איפור

איפור

מאוד מציק לי ואני מקווה שאני בפורום הנכון יש לי בת בת 13 וחצי היא ילדה עם שיתוק מוחין על כיסא גלגלים אך מאוד חיונית לאחרונה החליטה שהיא מתאפרת כל בוקר לבית הספר היא מבקשת מהמטפלת שתאפר אותה וכשאני מתערבת היא משתיקה אותי (כן יש לי מפלצת קטנה בבית
) באיזה גיל זה מתחיל (אני לא מתאפרת בכלל) מה אפשר מה כדאי? ועוד דבר שמציק לי הדסי שלי נמצאת בחוג מחשבים שם היא כותבת לה בלוג והיא מספרת על סודות הלב שלה (היא לא מחביאה היא מבקשת שאקרא) אבל התגובות שם מזעזעות הבנות כותבות לה כל מני דברים לא יפים ואף מקללות אותה עד איפה לגונן עליה? למחוק את התגובות הפוגעות? לתת לה להמשיך לכתוב בלוג? אני מבולבלת כואבת ופגועה קצת

לאייה

New member
היי ../images/Emo13.gif

לא פשוט לילדה בגיל ההתבגרות [ובכל גיל] לשבת על כסא גלגלים ולא להיות מסוגלת לתפקד [ללכת ללא סיוע] כמו שאר הילדים בסביבתה ,יתכן ודרך האיפור היא מרגישה שיש לה שליטה על איך שהיא נראית וזה מוצא חן בעיניה. אם את יכולה לפרגן לה את זה הייתי מציעה שתאפשרי לה לבחור היכן שהיא יכולה לבחור ולהביע את עצמה בדרך שהיא בחרה בה,אין בכך כל רע. ולגבי הבלוג - לדעתי בהחלט כדאי למחוק תגובות פוגעות ,אין שום סיבה שהיא תיפגע בגלל רוע . תסבירי לה מה יכולות להיות ההשלכות בכתיבת בלוג שחושף את זהותה בפני ילדות אחרות [לקבל תגובות לא נעימות] ותני לה לבחור האם היא רוצה להמשיך בכתיבה או אולי לעבור לכתיבה בבלוג שהזהות שלה בו תהיה חסויה. אם את רוצה את יכולה להכניס לכאן את כתובת הבלוג על מנת שאתן לבתי להגיב באופן חיובי בבלוג של בתך .

תודה../images/Emo140.gif

הדסי שלי יפהפיה (לא בגלל שהיא הבת שלי) חושבת שיש לי תמונות בכרטיס היא לא מתביישת איך שהיא נראת בגיל הזה להתאפר זה נורמאלי? לגבי הבלוג אשלח לך קישור במסרים היא לא מרשה לילדות מעל גיל 18 לכתוב לה בבלוג
תודה
אני מתחילה להבין שהיא יותר ילדה בריאה (רגילה) מאשר נכה

לאייה

New member
היא באמת יפהפיה ../images/Emo13.gif

נורמאלי זה ענין יחסי,אם זה לא מוגזם ובית הספר מרשה וזה עושה לה טוב אז זה מה שחשוב.

ספיישיל

New member
קודם,ברוכה הבאה!

ונשמח כשתשארי.. לגבי הבת, האם היא כותבת במעטפת הבלוג שיש לה שיתוק מוחין? לדעתי, אם זה היה כתוב, זה משחרר מאחריות שלך ושלכם להתיחסותם של אנשים/ילדים אכזריים או חסרי רגישות. ומעבר לכך? זה מעבר לחובתכם ולשליטתכם. דעתה של ביתי בת ה14? שזה לא תפקידך לחטט לה, או לקרוא את רחשי ליבה.

אני לא מחטטת לה

הדסי לא יכולה לגשת לבד למחשב היא מבקשת ממני שאקרא ואקריא לה אני לא מתקנת לא מוחקת ולא מתעסקת איתו בכלל אין לי את הקוד שלה כי את הכול היא עושה בחוג מחשבים לא יודעת אם היא כותבת ממש על השיתוק לי זה נראה ברור......

ברוכות הבאות אלינו../images/Emo140.gif

אני מסכימה ם לאייה - לאפשר לה להתאפר (אני מקווה שלא מדובר באיפור מוגזם וכבד)אם זה נותן לה הרגשת ביטחון. אני אמשח לקבל את כתובת הבלוג, תני לה להמשיך לכתוב - זו דרך ביטוי נהדרת עבור ילדים, יומן וירטואלי , רק תסבירי לה שבלוג פתוח לעיניים של הרבה אנשים . הבת שלי בת 10 ומנהלת קומונה פה בתפוז - נשמח להזמין את הדסי לשם ולקרוא את הבלוג שלה. מה שכן, צריך כל הזמן לעודד ילדים (יש פה שרשור על חיזוקים - כמה שורות למטה)למרות העלבונות שהם סופגים מאחרים (אני מכירה את זה היטב בתור אמא לבת שסבלה שנה שלמה מהצקות מילוליות וגם פיזיות מילדים מהכיתה שלה. גם מהבנות בכיתה)

../images/Emo13.gif

היא ביקשה אתמול רימל ואני התקבצצתי בתוכי היא גדלה לי כל כך מהר בדרך כלל הדסי ילדה מאוד מקובלת היא מושכת את כולם אליה במבט אחד וכשהיא מתחילה לדבר בכלל היא גם כתבה פעם ספר שהגיע לראש הממשלה והיינו אצלו בביקור פרטי בלישכה ופתאום לראות תגובה כזאת.......עשה לי קצת
אני אשלח לך במסר את הבלוג לא יודעת אם כדאי לפרסם כאן תודה

אביבקיץ

New member
על האיפור ועל הבלוג

זה לא חריג להתנסות באיפור בגיל הזה. מה שכן, תקפידי שהיא תיראה בסדר. את יודעת, לא להגזים. לגבי הבלוג - שאלה נורא קשה. לילדה שלך יש אופי משלה, והיא לא את, והיא קובעת לעצמה עם מה מה היא מתמודדת ואיך. לי היה מתאים לבורח בסיטואציה כזאת, לא רוצה שיקללו אותי בבלוג. (ואם היו מקללים ילדה שלי אני חושבת שהייתי מאבדת את העשתונות). אבל אולי היא שונה? למה לכפות עליה דרך התמודדת שמתאימה לך ולא לה? תשאלי אותה מה דעתה. תשאלי אם היא מרשה לך למחוק תגובות ממש פוגעות. תגידי - אלה ילדות מהכיתה? מהחוג? בחיים הלא וירטואלים הן גם מתנהגות אליה ככה?

mevav1

New member
איזו מהממת בתך../images/Emo13.gifממש יפה../images/Emo57.gifלדעתי...

ויש לי כמה היבטים...אז ראשית...כשבתי הייתה בת 14 היא החלה להתאפר בעדינות עם צללית וסומק עדין. \לא עשיתי לה שום בעיות כי היא ילדה טובה ונוחה ולא רציתי ליצור מהומות על כלום. לו הייתה מתאפרת כבד הייתי מעירה לה אבל ממשיכה לתת לה להתאפר. בתך ילדה נכה ל צערי ורוצה להרגיש עוד יותר יפה ולקבל מחמאות ועקב נכותה חשוב לה(אני מנסה להיכנס לראשה ותסלחי לי ע"כ) במיחוד לה, להרגיש כמו כולן ואיך אם לא ע"י איפור שבגיל הזה כבר מתחיל להיות חשוב(כמובן שלא זה מה שיעשה אותה מאושרת, אבל זה חלק מההתבגרות אצל המתבגרות שכן אוהבות להתאפר) ולמה לא לתת לה כשזה לא מוגזם? היא נראית לי נערה מתבגרת טיפוסית ודי מתחילה ולא כדאי על זה לריב איתה. הייתי ממליצה לך לחכות לדברים האמיתים ב"לריב"
אז מה שאני ממליצה לך זה: לתת לה להרגיש כמו כל הנערות כי זה מה שהיא, לדבר איתה לפני שתאמרי לה שאת מסכימה לכך ולהסביר לה שאת מרשה רק איפור עדין ולא מבליט ומבגר ולאחל לה בהצלחה בדרכה הנערית שנגמרת מהר מאוד אגב, מבטיחה לך מנסיון. לגבי הקללות וההתנהגות המגעילה, דווקא בגלל שזה עולם וירטואלי, כל החלשי אופי וחסרי הביטחון, מרשים לעצמם מאחורי המסכה להעליב ילדה מיוחדת וחמודה וזה נעשה מתוך רוע וחולשה. תסבירי לבתך שמי שמדבר לא יפה הוא חלש אופי וקנאי ומתנהג כך כאילו יש לו מסכה בפנים ותראי שהיא תצפצף עליהם. אם זה לא יעזור אז יעש לה שתי אופציות, או לכתוב בשם אנונימי או לא או לכתוב בבלוג שלא כל אחד יכול להיכנס אליו אם זה אפשרי בכלל. בכל מקרה, אני מאחלת לבתך שתצליח במה שהיא עושה ותעשה, שתבין שלא כל האדם באשר הוא טוב ושיש רעים ולא נעימים לצערנו. מירב.

היא חצי אנונימית שם

היא כתבה שם את שמה והגיל שלה השאר זה חוויות שלה רוצה לציין שיש להדסי גם יומן אישי אישי נעול ומוחבא שאפילו אני מעולם לא קראתי אותו יש לה מתנדבת שפעם בשבוע מגיעה לכאן עם המנעול ושם הן פורקות הכל מעולם לא הצצתי ולא נגעתי ושוב האיפור אני בכלל לא מתאפרת ממש כלום והיא כל היום עסוקה בזה רימל ,סומק, לק, ועוד..... |אולי אני קצת מקנאה בה
)?

אני לא יודעת מי הבנות

ניסיתי להיכנס לכרטיס לא הצלחתי בחיים הלא וירטואלים היא ילדה מאוד מקובלת חיונית מאוד וגם חברותית מאוד נכון שהבלוג שלה לא מעוצב וכתוב מי יודע מה........ אבל הוא של הדסי שלי והוא הכי יפה בעולם!!! וזה פוגעעעעעעע
לגבי האיפור כמו שאני מכירה את הבת שלי זה יגיע רחוקקקקקקקקקקקק והיא עדיין התינוקת שלי יש לה עור של תינוק עדין ונעים אפשר להניח את הלחי עליה שעות יש לה גם עדיין קצת ריח של תינוק כי היא מאוד שמורה ונקיה היא באמת בובה ואני כנראה פוחדת היא תגדל לי

היי סליחה שאני

נדחפת כן אבל אני לא היתי מראה את התמונה של הבת שלי באינטרנט לצערי יש אנשים כול כך דוחים באינטרנט זה לא חדש כלל וכלל. והיא בהחלט מאוד יפה ומיוחדת במינה ואת עוד יותר אמא מקסימה. שבוע טוב

תודה על הפירגון../images/Emo9.gif

אבל הדסי שלי התפרסמה הרבה לפני שהוצאתי תמונות שלה בנט היא הייתה כמה פעמים בטלוזיה בידיעות אחרונות וכאן בנט כאשר נאבקנו מול משרד החינוך על החזר הסיעות
ותגידי איך אפשר להסתיר כזה דבר
דרך אגב אתמול התגובות הפוגעניות בבלוג נמחקו תודה לכולן

למעלה