אני מרגישה לחץ באיזור המפשעה/ איבר המין מדי פעם. זה קורה בעיקר כשאני יושבת (למשל בשירותים, או ישיבה "זרוקה" עם רגליים פשוקות או מכופפות, ישיבה מזרחית). התחושה היא של לחץ חזק כלפי מטה באיזור איבר המין, לפעמים עד כדי שמרגיש כאילו הוא הולך "להתפוצץ". השאלה שלי היא עד כמה זה קשור לחוזק רצפת האגן? האם זו תופעה נורמלית? האם עלי להתייעץ עם רופא? באם זה קשור לתחומך- מה אני יכולה לעשות על מנת להקל על התופעה ולמנוע נזק או הדרדרות? תודה מראש

תשובה

קשה לדעת ללא בדיקה. סליחה, אבל זמני תם ואני חייבת לזוז. נהניתי לבקר, מוזמנות לפנות אלי ישירות במייל או בטלפון בכל שאלה, בהצלחה לכולכן!! ענבל בן-דרור 054-4937931 [email protected]

../images/Emo41.gifהאירוח נדחה ליום שלישי הקרוב

באותן השעות. אני אצרף את השרשור הזה לפתיחת השרשור ביום שלישי, וענבל תענה קודם כל על השאלות שנשאלו כאן. סליחה על שינוי...

חופית121

New member
שאלה

היי, אני סובלת מ"וסטיבוליטיס" ונמצאת כרגע בהריון ראשון. מה יקרה לי בזמן הלידה בגלל הוסטיבוליטיס? והאם רצוי להתחיל לעשות תרגילי חיזוק רצפת האגן? והאם זה עלול להקדים לידה? תודה

תשובה

ווסטיבוליטיס לא קשור להקדמת הלידה. הטיפול דווקא צריך להיות מכוון יותר להרפיית רצפת האגן ופחות לחיזוק, אבל לא רק. מאוד כדאי לגשת לפיזיותרפיסטית מומחית בתחום ולטפל בבעיה לפני הלידה. בהצלחה - ענבל.

momm

New member
שאלה

אני בשבוע 15 וכל פעם שאני מתעטשת בעמידה או שכיבה יוצא לי מעט פיפי לתחתונים. זה לא היה קיים לפני ההריון הזה. זה הריון שני ולא נתקלתי בתופעה בהריון הראשון. מה ניתן לעשות ?

אופירהק

New member
מצטרפת לאותה שאלה

גם אצלי זה ככה כשאני מתעטשת, ולפעמים זה ממש לא נעים כי זה יותר מטיפה אחת או שתיים.

ליאת 37

New member
שיקום רצפת האגן בזמן הריון

ילדתי לפני כשנה ובעקבות הלידה סבלתי מצניחת שלפוחית השתן. התחלתי בטיפול שיקום בביופידבק בערך שבעה חודשים אחרי הלידה, אבל הפסקתי אחרי מספר פגישות בעקבות כניסה להריון. האם יש טעם לחזור לטיפולים האלה בזמן ההריון, או עדיף לחכות ללידה (שבטח תפיל ת'רצפה לגמרי) ולשקם הכל אחרי כן?

lavendula

New member
לגבי הלידה הבאה...

הייתי בדיוק במצבך, ואף חששתי מהריון נוסף בגלל זה. פחדתי שאבלה את ההריון עם חיתולים של שקמה
ושאחרי הלידה השלפוחית תישאר בחוץ... הרופא נשים אף המליץ לי ללדת בניתוח קיסרי כדי לא להחמיר את מצבי. בסופו של דבר, ההריון עבר בשלום וילדתי בלידה פיזיולוגית שהצילה לי את רצפת האגן מנזק נוסף. אני לא יודעת לגבי הביופידבק, אבל כדאי לחזק גם עכשיו ובעיקר, ללמוד איך ללדת כדי לא לגרום עוד נזק. סליחה שנדחפתי...

תשובה

מאוד כדאי להמשיך את האימון בתקופת ההריון, ולא בטוח שהלידה בהאה תפיל הכל מחדש. עיקר הנזק נגרם דווקא בלידה הראשונה. בהצלחה .

שריר שנתפס בישבן

שלום ענבל. אני כרגע בשבוע 31. יש לי שריר בישבן שמאל שנתפס באופן קבוע ומשפיע על ההליכה והעמידה. אני מרגישה שזה משהו מהגב שמקרין לישבן, וזה קורה הרבה יותר בימים שאני מרימה (בלית ברירה) את בכורתי השוקלת 12 ק"ג. זה התחיל די מזמן- כבר בשליש הראשון, אבל לא נעלם. אחרי הליכות זה אפילו מחריף. אני עושה יוגה פעם בשבוע וזה מקל לכמה שעות וזהו. האם זה באמת שריר או אולי עצב שמשהו לוחץ עליו? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לפתור את זה קבוע. אני אופטימית מספיק לקוות שזה יעלם מעצמו אחרי הלידה, אבל גם להעביר עוד חודשיים ככה נראה לי מוגזם.

lavendula

New member
רצפת האגן וחתך החיץ

שלום ענבל, אמנם כבר סיימתי עם לידות אבל אשמח אם תסבירי לבנות הפורום שגם אם יולדים ללא חתך/קרעים, אין זה אומר שלא נגרם נזק לרצפת האגן. אני קוראת המון סיפורי לידה, ובהרבה מהם יש את תרועת הנצחון ש"לא חתכו אותי ואין קרעים", אבל השאלה מה עם רצפת האגן. אני שמה לב שאחוז ניכר מהחששות מהלידה מתרכז בשאלת חיתוך החיץ, כאילו זה הנזק החמור ביותר שיכול להיגרם בלידה, ולדעתי, לא שמים מספיק דגש על שימור רצפת האגן. בקשתי באה מתוך רצון להגביר את המודעות, כדי שנשים לא תמצאנה את עצמן במצבי, עם צניחה משולבת של אברי האגן, בגלל שלא ידעתי איך להגן עליה בשתי לידות.

noaaaa

New member
לא יודעת אם כבר שאלו

אני לקראת לידה ראשונה ורציתי לדעת ממתי רצוי להתחיל את תרגילים לשריר רצפת האגן וכמה פעמים ביום אם בכלל צריך לעשות אותם? אני בשבוע 25. תודה רבה על ההענות להגיע ולענות, זה נושא מאוד חשוב שלא כ"כ שמים עליו את הדגש.

תשובה

לפני תחילת התרגול רצוי לקבל הדרכה, אפילו חד פעמית, אצל פיזיותרפיסטית מומחית בתחום, אשר בסיוע ביופידבק תדע להתאים לך את תוכנית האימונים. בהצלחה!

תרגילי רצפת אגן מתחילים בגיל 12...

סתם, לאו דוקא בגיל 12, אבל אין סיבה לחכות להריון/לידות בשביל זה. הריון ולידות אמנם מהוים עומס גדול במיוחד, אבל אלו שרירים שחושב לשמור אותם בכושר בלי קשר, כמו כל שריר בגוף שלנו. כמה פעמים ביום? לדעתי - כמה שיותר. אחרי שלומדים טכניקה בסיסית אז כדאי לתרגל כל פעם שנזכרים (אמרה עוגי תוך כדי כיווצים..). גם 3 פעמים ביום זה אחלה.

תודה על האיכפתיות

נזק לרצפת האגן יכול להגרם בזמן לידה בכמה מישורים - מתיחה של רקמות החיבור התומכות את אברי האגן, קרעים בנרתיק, בשרירים ובפרינאום, ופגיעה עצבית. לא את הכל אפשר למנוע, אפילו אם עושים את הכל הכי נכון שאפשר...

למעלה