איקקלומין

sharonbr2

New member
איקקלומין

שלום לכולם. אני אחרי פגישה אצל רופא פוריות. אני מנסה להרות 8 חודשים אחרי הפלה בשבוע 12. מפאת גילי הרופא הציע שאקח איקקלומין ובדיקת פרופיל הורמונלי ושאגיע אליו ביום ה12 למחזור. אמר שלא יודע מה נעשה עדיין אלא לפי תוצאות הפרופיל והאיקקלומין. במעקבי זקיקים נצפה זקיק מוביל ורירית 6.5-7 ממ אני לא מבינה את יתרונות האיקקלומין כאשר יש ביוץ טבעי וטרם בצעתי פרופיל הורמונלי? לפי קריאה ברשת אני מבינה שתופעת לוואי של התרופה היא פגיעה ברירית? בקיצור לא מבינה ככ מה הולך.

ענבל ח1

New member
היי

מצטערת לשמוע על ההפלה.
שימי לב שאם את מתחילה עם האיקקלומין, בצעי את הפרופיל ההורמונאלי לפני שהתחלת ליטול אותו כי הוא ישפיע על התוצאות אחרת. עדיף לבצע פרופיל ביום 2 למחזור.
וכמה הערות ותשובות. אכן בד"כ נותנים איקקלומין למי שאינה מבייצת אבל לפעמים מתחילים עם איקקלומין גם למי שמבייצת כדי להעלות את הסיכוי להרות. אבל אני חושבת שזה לא אחראי לקחת איקקלומין ולהגיע אחרי 12 יום למעקב ללא ביצוע אולטרא' ובדיקות דם באמצע. האיקקלומין מגייס עוד זקיקים וכך בעצם מגדיל את הסיכוי להריון (אבל גם להריון מרובה עוברים אם גדלים יותר מדי זקיקים...).
חוץ מזה, תופעת הלוואי הוא רירית דקה כפי שכתבת. עם זאת, יש נשים שבזכות איקקלומין אכן הרו והוא התאים להן.
אני אישית התחלתי מיד עם הורמונים בזריקות ובעיני זה עדיף על איקקלומין...

sharonbr2

New member
אז למה נתנו לי את זה?!

אני ממש לא רוצה הריון מרובה עוברים (יש לי בעיה רפואית) הרופא כמובן יודע את זה... אמר להגיע ביום ה12... מוזר ואני ממש מפחדת מזה

למעלה