אירגון הקוד בסי

ll191

New member
אירגון הקוד בסי

לצערי אני צריך להגיש את ש.ב. בסי עם שותף. השותף שלי כותב קוד שעובד ואפילו יעיל אבל הבעיה שהוא כותב אותו בצורה הכי מכוערת שאפשר, בלי רווחים, בלי לרדת שורות, בלי הזחה וכו' השאלה שלי היא: האם יש איזושהי תוכנה שיכולה לארגן את הקובץ סי לפי הנורמות המקובלות (של ריווח וכו'). מאסתי בלעבור על מאות שורות קוד בשביל תיקונים קוסמטיים... תודה מראש

zagzagzag

New member
GNU Indent

דוגמה:
$ indent -kr -i4 if (3==x) { func1(a, b,c ,d,e, f) ; func2(); }​
והפלט:
if (3 == x) { func1(a, b, c, d, e, f); func2(); }​

ilankt

New member
נצל"ש קטנטן

איזה צורת כתיבה יותר נכונה?
int Foo(int x) { return 1; }​
או זאתי
int Foo(int x){ return 1; }​
אני מעדיף את הראשונה, אבל מה יותר... תקני?

demultiplexer

New member
נצל"ש - תוכנה לסידור קוד

האם התוכנה הזו טובה גם לhtml javascript ו asp ? אם לא איזו כן מתאימה ?

annefan

New member
אין כזה דבר

אני גם מעדיף את הראשונה, אבל שתיהן נפוצות מאוד. את התקן זה רחוק מאוד מלעניין.

vinney

Well-known member
CODING STANDARDS

זה נקבע פר ארגון, יש כל מיני תוכניות שירות שמסדרות לך את התוכניות או כך או כך, ובגדול - זה עניין של טעם. אני בעד האופציה הראשונה, בהיר יותר.

erezsh

New member
זה ויכוח עתיק יומין

ואין לו פתרון. זה עניין של אסתטיקה סובייקטיבית. אני רק אגיד דבר אחד - למיטב ידיעתי הסגנון ה-GNUי תומך בשני, בעוד הסגנון המיקרוסופטי תומך בראשון. ויכוח דומה מתנהל בפקודות הזרימה (if, while...) שם הוא אפילו יותר קצת יותר משמעותי (אבל עדיין לא ממש). אני אישית, אם עוד לא ברור, בעד השני.

IP yuval

New member
פה:

GNU: int foo (int x) { if (x == 0) { x = 1; x++; } return 0; } K&R: int foo(int x) { if (x == 0) { x = 1; x++; } return 0; } Berkeley: int foo(int x) { if (x == 0) { x = 1; x++; } return 0; }​
אני אישית מעדיף את K&R.

selalerer

New member
אני הכי אוהב את הGNUיי....

....רואים בעיין איפה נפתח כל מקטע ואיפה נסגר, הסגנונות האחרים מבלבלים אותי תמיד.

Zack DA

New member
הערות:

1. קודם כל נסה foo ולא Foo.... זה לא מקובל להתחיל של מתודה באות גדולה. 2. צודקים החברים בקשר לכך שזה פר ארגון... אין כאן "צודק וטועה", הרי הכל מתקמפל ועובד... 3. בכל מקרה - רצוי לשים רווח בין הסוגר של הארגומט לסוגר המסולסל (מה שפעם אחת לא עשית).

למעלה