איראני, סורי ופקיסטני

איראני, סורי ופקיסטני

לא. זו לא הולכת להיות בדיחה על בני עמים אלה, אלא זהו תימצות של הכנס שהייתי בו שבוע שעבר. ביום הראשון, באיסטנבול, התיישבתי בספריה ליד אחד המחשבים. לידי התיישב אחד שנראה כבני דודנו. הינהן בראשו, הנהנתי חזרה. הוא לא הסתדר עם המחשב (בעיית כניסה למייל כי האות i בתורכית נטולת נקודה. לכן הראה לי את כרטיס הביקור שלו. הוא מטהרן) וביקש את עזרתי, הצלחתי לסייע לו. לאחר כמה דקות הבחור החל להשתעל. התקפה חריפה. כשנרגע קמעה הצעתי לו מסטיק. זה יעזור? שאל. שווה לנסות, עניתי. אחרי דקה: אוהו, זה טוב. מאיפה את? ישראל. הבחור כמעט נחנק. שוב. הפעם מסיבה אחרת. למחרת, עם סיום ההרצאה שלי נשאלתי כמה שאלות. השואל השני, חוקר מדמשק. שאל שאלה של טעם, עניתי, ואחר כך המשכנו לדבר עוד רבות. היה מעניין לשמוע אותו, הוא מתנגד למשטר הסוגר, נשוי לפלשתינאית. אנחנו ממשיכים בקשר מיילי. וקבענו שעוד ניפגש (הוא יכול להגיע לכאן כי יש לו דרכון בריטי). פקיסטני אחד פנה אלי ושאל אותי כמה שאלות בקשר לישראל. היה מעניין. פקיסטנית אחת ניגשה אלי ושאלה על מה דיברתי בכנס (היא השתתפה בכנס מקביל שהתקיים שם). סיפרתי לה, והיא סיפרה לי על ההרצאה שלה: ההתמודדות עם איידס בפקיסטן. איידס? פקיסטן? אתם הרי מדינה דתית? זה מה שכולם חושבים ענתה לי, אבל יש לנו בעיות קשות. מספרים גדלים והולכים של נדבקים. בני הנוער אינם נזהרים. המדינה מנסה ליצור כמה תוכניות כדי להתמודד עם התופעה. בכנס כזה כמו שהשתתפתי וודאי שאני נתרמת מהצד המדעי, אבל זה אינו מפתיע, הרי לשם כך נסעתי. אבל המפגשים הקטנים האלה, שהבאתי כאן את תמציתם, הם מבחינתי הרווח העיקרי של הכנס. הפסקות הקפה חשובות יותר מההרצאות!!! מה בסך הכל צריך הבן אדם? שקט נפשי, פרנסה ועניין בחיים. זה מה שחשוב לרוב האנשים. הפוליטיקות הגבוהות לעומתן, יוצרות בעיות. אי אפשר לוותר עליהן? ובאשר למצב השעורים בתורכיה. הן גדלות, וטוב שכך. אבל אנחנו הלכנו לחפש צמחים אחרים, ומצאנו. איזו ארץ יפה!!! ולסיום, איך הבנתי שהגענו לתרבות אחרת? מיד לאחר הנחיתה בשדה התעופה הבינ"ל אני רצה להיכן שבנות רצות בד"כ. ומה עיני רואות? בול קליעה!!! גוועלד! במאה ה-21? שדה תעופה בינ"ל? אכן, נחיתה. כמה טוב להיות בבית.

יובל נסע לקפריסין

התחום שלו הוא שימור אוכלוסיות של צבי ים, וארגון שימור הסביבה של האו"ם ערך הכשרות בנושא הזה בקפריסין. מסתבר ששם גר המומחה מספר אחד בנושא הזה בעולם כולו, אדם כבן 60 שמתמחה באיתור קיני הטלה של צבי ים, הכנת קפה ושינאת טורקים. על מה ששמעתי ממנו בנוגע לצבים אפשר להתפייט בלי סוף אבל העניין המרכזי שלי היה בתיאור האינטראקציה בין האנשים, כאשר נפגשים שני פקחי שמורות טבע מישראל עם מדענית ממלטה שבאה עם נעלי גוצי ומלתחה ניידת של שמלות (ההכשרה היתה באוהלים על חוף הים), שני אריתריאים שתקנים וחייכנים (אריתריאה זה בים התיכון?), טוניסאי ולובי שבהתחלה לא הבינו איך הם אמורים לחיות במחיצת ישראלים אבל אחר כך נהיו הסחבקים הכי טובים שלהם, הם רק גילו קושי עד היום האחרון עם הנוכחות של נשים בבגדי ים בקבוצה ועם זה שהם צריכים להכין את האוכל בעצמם, מבחינתם זה חוסר נימוס שאורח יכין אוכל, וכך הלאה וכך הלאה. מסתבר שמה שאיחד את כולם זה הקפה: דיונים אל תוך הלילה על אופני הכנה, טחינה גסה וטחינה דקה, עם הל או בלי הל... זר לא יבין זאת.

גמני פעם כשנסעתי לדאבלין

ניגש אלי אחד ושאל אותי איזה שפות אני יודע חוץ מאנגלית, אז אמרתי לו שאני דובר עברית. הוא אמר לי שעברית הוא לא יודע אבל ערבית כן. הוא מאיראן.

המשכתם לדבר? זו השאלה.

וברוך הבא אלינו

למעלה