איקסל

איקסל

בעבר נטלתי ציפרלקס לחודשים אחדים ואז הופיע לי חריקות שיניים וכבר 5 שנים אני סובלת מזה ביום זה כבר פחות לא כמו בהתחלה שהיו לי התקפות כל היום אבל עדיין בלילות אני סובלת מזה, כיום אני בתקופה לא טובה לאחר פרידה מחבר אחרי קשר של 4 שנים , מזה כ שנה וחמישה חודשים שנמצאת במשבר, אני סובלת כנראה מדכאון, והמליצו לי לקחת איקסל כדור נוגד דכאון וחרדה, ולמחשבות טורדניות בנוגע לזהות מינית ואני מתעקשת ומסרבת לקחת כי אני פוחדת נורא שמא זה יעשה לי מה שהציפרלקס עשה לי, אמרו לי לקחת כדור אחד ביום בבוקר 25 מ"ג ולראות בהמשך מה לעשות, אני מאוד מאוד חוששת אבל בו זמנית אני סובלת מאוד ומתקשה לתפקד נורמלי בחיי יום יום בשגרה. אשמח לתשובה לעזרה תודה מה עליי לעשות?

גרא.

New member
חושך האחת,מצ"ב מידע רלוונטי על איקסל.כאשר

באתר הזה,את יכולה בפשטות,מה שתמיד כדאי לעשות,זה לשאול רופא מומחה,כל מה שחשוב לך לגבי השמוש בתרופה.

תודה אבל רציתי לשמוע

חוות דעת, אני מכירה את האתרים האלה שרושמים על התרופה אני פשוט חוששת שזה יעשה לי חריקות עוד יותר כי הכדורים האלו באמת גורמים למתח שרירים ולא ידוע לי למה מה היית ממליץ לי לעשות לקחת את הסיכון ולנסות או לנסות להתגבר בכוחות עצמי?

כמה נקודות

שלום לך. אם הבנתי נכון, חריקות השיניים הופיעו אצלך כמה חודשים אחרי שהתחלת להשתמש בציפרלקס. 1. ובכן, חריקות שיניים (או בשפה הרפואית -- ברוקסיזם), הן בדרך כלל תופעה הנלווית לחרדה. בנוסף, תופעות לוואי של תרופות ממשפחת SSRI מופיעות בדרך כלל בשבועות הראשונים לטיפול, לא אחרי כמה חודשים. לאור זה, לא נשמע לי שחריקות השיניים הן תופעת לוואי של הציפרלקס. כלומר, נשמע לי שהחריקות הן לא תוצאה של התרופה, אלא של המחלה. 2. את אומרת שהפסיכיאטר מציע לך עכשיו לקחת איקסל. ובכן, לפי המקור (המצוין) שגרא צירף, איקסל זו תרופה ממשפחת SNRI. זו משפחה של תרופות שמורה לשפר את מצב הרוח, בין השאר, על ידי העלאת הרמה של (נור)אדרנלין. כלומר, אלו תרופות שלא רק מרגיעות, אלא גם אמורות להוסיף תחושה של התרגשות ומתח. ומתח, כמו שבטח שמת לב, גורם לפעמים לחריקת שיניים. אז מה עושים? אני לא פסיכיאטרית. לכן אני מצטרפת לדעה של גרא, שכדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר -- גם לגבי הנקודות האלה. כי יש עוד הרבה הרבה תרופות. תרגישי טוב.

נקודה נוספת

שקשורה רק לחריקת שיניים - יש מחקרים רבים התומכים בטיפולי ביופידבק כטיפול נגד חריקה.

כן הייתי כמה פגישות

והפסקתי כי עברתי דירה וכרגע אני בקופה אחרת בגלל טיפול פסיכולוגי ואין בעיר שלי את זה תודה בכל אופן אני אראה מה אעשה... עדיין לא החלטתי

היי

כן זה הופיע לי אחרי חודשיים שלושה בערך וזה מפחיד שאת רושמת לי מחלה כי אף פעם לא אמרו לי מה יש לי אני יכולה למשל כל הזמן כשאני במתח לשחק עם הפוני ואני יודעת שזה עוזר לי לפרוק מתח ולחצ ולהתרכז בדברים למשל אני יודעת שזה מקבוצה של SNRI אבל גם אלו גורמים למתח שרירים כמו שציינת ואני לא יודעת למה זה עושה את זה, זה יהיה לי מאוד מאוד לא טוב, כי זה יגרום לי ליותר מתח בלסתות ולחריקות ומזה אני חוששת וגם ממה שזה יעשה לי למערכת העצבים כמו שאני מאמינה שהציפרלקס עשה לי, אני לא יודעת איך זה יכול לקרות לי סתם ככה , להתפרץ לי תופעה של ברוקסיזם ככה סתם, שלפני החריקות חייתי 23 שנה ולא היה לי לעולם, אולי היה לי בלילות ולא ידעתי אולי. התייעצתי עם הרופא המון פעמים אני כבר שנה ומשהו הולכת אליו וכל פעם אומרת לו שלא לקחתי ולא יודעת מה לעשות באמת אני לא רוצה לבזבז עוד את הזמן שלי ואחכ להצטער למה לא עזרתי לעצמי מזמן לצאת מהמצב הזה אבל אני גם מאוד מאוד חוששת בגלל החוויה הרעה שהיתה לי בעבר עם הכדור ההוא. תודה לך על ההסבר והייעוצ אם יש איזה רעיון עזרה אני אודה לך מאוד תודה רבה

היי

מצטערת שהבהלתי אותך עם המילה "מחלה". בסך הכול התכוונתי להגיד שלדעתי,שחריקת השיניים היא תוצאה של המתח ולא של התרופה. האם ראית שיש הערב, יום רביעי מ-21:00 עד 23:00, אירוח פסיכיאטר בנושא תרופות נגד חרדה, כאן בתפוז? אולי תוכלי שם לשאול שאלות. מעבר לזה, יש לי עוד רעיון בשבילך: אני רואה שאת מאוד חוששת מטיפול תרופתי. ותהיתי, אולי תרצי לנסות טיפול לא-תרופתי? אני מבינה שכבר ניסית ביופידבק. האם הרגשת שזה עוזר לך? אם אתה לא יכולה /רוצה לחזור לזה, יש עוד אפשרות: טיפול גוף-נפש. בדרך כלל מדובר על טיפול באמצעות מגע (כמו עיסוי), על ידי מטפל אלטרנטיבי שקיבל הכשרה בטיפול נפשי. ייתכן שהמטפל/ת יוכל, באמצעות המגע הנעים שלו, לשחרר את המתח שכלוא אצלך בגוף -- אותו מתח שגורם לך לחריקת השיניים. יש סיכוי שבמהלך הטיפול יעלו בראשך הטראומות שגרמו למתח הזה, למשל הפרידה מהחבר. ואז תוכלו לעבד גם את החוויות האלה. רק את המחשבות האובססיביות לגבי זהות מינית אני לא בטוחה שזה יוכל לפתור. אם את לא בדיכאון נורא קשה, או באובססיות מטורפות, הייתי שוקלת את האופציה הזאת.

למעלה