אירוויזיון 2002

ASH1977

New member
אירוויזיון 2002

שוב שלום לכולם, מזמן לא כתבתי עקב המבחנים שהתרגשו עלי, אך הנה אני מקמבאק!! ראיתי כמה שנלחצו קצת מהמיקום הנמוך שלנו בסקרים. ובכן, אני לא רואה כל סיבה להתרגש. בל נשכח שהסקר הגדול נפתח למחרת השמעתו של השיר הישראלי, כשעדיין לא היתה אפשרות להוריד אותו מאף אתר זר. המונים נכנסו להצביע לפני ששמעו את השיר שלנו. והראיה, שישראל עולה בהתמדה בדירוג. בימים הראשונים היא גירדה בקושי את המקום ה-20 וב"ה היום היא כבר במקום ה-13, ובעז"ה היא תמשיך לעלות גם אל תוך העשיריה. ברור שהסקרים לא מנבאים בהכרח, אך גם אל לנו לזלזל בהם (דיווה הוביל בכל הסקרים). אם לשרית תהיה הופעה טובה, היא תקבל מקום גבוה (בתוך החמישיה) ולא נראה לי ששיקולי אנטישמיות יכריעו את הכף בצורה כל-כך קיצונית והדוגמאות רבות (חי בעיצומה של מלחמת לבנון). באשר לסלסולים שכל כך מדאיגים אתכם, לעניות דעתי האירופאים דווקא מחפשים אורינטליות מסויימת ובשיר הזה היא קיימת במינון הנכון. אני לא חושב שזה השיר הכי טוב השנה (אם כי אני לא מבין מה ההתלהבות מהשירים של גרמניה וספרד), כך שלא אצעק "אנטישמיים" אם לא נזכה, אך אם לשרית יהיה ביצוע טוב ברגע האמת, נוכל להתברג בחמישיה.

offirca

New member
אני מסכים איתך באיזה שהוא מקום...

אכן, האירופאים מחפשים טיפת אוינטליות בשירים כי זה דבר שהם לא נחשפים אליו בחיי היום-יום, אבל לדעתי הסלסולים של שרית מוגזמים מדיי ובמיוחד בשפה האנגלית. זה פשוט לא נשמע טוב. נקודה. אין לנו מה לעשות. אני לא אומר שהשיר של שרית גרוע כי הוא לא (יחסית לשירים של השנה). אי אפשר להגיד שאם לא נצליח אז זה בגלל האנטישמיות כי אנטישמיות הייתה מאז ומתמיד וישראל ידועה כאחת מהמדינות המצליחות יותר באירוויזיון (למרות ההתדרדרות של השנים האחרונות בבחירת השירים. החל משרהלה שרון ועד שמייח וכו´). כן אפשר להגיד שהפוליטיקה יכולה להשפיע במקום כלשהוא - אין מה לעשות. חוץ מזה, עם כל הכבוד לישראל, אולי כדאי באמת ששנה אחת ישראל לא תשתתף בתחרות ואז היא תלמד לקח ותתחיל לשלוח שירים נורמלים לאירווזיון. אחרי הכל, תחרות האירוויזיון היא הזדמנות של ישראל להציג צד נוסף של המדינה שלנו.

enicegirl

New member
הו שלום!

לדעתי יש לשרית שיר חזק אבל איזה באסה, לא שמעתי אף שיר אחר שאמור להתמודד (חוסר כבלים וחוסר זמן)

למעלה