איקידו, גלגול לאחור

בורשט

New member
איקידו, גלגול לאחור

שלום לכולם, יש למישהו הדרכה כתובה בעברית על איך לעשות גלגול לאחור, או אולי מספר טיפים ? (זה יציל חיים, או לפחות את הזרתות ברגלים שלי :)) תודה! בורשט

aiki-freak

New member
המממ...

למיטב ידיעתי אין כתבה כזו בעיברית, ואני חושש שגם אם הייתה היא לא הייתה לך לעזר רב... אם תוכל לפרט מה בדיוק הבעיה שלך בגלגול אני בטוח שאנשי האייקידו (והאייקיג´יטסו) ישמחו לסייע לך... זרתות הרגליים אתה אומר? ובכן למה שלא תנסה להושיט את העקב של הרגל האחורית (שהייתה הקדמית) החוצה כך שהזרתות לא יפגשו במזרן? אבל בעצם לא ממש הבנתי... זרתות של איזו רגל? זו שמתקפלת לקרקע או הקדמית (שהופכת לאחורית...)?

בורשט

New member
ukemi

זאת שמתקפלת. אני לא כל כך בטוח למה זה קורה. ולגבי הבעיה - אם הייתי יודע מה היא, אולי זה היה מצליח :) ושאלה נוספת: איך מלמדים אצלכם גילגולים קדימה ואחרוה למתחילים ? על מזרון רגיל ? נותנים לזה הדגשה מיוחדת ? בורשט

aiki-freak

New member
הבנתי (מקווה)

יש שתי שיטות שאני מכיר לגלגול...האחת כאשר גב כף הרגל מוצמדת למזרון והשנייה מפוזיציה רגילה...לראשונה יש יתרון בשליטה על מהירות הנפילה וניתן "לעצור" ולחזור חזרה קדימה (יש לזה חשיבות ראשונה במעלה אם יש מכשול מאחורייך)...השנייה יותר מהירה ויותר "טבעית". אני אישית מנסה ללמוד את שתיהן כי לכל אחת יתרונות אחרים... כאשר אתה מתגלגל אחורה נסה לא "לפול" אחורנית אלא לשמור על ה"סנטר" שלך ממורכז, כך משקל הגוף לא ייפול במכה על כף הרגל...תרגול מצויין לעניין זה הוא להתחיל גלגול אחורה ולעצור כאשר הישבן על הרצפה ואז לא להמשיך אחורה אלא לקום קדימה חזרה ל"הנמי דאצ´י". תרגול מעין זה משפר מאוד את השליטה בגלגול ומפתח מאוד את הטן-דן. חשוב לא להשען אחורה!!! נסה לרדת עם האגן קודם ולא להטות את הגב אחורה.. שמור על הטה-גאטנה שלך ואת תניח ליד "לקרוס". כשאתה קם אל תדחוף עם היד אלא נסה לקום "מהסנטר" ללא מגע יד. אם אתה "דופק" את הזרתות למזרון פשוט תאיט את הקצב. קח לך 20 דקות לפני ואחרי השעור ועבוד על כך לאט לאט תחת השגחה של תלמיד בכיר. אצלינו בדוג´ו כמובן מתגלגלים על מזרון רגיל. תלמיד מתחיל יעבוד בצד עם הסמפאי (במקרה זה עבדך הנאמן) לאט לאט עד שירגיש בטוח להצטרף לקבוצה. בכל מקרה עם מתחילים תמיד יש לעבוד לאט ובזהירות! וכן, אצלינו בדוג´ו יש דגש רב על לימוד של אוקמי, גם בדרגות גבוהות! מקווה שעזרתי לך... אם יש שאלות נוספות אשמח מאוד לעזור...

למעלה