איפוס

elimalka

New member
איפוס

מתוך דוניבסקי: "תנאי מוקדם לשימוש באיפוס לשם הגנה מפני חישמול הוא קבלת אישור לכך מח"ח. ח"ח חייבת לתת אישור כזה בכל מקרה שהרשת עומדת בתנאים..." מז"א עומדת בתנאים? מה ח"ח עושה על מנת שיהיה ניתן להשתמש בשיטת איפוס???

lekner

New member
מעבר לדרישות המינימליות של

התנגדות הארקת היסוד למסה הכללית של האדמה לא תעלה על 20 אום וכמובן קיום הארקת יסוד צריך לקבל את אישור חח"י על מנת לוודא קיום חתך מזערי נדרש של מוליך PEN ברשת החשמל של חח"י

elimalka

New member
לגבי הארקת יסוד אני יודע

ההכנה של חברת חשמל זה רק החתך של המוליך PEN?

4421

New member
עופר.ראיתי הסבר שלך

שאי אפשר לבצע הארקה משותפת לשני במבנים כאשר יש הארקת איפוס.כי המבנה אינו במתחם היסוד.וכי יש סכנת התחשמלות אם ציוד לא מוארק.אולי אתה יכול להרחיב קצת בהסבר.הרי זרם תקלה זורם במוליך הארקה המשותף מה מפריע המרחק פה.אשמח לקבל הסבר ממצה בעניין.(אני סומך עליך שתצליח לתת הסבר מניח את הדעת)

lekner

New member
לא אמרתי הארקה משותפת אלא

אתה ערבבת שני דברים קודם אני אסביר על איסור חיבור הארקות שונות אסור לעשות הארקת איפוס והארקת הגנה באותו מבנה לאחר מכן למה אפשר להתחשמל אם המחסן לא במתחם היסוד מכיוון שיכולים להיווצר הפרשי פוטנציאליים בין חלקי המבנה במיוחד כאשר יהי ניתוק במוליך ה PEN אני אנסה לתת דוגמא נניח שהבית מאופס ואתה שם אלקטרודה בחצר כהארקת הגנה במקרה ויהיה ניתוק במוליך הפן ויהיה קצר בבית הזרם יזרום לאלקטרודה בחצר ואז יהיה הפרש פוטנציאלים בין המבנים זה היה ניסיון להסביר :) 2) במידה ויש לך דירה וחצר הדירה בנויה על היסודות והארקה בהתאם ויש לך איפוס והכל סבבה בבה ידוע לנו שבמקרה של תקלה הזרם יזלוג דרך פה"פ מוליך הפן וכו... אך מה יקרה אם תהיה תקלה ותתחשמל בחצר? אתה לא נמצא בתחום ההגנה ומסלול התקלה יהיה דרך האדמה ואם היא לא טובה אתה תתחשמל וההגנה לא תקפוץ.

elimalka

New member
לא מבין..

מה הבעיה להעביר כבל ישירות מהלוח שבבית למחסן כאשר אני מתחבר לפס הארקה שבלוח שבבית???

lekner

New member
כי המחסן לא יהיה בתחום

הארקה של הבית המכשיר יהיה מוארק אבל במקרה שהמכשיר לא מוארק טוב ואתה תתחשמל מסלול הזרם לא יהיה דרך הארקת היסוד או האיפוס של הבית אלא דרך התנגדות האדמה שיכולה להיות גבוהה מידי

4421

New member
עדיין לא ברור

אז מה?כל פעם שיש רק הארקת הגנה יהיה אותה בעיה לבן אדם שיגע באחד המכשירים הוא יתחשמל.כי מסלול הזרם יהיה דרך האדמה ויש חשש להתנגדות גבוהה מידי.?

lekner

New member
בדיוק לכן הארקת הגנה היא בעיתית

ולכן משתמשים היום בהארקת יסוד ובאיפוס

4421

New member
הבנתי.רק השאלה שלי

האם גם הפחת במקרה כזה לא יקפוץ או שרק ההגנה של זרמי קצר?או שנשאל בצורה שונה:האם ההבדל בין הארקת הגנה להארקת איפוס שבאיפוס גם המאמת יקפוץ?ובהארקת הגנה לא?אם ככה אז מה הבעיה לחבר מחסן להארקה בבית ולסמוך על הפחת.הרי זה לא יותר גרוע מהרבה בתים שלא קיים בהם איפוס?תודה מראש

lekner

New member
בשני הארקות הפחת אמור לקפוץ

אך באיפוס הוא יקפוץ הרבה יותר מהר ובטוח שיקפוץ בהארקת הגנה הוא יקפוץ רק אם זרם הזליגה יעבור את ה 30 מיליאמפר ויתכן שהוא לא יקפוץ זה תלוי בהתנגדות השוני בין חיבור מחסן לבית הוא כזה א. בבית בד"כ יש הארקת יסוד ב. במידה ואין הארקת יסוד ויש הארקת הגנה היא נבדקה ע"י חח"י לתקינות לולאת התקלה ובמידה ולא היתה תקינה שיפרו אותה עד שהתאימה במחסן שאתה מחבר לא בדקת את לולאת התקלה אלה הסתמכת על האדמה מה שנקרא על עיוור ויתכן שהיא לא תקינה והפחת לא יקפוץ שים לב שכבל ההזנה לא משחק תפקיד בהגנה כיוון שאנו לוקחים בחשבון קצר לאדמה במידה והמכשיר לא מוארק כיאות כמובן שאם יהיה קצר בין הפאזה להארקה בכבל ההגנה כן תקפוץ במידה ונבדקה לולאת התקלה והיא לא תקינה יש לשפר את הארקה ע"י אלקטרודות. בנוסף בשתי ההגנות המאמת יקפוץ אם זרם הקצר יעבור את הזרם הנקוב של ההגנה

למעלה