אירוח ביום רביעי 01.06.05

s h o o s h a

New member
אירוח ביום רביעי 01.06.05

ביום רביעי, 01.06.05, בין השעות 18:00-19:30 יתארח בפורום מנכ"ל 'מצילה'- אגף קהילה ומניעת פשיעה המשרד לביטחון הפנים, מ"מ ראש אגף מצילה במשרד לביטחון פנים, נצ"מ דן שלום, . אגף קהילה ומניעת פשיעה, או בשמו המוכר לציבור - "מצילה", הוקם במטרה לקדם היערכות קהילתית למאבק באלימות, על ידי תיאום בין הארגונים ביישוב ותוך מעורבות פעילה של התושבים. "מצילה" יוזמת ומפעילה פרויקטים בקהילה למניעת אלימות בקרב ילדים, נוער ומבוגרים ב-60 ישובים יהודיים וערביים, מקריית שמונה בצפון ועד ערד בדרום. "מצילה" פועלת בשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות, משרדי ממשלה וגופים אחרים בקהילה. תחומי הפעילות של "מצילה": * נותנת ייעוץ מקצועי בנושא מניעת האלימות בקהילה. * מפעילה תוכניות למניעת אלימות ומציבה מדריכי מניעת אלימות ומתנדבים בגני ילדים ובבתי ספר. * תומכת ומעצימה בני נוער בנשירה ממוסדות חינוך, נוער בסיכון ונוער מנותק, ע"י הפעלת תוכניות שנתיות של הדרכות, סדנאות, חוגי ספורט אתגרי ומועדונים. * מגייסת בני נוער והורים לפעול למניעת אלימות בקהילה. * מפעילה חוגי הורים וימי עיון למורים. * מלווה ומדריכה באמצעות תוכניות העצמה את קהילת העולים במיוחד מאתיופיה ומחבר העמים. * פועלת למניעת אלימות בספורט. עוד על הארגון ניתן לקרוא במסמך המצורף וכן באתר האינטרנט. המשתתפים מוזמנים לשאול שאלות ולדון עם מנכ"ל 'מצילה' בנושאים ה'בוערים'. כמו כן, אנו מתבקשים לנקוט בשפה נקיה ולשמור על תרבות דיון נאותה. אני מאחלת לכולנו דיון פורה ומועיל מתוך תקווה לקדם את כל הדרכים האפשריות למיגור תופעות האלימות והעבריינות. שושה

atidih1

New member
לקראת המפגש עם "מצילה"

ראשית, אני מברך על בואה ועל היוזמה להביאה. לטובת הצלחת המפגש, לדעתי, כדאי כבר עכשיו להכין את השאלות ומאחר וכולם בוודאי רוצים בהצלחתה, אין לראות בחשיפת השאלות לפני ה"מבחן" כאילו נוגדים את היגיון שמירתם מעין הנבחנים שחלילה לא "יעתיקו" כי אם ההפך - על מנת שיצליחו ויענו על שאלות שלא ישאירו אותם נבוכים חלילה. עבדכם הח"מ, נתנסה (בכתיבה) בעבר עם אחת או שתיים של ועדות גדולות ועם הרבה רעש. העצוב, שתמיד היו אותן בעיות כמו היום מה שנותן רמז (הלוואי ואתבדה) שחלילה הללו לא יחזרו על עצמם. ראשית, שאין חדש תחת השמש. שנית, הרבה רעש ומהומה על מאומה. שלישית, לא מתקדמים בדברים העיקריים. רביעית, לא לומדים מהשגיאות - בהקמת הוועדות השונות, טחינת מים ועל הכול ובקיצור, לא רציניים ושעדיף שיראו זאת טרם שיחלו בכל החינגות. יש עוד אבל נסתפק בכך. כל הנ"ל היה בעבר ואני ממליץ למנהלת הפורום, להעביר את השאלה הזו ואולי של עוד שישאלו טרם בוא הוועדה. ןבאשר ל"מצילה" עצמה ע"פ המעט שהבנתי: יש כמה שגיאות כבר בעצם הצבת המשימות והרעיונות. שכן, הנמענים העיקריים שאליהם מכוונים הדברים, ספק אם הם קוראים אותם. נאמר שהדומיננטי במשימות, הוא טיפול מונע כי הטפות (על חינוך אני לא כותב כי זה עושה לי חום) ובכלל, להימנע משימת הדגש שכך וכך זה לא יפה על כן צריכים להיות נוכחים במקומות המועדים לפורענות. בתור דוגמה עיקרית לגבי מה שיש לפעול עם "שיניים", זה לקחת אירועים שכבר קרו או קורים בימים אלה ומהם לתת תשובה. כך, למשל, אחדים מהרציחות החמורים שהיו ללאחרונה: איזה פעולה מונעת מציעה "מצילה" כדי שפשיעה פוטנציאלית לא תתרחש מחר ורק שלא יציעו הגברת החינוך... מה שאני מציע, אני נמנע לעשות כי יחכו לי בפינה. עתידי המנחם

שילה1

New member
מכאן אני מבינה כי את "מצילה"אינך

מכיר.אנא!סבלנות.יגיע מר דן שלום ויסביר הכל.אחרי ההסבר-אולי תעביר ביקורת. ואגב-חוץ מאשר לכתוב-מה אתה עושה כדילמנוע אלימות.אליי דבר רק במעשים!

atidih1

New member
מה ההתרגשות?

מה אני עושה? מה את עושה, אחרים וכל המדינה? אני לא מבקר את "מצילה" כי אם מציע שאלות לפני שיבואו כדי למנוע את הבושות של ועדות גדולות בעבר, סימפוזיונים רבים בתקשורת לאחר כל האירועים הטרגיים שהיו כאן במשך עשרות שנים. ובכלל, מה ההתלהמות הזו, עוד מעט תהיה אלימות בפורום נגד אלימות - האם יש לך משהו נגדי? פגעתי בך אי-פעם? אנא, הייתה פה, בפורום אלימות קשה שלא שמעתי את תגובתך עליה. אלימות זו שהיא בפוטנציה. עתידי המנחם

שילה1

New member
אני עושה!עובדה.ולא אפרט לך מה בדיוק

ואיך. מבקרת כאן לעיתים,ומחליטה מתי להגיב ומתי לא,וזו זכות הבחירה שלי,ללא כל ביקורת של אחר. על חופש הביטוי שמעת כבר? מצטערת שירדתי לנימה אישית שלא כדרכי,אך לא אתן פתח לביקורת אישית והגדרות שבפוטנציה. ועל אנשי הפורום סומכת,שישאלו את השאלות הנכונות,החכמות והמתבקשות. ו

atidih1

New member
ודאי מקבלת צל"ש ממנהלת הפורום

על חופש הביטו שמעתי. גם על דרך הביטוי, ערכים ועוד שטויות כאלה. עתידי המנחם

שילה1

New member
עתידי יקר!אנא,כבד דעתם של אחרים,

ללא ציניות. אכן-חופש ביטוי,דרך ביטוי וערכים-דברים חשובים הם.וצר לי כי הגדרת כ"שטויות". מניחה כי התפלמסות היא דרכך,רק תמהה:מדוע?

atidih1

New member
הפעם אני באמת תמה:

שילה יקרה, בשרשור הנוכחי לא כתבתי "שטויות" וגם לא אלייך. כמובן שאת לא מכירה אותי אבל אני צמא שגולשים יתמקדו בנושאים מעשיים (על כך ארמוז בשורת הבאות) ויום יום מאחל שאחרים יהיו מבריקים וטובים ממני וזה אכן קיים במציאות. אני מבקש בסה"כ, שלא ישלטו בינינו "נו-נו" או "לא יפה, תתבייש לך" - זה שייך למאה שעברה. אני לעומת זאת עם כל המגבלות שלי, פעלתי בעבר ופועל היום בשני מישורים: האחד (בהקשר שאלתך "מה אתה עושה?"), אם יש לך קשרים טובים עם מנהלת הפורום, היא תוכל לספר לך ב"שלח מסר" על מעשיי ובאמת כאן לא המקום לספר עליהם הגם שאני לא רואה בהם משהו ראוי לציון. ובאשר להיבט ה"עיוני": אני כותב מעת לעת לח"כים הנוגעים בדבר בדבר שאלה עקרונית או אחרת או מחדל וכאשר הם לא עונים אז למבקר המדינה או נציב התלונות אצלו - לדעתי, זה מה שיש לסתם אזרח לעשות עד שיהיו לנו שני המרכיבים הידועים שמסכנים כמותכם נאלצים לשמוע עליהם ממני מדי פעם. לכוון אקדח לרקותיהם איני יכול הגם שאני כותב בפורום נגד אלימות. שילה יקרה, באמת שאני לא כועס עלייך כי בסה"כ אנו באותו מחנה ועם אותם אידאלים. עתידי המנחם

שילה1

New member
מאחר ואיני עוסקת ברכילות,לא אשאל ,

ואתן לך את הקרדיט. אנא ממך-תן לי את שלי!

למעלה